Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaše specialitka

Od: sp odpovědí: 16 změna:

Máte svůj osvědčený recept na dobrou svičkovou i tzv falešnou? Přidejte prosím taky recept na svoji vyzkoušenou rychlou specialitku z brambor a jakéhokoliv masa... Diky předem za inspiraci :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

4x
Specialitka z brambor (zeleniny) a masa.
Nakrajim do pekace vsechnu moznou zeleninu na vetsi kostky (velikosti nakrajanych brambor na vareni) - brambory, cibuli, cesnek, mrkev, cervenou repu, dyni, cuketu, papriku, kvetak a proste vcechno mozny, co mam doma. Okorenim. Na to naskladam platky masa okoreneneho a dam pect do trouby. Napred pod plech (nebo viko) a pak dodelat bez. Temez pbez prace i s prilohou do 45 min s pripravou i pecenim.
lidus*

Já to ještě na konec zaleju smetanou. Tento recept miluju, je to rychlé a žádné nádobí vše zvládne 1 plech.

Nějak takhle? :-D

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, nejsem zrovna velký kuchař, ale pokud jde o brambory, tak mám vyzkoušené buď francouzské brambory nebo plněné brambory - receptů s tímto názvem (variací) je celá řada a myslím, že už si je dohledáte (nemá význam zde všechny vkládat - vyberte si dle vlastní chuti). Zdravím!

P.S. A ještě kotlety na šlehačce (tam jsou také brambory a je to úžasné).

myska*
hodnocení

2x

Já osvědčený recept nemám, ale mám hodně dobré zkušenosti s recepty z tohoto webu, zatím se mi všechny povedli a manžel se mohl uchválit *frajer*

kucharkaprodceru.cz/...

floro*
Jo, tam rada chodim. Chutne a zajimave recepty a pekna omacka k tomu.

hodnocení

2x

Moje specialita jsou obyčejné zapečené brambory (nesprávně -francouzské-tyto se dělají úplně jinak!)-dle CDD(co dům dal-třeba jen trochu podušené žampiony,syrovou na proužky papriku...) a čočka na kyselo-kyselím ne octem ale citronem.Svíčkovou vaří manželka ale nikdy z pravé svíčkové vždy jen z králíka,jinak její specialita je kuřecí roláda vlastní úprava receptu z kuchařky či kde to nalezla...

floro*
hodnocení

2x
A co se svickove tyka, tak uplne jednoducha varianta je:
Na masle osmazit korenovou zeleninu (mrkev, petrzel, trochu celeru), pak zasypat hladkou moukou na zasmazku a trosku posmazit. Pak zalit vyvarem (k rozmichani asmazky. Pouzivam metlicku), povarit do mekka, prepasitovat pres sitko nebo rozmixovat a zalit smetanou. Dochutit sul pepr, lzicku octa a cukru (podle mnozstvi) aby to melo smak (nepotrebujete zadny masoxe ci podravky). A je hotovo.
Vyvar mate z vareni masa, tam davam korenovou zeleninu, cibuli celou, bobkovy list, sul pepr, nove koreni, jalovec. Uvarim v papinaku.

sp
hodnocení

Tak maso s bramborama se už peče a ješte chci stihnou uvařit polivku, mám brambory a trochu mleteho masa, mrkev, fazole v konzerve, tak co myslite - dá se to využit na dobrou hustou polivku, která by zbyla i na zitra? Mám použit masox nebo stači povařit to mlete?

myska*

Masox nebude potřeba - na oleji, másle, sádle osmahněte cibulku a na to dejte to mleté, které pořádně osmažíte. Čím víc se to osmaží, tím víc chuti pak přejde do polévky. Klidně bych osmahla i tu mrkev, opět čím víc, tím líp. Zalít nejlépe vývarem, ale i voda by měla v tomto případě stačit (jen trošičku, aby byly suroviny ponořené, ale neplavaly), přidat ty brambory a osolit, opepřit, přidat koření, dle chuti česnek. Až zelenina změkne, tak přidat fazole - a opět dochutit dle chuti. Některé chuti se vařením rozloží, jiné zintenzivní.

floro*
Sp, proc si kazit tak dobre suroviny necim takovym jako je masox!
sv
hodnocení

Tak už jsme po jídle, pečené brambory s masem byly vynikajici a polévku si dáme až k večeři, je uvařená, ale ještě to dochutím a rozmixuji, aby byla krémovitá, je to bez fazoli a všechno jen vařené, příště zkusim osmahnout, hlavně je toho hodně, takže zbude od všeho i na zítra :)

svickova
hodnocení

0x

Klasickou svíčkovou už nedělám. Dle rodiny je nejlepší svíčková z Halali. Jednou jsem chtěla ušetřit čas a do tlakáču jsem dala vykostěného králíka + 1 malou sklenici Halali. Nic víc. Maso po uvaření vyndala, vývar rozmixovala a zahustila rozmíchanou zakysanou smetanou s moukou. Nic se nedochucuje a prý je NEJlepší.

doplněno 16.10.18 20:09:

Je to mletá zelenina ve skle, dělá se ve velikosti velké tatarky nebo pak asi 720 ml. Na etikete Halali je přímo napsáno - směs na svíčkovou. Vyzkoušejte.

sp
hodnocení

Hmm, zajimave, ale co je to "Halali"?

lidus*

Halali je ve skleničce okořeněná mletá zelenina, ale spíš ji použivám a hovězí divočinu než na svíčkovou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]