Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sada manikůry značky Solingen - zkušenosti?

Od: repty® odpovědí: 1 změna:

Není to dlouho, co jsem si na návštěvě vypůjčil pilník z nějaké běžné sady manikůry... po prvním přejetí brusná vrstva pilníku byly fuč.

Nožařské kvality značky Solingen jsou všeobecně úznávané, máme doma 30 let jeden z nožů, nejeví známky degradace.

Bohužel Solingen je německé město, které se proslavilo nožařskou výrobou. Značek je mnoho. Třeba pro manikůru Erbe Solingen, GGS Solingen, Credo Solingen a další.

Cenové rozdíly u jednotlivých sad (při stejném počtu nástrojů) jsou klidně desetinásobné. 7ks sada za 500Kč, ale i za 5000Kč.

Chci se zeptat, nemá někdo prosím zkušenosti s nedávným nákupem?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

S nedávným nákupem zkušenost nemám, ale mám 7 dílnou manikůru této značky koupenou v roce 1978, je to ta pozlacená. A mohu říci, že mi slouží doteď a bude sloužit ještě hodně let. Ani to pozlacení se do této doby nesetřelo. Ale tenkrát byla koupená v NSR a asi to byla jiná kvalita, než co vyrábějí dnes. Dívala jsem se schválně co by taková manikůra stála dnes, a jsem si jistá, že tenkrát byla dražší. Ty ceny mne také dost zarazily. Ale tu levnou bych určitě nekupovala, protože to je strašně podezřelé. Za kvalitu se platilo vždycky. Stalo se mi, že jsem byla na dovolené v Řecku a tam jsem viděla normální velké nůžky, také Solingen a protože jsem tu značku znala, tak jsem je koupila. Byly teda dost levné, ale myslela jsem si, že mají třeba v Řecku jiné ceny. ;) Ale opak byl pravdou. Byl to nějaký šmejd, napodobenina, i když měly logo Solingen. Ty nůžky se velmi rychle ztupily a navíc ani nešly pořádně nabrousit. Vyhodila jsem je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]