Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je mi 25 let a chtěli bychom s přítelem mimčo. Ale snažíme se už něco málo přes rok a zatím nic. Neřekla bych, že bychom dělali někde chybu, ale nespoléhám na plodné dny. Můžete mi poradit? Začínám být zoufalá. Děkuju mockrát
brala jsi dlouhodobě antikoncepci? pokud ano trvá to dlouho než se látky v těle rozpustí a tak je velký problém otěhotnět může to trvat i dva roky. Pokud to tím není tak to může být psychického rázu moc to chcete a tak to nejde. Nebo je tu ještě jedna možnost a to je to, že zajdete za doktorem vašim ginekologem on ti udělá vyšetření a řekne jestli je vše v pořádku a neměl by být problém otěhotnět a když to nějakou dobu ještě nepůjde zkontroluje doktor i tvého přítele. Jestliže bude problém v jednom z vás podnikne doktor kroky k tomu aby jste mohla otěhotnět. např. umělé oplodnění
Ještě to není tak dlouho a vzhledem k věku máte čas. Pokud by se to ovšem táhnulo ještě pár let, je nutné vyšetření vás obou a ve spolupráci s lékaři nasadit vhodná opatření, pokud se najde nějaký problém. Mluvím z vlastní zkušenosti. My jsme s manželkou skončili cca po 7 letech neúspěchu v péči lékařů.
Ahoj Axlenko, já mám osmiletou holčičku a když jsme se pořád marně snažili o druhé miminko, pořád nic.Až když jsem se stím smířila, že zůstastaneme u jednoho a dali jsme po holčičce všechny věci pryč( kočárek, postýlku a pod).
zjistili jsme, že konečně teď čekáme (v srpnu)druhé.
Držím mooooc palečky a uvidíš, až to budeš nejmíň čekat, ono to příjde.Často je na vině i přehnaná touha po mimi.Stačí si koupit třeba štěnátko a koncentrovat veškerou pozornost na něj ...a pak to příjde samo.
Měj se krásně Marcela
Bych to neviděl tak černě. Máte na podobné závěry ještě víc jak rok čas. Hodil bych se do klidu, zajel si na pěknou dovolenou a moc nepřemýšlel jestli ano nebo ne. Kamarád si adoptoval s maminou dítě a pohoda. Jak se dostali mimo stres, bylo zaděláno a mají další dvě svoje. Pěkný ne?
Já bych spíš doporučil společnou návštěvu sexuologa, do jehož kompetence tento problém plně spadá.
Sexuologie _ lékařský obor zabývající se lidskou sexualitou, studiem, diagnostikou a léčbou sexuálních poruch. Tento obor se zabývá například také zkoumáním množství a kvality spermijí, kde v současné době bývá poměrně často zakopaný pes... Umět se dobře pomilovat ještě neznaméná moci udělat potomka!
Nejdřív si nech udělat vyšetření ty, měl by ti to zařídit gynekolog. No a pokud by u tebe bylo všechno OK tak holt bude muset jít na vyšetření partner na andrologii.
Tím nechci říct že je větší pravděpodobnost že za to můžeš ty, je to 50 na 50, ale jde o to že chlapi mají s podobnými vyšetřeními poněkud větší problém než holky, které jsou už od puberty zvyklé chodit na prohlídky... My se podobných prohlídek spíš bojíme/stydíme, takže pokud bys tam chtěla silou nahnat partnera tak by to mohl být problém. S podobnýma věcma se na nás musí hodně opatrně
Pomáhá přečíst a prohlédnout " Kámasútru", fakt jo, nedělám si srandu. No a hlavně klid a velkou pohodu, se stresem a stálým očekáváním se toho moc nenadělá.
Přeji štěstí a pohodu
Kámasútru knížku, jsem myslel, hlavně nějakou starou, v antikvariátech ji mívaj.
Nám to trvalo 2,5roku. Manželka má problémy se štítnou žlátou a beze eutirox ( hormony) její neschopná endokrinoložka jí pořád měnila dávku a hladina hormonů kolísala. Takže otázka jestli nemáte také podobný problém.
Početí zjistila 3 dny před tím než jsem měl jít na spermiogram.
Jinak z druhé strany moje dve kamaradky 25let (každá s jiným chlapem) se snaží také o dítě již 3 roky , mají veškeré možné vyšetření, oba zdraví a stejně jim to nejde
S tím, že po roce má na početí vliv hormonální antikoncepce, nesouhlasím. Já brala antikoncepci 13 let a to ten největší dryák a otěhotněla jsem po půl roce - tomu ještě věřím, že pár měsíců to vliv mělo. Na druhou stranu kolegyním, které vůbec HA nebraly, to trvalo i mnohem déle. Také nesouhlasím s tím, že na vyšetření máte jít nejdřív Vy - předpokládám, že na běžná gynekologická vyšetření, tedy třeba na preventivní, chodíte, a vše je OK. Potom je tedy na řadě Váš partner, protože nedostatečnost spermatu v různých směrech dnes v neplodnosti hraje hlavní roli. Spermiogram je narozdíl od specializovaných vyšetření ženy bezbolestný a jednoduchý. Pokud chcete oba už rok mimčo, tak věřím, že to pro partnera nebude problém (nesetkala jsem se s žádným mužem, který by tuhle maličkost pro dítě neudělal).
Další věc, která se říká, je "nesoustředit se"na to. To je dobrá rada, pokud je proveditelná. Dle mých zkušeností ne. Kdekdo říká, že se to povedlo, když měli jiné starosti. Jenže kde ty starosti najednou vzít, když se člověk nestěhuje, nemění práci (což ani nedoporučuju kvůli možnému otěhotnění) a všechno jde tak jak má. A pořizovat si kvůli tomu psa, kdy ž bydlím v paneláku a celý den jsem v práci mi přijde taky nevhodné.
Já bych začala běžným vyšetřením u gynekologa a spermiogramem. Pokud to bude v pořádku, tak jestli je to ve Vašich silách, ještě to chvíli zkoušejte a nedělejte si žádné násilí. Pak existuje řada způsobů, jak pravděpodobnost početí zvýšit, pokud to zároveň neznamená, že se budete příliš sledovat. Na závěr doporučuji stránky www.tehotenskytes/... , kam chodí mnoho zkušených snažilek i maminek a zodpoví vám všechny případné otázky
S obojím mám blízkou zkušenost, samozřejmě ne osobní, ale věřte mi, že kdo nepochopil, jste Vy, protože například vyšetření průchodnosti vejcovodů patří mezi nejbolestivější vyšetření vůbec, narozdíl od masturbace, kterou můžete provést v klidu doma a děláte ji tak jako tak. Promiňte, ale vysvětlujte někomu, kdo rodí děti, že masturbace je bolestivý zásah (asi do ega nebo nevím do čeho...). Mí blízcí ho naštěstí za žádnou tragédii nepovažují a neměli s tím problém. Zeptejte se lékaře, proč je spermiogram po běžných vyšetřeních na prvním místě na řadě
Záleží také na tom kam partner ve skutečnosti vyvrcholí Dle mýho názoru snažit se o díte rok na tom už přeci něco podezřelého je...Kdyby jste díte oba doopravdy chtěli,tak už ho dávno máte...Nespoléhejte se na rady typu "z toho si nic nedělejte to chce klid nám se to taky ¨dlouho nedařilo" ...To je jako když je člověk dlouhou dobu neposkvrněnej a pak a zdá se mu,že už je to moc dlouho a že to už nikdy jiný nebude...A ejhle pak přijde den D a jde to jedna báseň ...Dle mýho názoru je to psychický problém který je v jednom z Vás ...Holt někdo z vás se při sexu pořádně nedokáže odreagovat...Nj zkuste nějakej adrenalinovej kousek ...Můj tip sex v autě někde ve městě na náměstí a v noci a nebo nechtě pracovat vaší fantazii ...
Jak říkám, holky, zkuste ty stránky, co tu doporučuju, tam jsou holky se skutečnýma zkušenostma...nelíbí se mi nervovat vás ještě poznámkama typu, že po roce je to něco divnýho...není, teprve po roce se tím začne lékař zabývat, a to velmi pozvolna... znám několik žen včetně sebe, které, ač zdravé, počaly až po mnoha měsících. Každý je jinak plodný, stejně jako máme různé předpoklady v ostatních oblastech. Být nervózní po pár měsících snažení je věc, která pramení ze znervózňování od lidí, kteří si myslí, že je samozřejmost otěhotnět hned (někdy i na základě vlastní zkušenosti). Taky nedoporučuju tak dlouhou abstinenci partnera, asi po 4 dnech totiž jeho plodnost začne opět klesat, takže pauza by měla být před plodným obdobím max. ty 4 dny.
Já ráda říkám, že otěhotnět je jako hodit na kostce šestku - pár lidí ji hodí na poprvé, ale zkuste to a třeba se vám to nepodaří ani na ten 12tý pokus. Takže někdo tu šestku hodí náhodně někde na diskotéce a někdo ne a ne
Ale jednou tam padnout prostě musí, ne?
Jen krátce doplním. Některé ženy jsou plodné v době menstruace.Je to zvláštní , ale je to tak.
Omezená progresivita spermií, tj. spermie jsou sice dobře vyvinuté a pohyblivé, nemají ale patřičnou "sílu", aby se dopravily k vajíčku a pronikly dovnitř. Vše se měří spermiogramem - jejich počet, tvar, defekty, pohyblivost i progresivita.
Prosímvás, toho si nevšímejte...nikdo nemůže vědět nic o spermiích Vašeho přítele... jen spermiogram. "Neplodné" spermie je naprostý nesmysl, nic takového není, ale je mnoho typů poškození spermií, které přesně spermiogram zjistí a nabídne řešení. Nikdo ale přece nevíme, jestli vůbec je s nimi nějaký problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.