Nejste přihlášen/a.
Zpracovala jsem přepravku jablek. Usušila přiměřeně na tácech na radiátoru a nacpala do sklenic. Jak dlouho mi takhle vydrží? Mám doma suchý vzduch, mít je někde v prodyšném obalu, tak budou přeschlé a tuhé. Jak je skladujete? Mám s tím vůbec něco dělat? Napadlo mne je takhle nasucho zavařit. Nebo strčit do lednice? Děkuji.
Ve sklenicích jsme je nikdy neskladovali, takže tohle nevím. Ale pozor na zapaření, je tam zbytková vlhkost jamile se někde naakumuluje bude plíseň jak fík. Z tohoto důvodu jsme je vždycky měli v papírových sáčcích. Jsou prodyšné, aby vlhkost mohla ven, ale že by třeba za měsíc dva byly na troud to ne. A déle nevydržely. Popř děda je míval v krabičkách po trvanlivém mléku a překryté ubrouskem.
U křížal je výhoda, že je lze dělat/sušit celou zimu postupně.
Děkuji za odpovědi. Křížaly jsme víckrát jedli u babičky, ale já si teď nevybavím, v čem je uchovávala. Co mám ve sklenicích, nechám a druhou půlku dám do papírových sáčků /a s nimi do látkové tašky na zip/ a budu sledovat, jestli se s tím něco děje. Přitom budu zásoby ztenčovat, neboť u mne nic dobrého dlouho nevydrží. Průběžně vyrábět křížaly nemohu. Nasbírala jsem padanky, které nelze skladovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.