Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí šunka

Od: radoss® odpovědí: 3 změna:
Dobry den, chtel bych si poridit šunkovar, ale narazil jsem na mensi problem.. v návodech na vyrobu šunky je psané, ze se ma vařit 2 hodiny pri 80℃ . Jenze ja mam plynový sporák. Jak takovou teplotu udržet?
Co chvili to kontrolovat a bud pridat nebo ubrat na plameni? Napadlo me i to, ze bych to dal do trouby ( v kastrolu s vodou ) a delal to tam, ale nevim jestli by to slo :D
Diky za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dělám to ve velkém hrnci. Těsně před dosažením varu ho dám na ten nejmenší hořák, stažený na minimum. (Eventuálně pod to někdy dávám ještě plotýnku.) Voda pak nevře, ale zůstává horká. Přesnou teplotu ale neměřím :)

hodnocení

Zkusím to tedy podle Vás:) dekuji za radu.

Zkoušel jsem to i v horkovzdušné troubě a dopadlo to taky dobře. Ona ta teplota přes 80 když ji neuhlídáš, šunce ublíží pouze v tom, že nebude růžová, ale zešediví. Chuťově zůstane stejná.

Já strčím šunkovar do dvouplášťového mlékovaru, zakryju alobalem a ve chvíli, kdy začne voda pouštět bublinky stáhnu hořák na minimum a teplotu kontroluju jen čas od času.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]