Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem těhotna?

Od: igelitka odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,prosímvás je mi 17 let mela jsem na chvíly nechráněný pohlavni styk kdy nedoslo k vyvrcholeni ovšem uz dnes jsem mela dostat mesicky a jaksi nevim mam asi divnou vaginu protoze si dosahnu na vajicko pokazdy. Pred tremi dny uz se mi zdalo ze zacina meknout ze budu mit kramy konecne ale dnes uz zase tvrdne a zvetsujee se a pohlo se pouze na stranu ven z vaginy. Proste. Bojim se jestli nejsem tehotna. Prosimvas reknete mi co by se delo s vajickem hned po oplodneni? A co mam delat pokud budu tehotna? Nemam penize na potrat nemuzu byt tehotna uz skoro uvazuju ze hodim masli jestli jsem zbouchla. Prosim pomozte.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tosnadne
hodnocení

6x

Sorry, ale větší blábol jste napsat nemohla. Vajíčko je ve vaječníku, vy dosáhnete nejdál na čípek v pochvě.*zed*Nejspíš se ve škole někdo nudí...ach jo.

hodnocení

4x

Je Vám 17 let. O používání kondomu, případně o antikoncepci jste již něco slyšela? Pokud jste těhotná, tak Vám nezbývá nic jiného, než se stát mámou, nebo ta interrupce. O finanční náklady za tento zákrok se podělte s otcem dítěte. Nebo požádejte rodiče, je to Vaše volba. Jinak vše ostatní co píšete, je nesmysl a nemá cenu se tím zabývat. Přistupujte k sexu zodpovědně, pak se nebudete muset nervovat. Ale tento problém se řešit dá, takže nepanikařte!

hodnocení

3x

@igelitka - Prosimvas reknete mi co by se delo s vajickem hned po oplodneni?
Vy si to z biologie nepamatujete? galenus.cz/...

myska*
hodnocení

1x

To, na co si dosáhneš, je děložní čípek. Vajíčko je vidět jen pod mikroskopem.

Kup si v lékárně za 50 korun těhotenský test a budeš vědět hned.

Mě se menstruace posouvá i kvůli stresu - když na ni doslova čekám, tak mám vždycky zpoždění.

liska5
hodnocení

0x

Co mne ale překvapilo, že jste si udělala gynekologické vyšetření a správně se zajímala o tuhost dělohy. On totiž ten děložní roh, to místo, kam se vajíčko zavrtá, bývá tužší. Jestli ale máte takhle sestouplou dělohu, tak není něco v pořádku.. Jinak hned po oplodnění, které se děje ve vejcovodu, vajíčko putuje dál až do dělohy, kde se ponoří do sliznice a zapustí do ní výběžky. Cesta vejcovodem z vaječníku do dělohy / 10-12cm/ trvá vajíčku 7-9 dnů. Oplození nastává kdekoliv na této cestě. Oplozené vajíčko se může ještě několik dní vyskytovat volně v děloze, než se zanoří už jako mnohobuněčný zárodeček, na který bychom potřebovali lupu. Běžte ke gynekologovi.Neodkládejte to. Na interupci si půjčíte a pak to po nějaké brigádě budete splácet. Je ale dost stejně starých dívek, které se interupce bály, a rozhodly se děťátko donosit. Buď péči díky prarodičům zvládly, nejčastěji za cenu ročního přerušení studia, nebo ho dali k adopci. Páry, které nemají šanci mít děti, na takové toužebně čekají. Nepokoušejte se zbavit se ho nějakými léky, či alkoholem. To se nepovede, zárodek se drží. A výsledkem může být trvale poškozené dítě. Před takovými padesáti lety ženy velmi často rodily kolem 19.roku věku. A bylo to líp, než po čtyřicítce.

vernon
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]