Nejste přihlášen/a.
Koupila jsem luční med od medaře a hrozně brzy zkryztalizoval, zato med květový z obchodu je stále tekutý. Čím to je a co přidávají do lučního medu z obchodu?
No, tak oni dneska švindlují všichni. Člověk už fakt neví, co je lepší. Ale asi bych víc věřila tomu včelařovi. Já teda med moc nemusím, ale když koupím, tak od včelaře. A to, že z ten z obchodu je neustále tekutý, tak to určitě dobře není a něco v něm je přidáno, aby nekrystalizoval a mohli ho prodávat co nejdelší dobu. A co tam přidávají, byste měla logicky najít na etiketě u toho kupovaného. Ale v těch všelijakých číslech aby se kozel vyznal. Podle mne bude lepší ten od včelaře, ten nemá přístup ke všem těm chemickým sajratům a musel by je kupovat jako soukromník, teda za jiné ceny, než co má nějaký "kolos-fabrika" a to by se mu ten med prodražil.
Někteří včelaři med pastují. Moc o tom nevím, jen snad to, že ho nějak míchají (trvá to i někoik dní) a zabrání se tak spojení krystalů medu, takže má takovou hezky roztíratelnou konzistenci. Jak to je s tím medem z obchodu netuším, ale asi to nebude stejný postup.
Jiný ani nekupuju, ten pastovaný je dobře roztíratelný pořád a zachovává si všechny dobré vlastnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.