Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzajici nové boty

Od: leila odpovědí: 21 změna:
Ahoj jak se zbavjt vrzabi bot? Dnes mi prisli nove zimni bpty a cela na povrchu vrzou nevim co s tim ale je to hruza bojim se s tim pak v zime nekam jit mate nejakou radu?
Vrzajici nové boty
Vrzajici nové boty #2

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím. Reklamujte je.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, můj odhad je, že to vrzání je způsobeno třením tkaniček a boty v oblasti nártu (tyto kulaté a hladké tkaničky jsou špatné a navíc se rozvazují). Zkuste tkaničky vyndat a chodit po bytě, jestli to bude lepší - a jestli ano, tak si kupte ploché ("nelakované") tkaničky. Zdravím!

doplněno 03.10.18 17:45:

leila - stejně si myslím, že pokud si do bot pořídíte ploché ("hadrové") tkaničky, tak to vrzání ustane nebo se alespoň zmírní. Už tam nebude tření kůže na kůži, ale kůže na "hadrovou" tkaničku (a to vrzat nebude).

leila
hodnocení

Boty jsem rozvazala a bez tkanicek nevrzou ovsem neni to tkanickama ale tim jak o sebe tre jazyk o strany boty
Viz fotka (vyznaceno cervene)
Vrzajici nové boty #3

72mona3*
hodnocení

2x
Já jsem nepochopila, co na nich vrže.
...a cela na povrchu vrzou...
Buď je to jen tření svrchních materiálů, které jsou ještě tuhé a třou o sebe, nebo vržou podešve na hladkém povrchu a nebo vržkou části podešve z důvodu výrobní vady. Ani nemusíte reklamovat, vyrobky zakoupené přes internet lze vrátit bez udání důvodu. M.
doplněno 03.10.18 19:46:

Opravdu hodně záleží na materiálu. Umělina vám vrzat nepřestane, kůže ano.

leila
hodnocení

Zkusila jsem na radu zde nekoho-boty rozvazat a nevrzaly ale neni to tkanickama ale to jak o sebe tre jazyk s bokama boty myslite ze se to rozchodi?
-znovu prikladam fotku
Vrzajici nové boty #4
floro*

No, výborně. Šla jste na to hlavou, teď víte, kde to vrže. No a pokud je to třením mezi styčnýma plochama, tak namazat, rozchodit a je to vyřešené.

hodnocení

2x

Vraťte je a příště si kupte boty v kamenném obchodě místo přes internet. Pokud jsou koženkové, tak budou vrzat furt. Kožené by se mohly podat.

floro*
hodnocení

0x

Namazat. Vržou protože se o sebe třou nové neochozené povrchy. Takže změkčit a ochodit.

jezevec*

Blbost. Mě začaly po půl roce vrzat i kecky. Takže šupky dupky vrátit, protože tato vada znemožňuje normální užívání zakoupeného výrobku...

floro*
Zalezi kde vrzou, podle popisu to zas az tak poznat neni, ale pokud to neni podrazka, tak mazani by melo pomoci. No pokud nepomuze, tak nezbyde nez reklamovat.

hodnocení

0x

Zdravím, jedná se o neodstranitelnou vadu. Reklamujte !

Názor odborníka z Univerzity T.Bati Zlín : Jednotlivé části spodku obuvi se spojují buď v celé ploše, nebo jsou třecí síly mezi spodkovými dílci tak vysoké, že zabrání jejich vzájemnému posunu. Když tedy nyní nové boty vržou, je to vada, kterou lze reklamovat. Vznikla totiž nedodržením výrobního postupu.

Formy pro tvarování jednotlivých dílců jsou mezi jednotlivými cykly vystřikovány separačními prostředky, které zabraňují přilnutí tvářeného plastu k formě. Nejsou li dodrženy technologické podmínky, mohou zbytky separačních prostředků zabránit spojení plastů a vrzání vzniká opět vzájemným posunem ploch spodkových dílců.

Vrzat může také bota, ve které praskl tlumící vzduchový polštář v patě podešve.

leila
hodnocení

Opravdu? A co kdyz je vratim poslou mi nove a budou take vrzat neni to prece jenom ze jsou nove? Nechci to nijak vyvracet o tomhle co pisete jsem dosud nevedela

leila - "...neni to prece jenom ze jsou nove?"

Ne, není. Je to tím, že jsou vadné. A vrzání se bude zhoršovat, časem může třeba i upadnout podrážka.

Když začnou boty vrzat, většinou je to předzvěst jejich konce.

leila
hodnocení

Boty vrzou jak jsou spoje tkanicek tak ta plocha
72mona3*

Když vrže povrch boty, záleží na materiálu. Pokud je to kůže, používáním i údržbou změkne a vrzat přestane. Pokud je to něco jako barex (nebo kůže s nástřikem), tak se vrzání nezbavíte.

hahanaj*
hodnocení

0x

To je neodstranitelná vada vraťte zboží. Já bych jednoduše vrátila bez udání důvodu - na to máte nárok do 14 dnů zboží vrátit pokud je objednáno z E-shopu. Ihned vám vrátí peníze.Když budete reklamovat mají na to 1 měsíc a nemusí to uznat jako vadu.

Napište jen vracím zboží v zakonné lhůtě a tečka, peníze mi zašlete na č.ú...

hodnocení

0x

To se neochodí, mám oblíbené, celkem drahé pantofle a již několik roků stále vržou, takové zvláštní "škrundání". Neřeším to, protože se mi v nich chodí výborně. Radu bohužel nemám.

Četla jsem boty vysypat dětským pudrem a nechat působit 24 hodit, pak oprášit. Nezkoušela jsem to.

Snad Vám zas někdo nenapíše, že jste tu radu někde někomu ukradla:-D.

72mona3*

Nás, co kradou, je tu víc *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]