Nejste přihlášen/a.
Zdravím, měla bych dotaz na cyklus menstruace, který mám něco okolo 16-ti dnů a to pravidelně už nejméně 8 let. Můj žeský lékař mi předepsal antikonepci, že údajně se cyklus tímto upraví. Bohužel jsem však odpůrce jakýchkoliv medikamentů a chemie a tudíž je neužívám, nicméně si nemyslím onen fakt, že žena, která má menzes, tak údajně SELHALA, což tvrdí můj lékař, proto i odmítám jej navštěvovat a řešit mé problémy. Můj názor je ten, že z důvodu těhotenství a přivézt tak dítě na svět jak fyzicky, tak psychicky zralé a zdravé, ženy menstruují, aby nežádoucí látky se dostaly touto formou z těla ven, ale možná se mýlím. Je pravda, že hodně kouřím, občas si vypiju a hodně stresuji.
Můžete mi prosím poradit či nasměrovat k jiné myšlence, co se mého častého menzesu týče? Děkuji za zpětnou vazbu i váš čas a přeji hezký den bez starostí a stresu. Lenoxy
Lenoxy, vy si opravdu, ale fakt myslíte, že to, co nevyřešila jedna návštěva gynekologa, se kterým jste ani neprodiskutovala svůj pohled, vyřeší laikové na netu? Řekněte, co očekáváte? Jakože vám někdo poradí, ať hodíte kvítek heřmánku přes levé rameno, zatočíte se na pravé patě a hormony se vám srovnají? Bez chemie, bez léků? Řešení problémů není v odmítání, v negaci, ale v komunikaci, která může probíhat civilzovaně. Už nejste dítě, abyste cokoliv řešila takhle zkratkově. Nechci se vás dotknout, nenutím nic. Je to koneckonců vaše tělo, vaše rozhodnutí, vaše zodpovědnost.
Vyšetřil vás váš gynekolog i jinak? Odebral vám krev a zkontroloval hladiny všech hormonů? Jestli ano a vše je v pořádku, tak jste prostě jedna z těch mála žen, které mají velmi krátký cyklus menstruace. Prostě se s tím budete muset smířit.
Pokud Vám žádné testy gynekolog neudělal, tak je po něm požadujte. Kdybyste totiž měla nějaký problém, tak by jej antikoncepce jen zamaskovala.
Moje gynekoložka mi řekla, že cyklus pod 21 dní je anovulační - nedojde k ovulaci, čili problém to skutečně je, a dosti zásadní.
Antikoncepce cyklus skutečně upraví, to vím z vlastní zkušenosti před mnoha lety. A myslím, že teď je antikoncepce mnohem dokonalejší, takže se medikamentů bát nemusíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.