Ahoj jak se zbavjt vrzabi bot? Dnes mi prisli nove zimni bpty a cela na povrchu vrzou nevim co s tim ale je to hruza bojim se s tim pak v zime nekam jit mate nejakou radu?
Dobrý den, můj odhad je, že to vrzání je způsobeno třením tkaniček a boty v oblasti nártu (tyto kulaté a hladké tkaničky jsou špatné a navíc se rozvazují). Zkuste tkaničky vyndat a chodit po bytě, jestli to bude lepší - a jestli ano, tak si kupte ploché ("nelakované") tkaničky. Zdravím!
doplněno 03.10.18 17:45:
leila - stejně si myslím, že pokud si do bot pořídíte ploché ("hadrové") tkaničky, tak to vrzání ustane nebo se alespoň zmírní. Už tam nebude tření kůže na kůži, ale kůže na "hadrovou" tkaničku (a to vrzat nebude).
leila
Boty jsem rozvazala a bez tkanicek nevrzou ovsem neni to tkanickama ale tim jak o sebe tre jazyk o strany boty Viz fotka (vyznaceno cervene)
Já jsem nepochopila, co na nich vrže. ...a cela na povrchu vrzou... Buď je to jen tření svrchních materiálů, které jsou ještě tuhé a třou o sebe, nebo vržou podešve na hladkém povrchu a nebo vržkou části podešve z důvodu výrobní vady. Ani nemusíte reklamovat, vyrobky zakoupené přes internet lze vrátit bez udání důvodu. M. doplněno 03.10.18 19:46:
Opravdu hodně záleží na materiálu. Umělina vám vrzat nepřestane, kůže ano.
leila
Zkusila jsem na radu zde nekoho-boty rozvazat a nevrzaly ale neni to tkanickama ale to jak o sebe tre jazyk s bokama boty myslite ze se to rozchodi? -znovu prikladam fotku
floro*
No, výborně. Šla jste na to hlavou, teď víte, kde to vrže. No a pokud je to třením mezi styčnýma plochama, tak namazat, rozchodit a je to vyřešené.
Namazat. Vržou protože se o sebe třou nové neochozené povrchy. Takže změkčit a ochodit.
jezevec*
Blbost. Mě začaly po půl roce vrzat i kecky. Takže šupky dupky vrátit, protože tato vada znemožňuje normální užívání zakoupeného výrobku...
floro*
Zalezi kde vrzou, podle popisu to zas az tak poznat neni, ale pokud to neni podrazka, tak mazani by melo pomoci. No pokud nepomuze, tak nezbyde nez reklamovat.
Zdravím, jedná se o neodstranitelnou vadu. Reklamujte !
Názor odborníka z Univerzity T.Bati Zlín : Jednotlivé části spodku obuvi se spojují buď v celé ploše, nebo jsou třecí síly mezi spodkovými dílci tak vysoké, že zabrání jejich vzájemnému posunu. Když tedy nyní nové boty vržou, je to vada, kterou lze reklamovat. Vznikla totiž nedodržením výrobního postupu.
Formy pro tvarování jednotlivých dílců jsou mezi jednotlivými cykly vystřikovány separačními prostředky, které zabraňují přilnutí tvářeného plastu k formě. Nejsou li dodrženy technologické podmínky, mohou zbytky separačních prostředků zabránit spojení plastů a vrzání vzniká opět vzájemným posunem ploch spodkových dílců.
Vrzat může také bota, ve které praskl tlumící vzduchový polštář v patě podešve.
leila
Opravdu? A co kdyz je vratim poslou mi nove a budou take vrzat neni to prece jenom ze jsou nove? Nechci to nijak vyvracet o tomhle co pisete jsem dosud nevedela
Když vrže povrch boty, záleží na materiálu. Pokud je to kůže, používáním i údržbou změkne a vrzat přestane. Pokud je to něco jako barex (nebo kůže s nástřikem), tak se vrzání nezbavíte.
To je neodstranitelná vada vraťte zboží. Já bych jednoduše vrátila bez udání důvodu - na to máte nárok do 14 dnů zboží vrátit pokud je objednáno z E-shopu. Ihned vám vrátí peníze.Když budete reklamovat mají na to 1 měsíc a nemusí to uznat jako vadu.
Napište jen vracím zboží v zakonné lhůtě a tečka, peníze mi zašlete na č.ú...
To se neochodí, mám oblíbené, celkem drahé pantofle a již několik roků stále vržou, takové zvláštní "škrundání". Neřeším to, protože se mi v nich chodí výborně. Radu bohužel nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.