Nejste přihlášen/a.
Máte svůj osvědčený recept na dobrou svičkovou i tzv falešnou? Přidejte prosím taky recept na svoji vyzkoušenou rychlou specialitku z brambor a jakéhokoliv masa... Diky předem za inspiraci
Já to ještě na konec zaleju smetanou. Tento recept miluju, je to rychlé a žádné nádobí vše zvládne 1 plech.
Dobrý den, nejsem zrovna velký kuchař, ale pokud jde o brambory, tak mám vyzkoušené buď francouzské brambory nebo plněné brambory - receptů s tímto názvem (variací) je celá řada a myslím, že už si je dohledáte (nemá význam zde všechny vkládat - vyberte si dle vlastní chuti). Zdravím!
P.S. A ještě kotlety na šlehačce (tam jsou také brambory a je to úžasné).
Moje specialita jsou obyčejné zapečené brambory (nesprávně -francouzské-tyto se dělají úplně jinak!)-dle CDD(co dům dal-třeba jen trochu podušené žampiony,syrovou na proužky papriku...) a čočka na kyselo-kyselím ne octem ale citronem.Svíčkovou vaří manželka ale nikdy z pravé svíčkové vždy jen z králíka,jinak její specialita je kuřecí roláda vlastní úprava receptu z kuchařky či kde to nalezla...
Tak maso s bramborama se už peče a ješte chci stihnou uvařit polivku, mám brambory a trochu mleteho masa, mrkev, fazole v konzerve, tak co myslite - dá se to využit na dobrou hustou polivku, která by zbyla i na zitra? Mám použit masox nebo stači povařit to mlete?
Masox nebude potřeba - na oleji, másle, sádle osmahněte cibulku a na to dejte to mleté, které pořádně osmažíte. Čím víc se to osmaží, tím víc chuti pak přejde do polévky. Klidně bych osmahla i tu mrkev, opět čím víc, tím líp. Zalít nejlépe vývarem, ale i voda by měla v tomto případě stačit (jen trošičku, aby byly suroviny ponořené, ale neplavaly), přidat ty brambory a osolit, opepřit, přidat koření, dle chuti česnek. Až zelenina změkne, tak přidat fazole - a opět dochutit dle chuti. Některé chuti se vařením rozloží, jiné zintenzivní.
Klasickou svíčkovou už nedělám. Dle rodiny je nejlepší svíčková z Halali. Jednou jsem chtěla ušetřit čas a do tlakáču jsem dala vykostěného králíka + 1 malou sklenici Halali. Nic víc. Maso po uvaření vyndala, vývar rozmixovala a zahustila rozmíchanou zakysanou smetanou s moukou. Nic se nedochucuje a prý je NEJlepší.
Je to mletá zelenina ve skle, dělá se ve velikosti velké tatarky nebo pak asi 720 ml. Na etikete Halali je přímo napsáno - směs na svíčkovou. Vyzkoušejte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.