Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli před tím než jíte oběd ohříváte nebo neohříváte knedlíky? Když máte koupený knedlík, který je čerstvý a není z lednice prostě má pokojovou teplotu, tak jestli ho k jídlu ohřejete nebo ho necháte neohřátý?
díky za odpovědi
Když už někdy knedlík, tak ohřeju na pařáku.
Nelíbí se mi, jak to v mikrotenových sáčcích ohřívají v mikrovlnce. To už raději rovnou na talíři a kratičce.
Knedlíky houskové, nebo třeba i kynuté s ovocem se dají strčit do mikroténového sáčku a zavřít(!) aby z nich neutekla pára a na chvilku do mikrovlnky. Pokud jsou knedlíky suché, dá se na ně před ohříváním kápnout trošička vody, aby se mohla dělat pára. Pozor při vyndavání ! opatrně otvírat, aby pára neopařila.
Nebo knedlíky položit na talíř, kápnout na něj trošičku vody, tak sotva půl lžičky vody, natáhnout na talíř i s knedlíky mikroténový sáček, zavřít aby z něj neutelka pára, zamotanou část podsunout pod talíř, aby se tlakem páry neotevřel a chvilku ohřívat, sáček se párou nafoukne a to je znamení, že vznikla pára a už je jídlo horké. Pozor na opaření párou.
Ale to je ohřívání pro chlapy, kteří neumí vařit, nebo spěchají. Lepší je napařit knedlíky na pařáčku v hrnci, prostě klasika.
Dobrý den, trochu se tazatelky zastanu - může to být single nebo novomanželka
. A ono, když je člověk doma sám, tak si umí "ulevit" i v té přípravě jídla. Položí si plátky knedlíku na talíř, zalije je horkou omáčkou a za chvilku má i ty knedlíky teplé (rovnou k jídlu, nečeká a nefouká). Ovšem, je to proti správné přípravě. Zdravím!
marf - ono také záleží na podmínkách. Kdo byl na vojně, tak si nemohl ani vybírat (dostal knedlík a byl rád). Další věc je příprava jídla třeba na vařiči při stanování nebo na ohni při trampu. Zkrátka, gurmánem může být člověk, když k tomu má čas a podmínky.
Přesně. Je-li horká čerstvě uvařená omáčka nebo něco, třeba zelí, netřeba přílohu ohřívat, ohřeje se sama zalitím. Teploty se vyrovnají a baštička je vzápětí jako celek tak akorát. Jinak programově ohřívaný (až do opečena) knedlík s vajíčkem, nebo borůvkový ohřátý na pařáku. Studený knedlík se jako příloha nehodí, není to salát.![]()
Studený knedlík bych nepozřela, jako malé dítě jsem doma viděla, že maminka je dává do kastrolu na pařák a ohřívá v páře. I nyní, když existují mikrovlnky, je ohřívám klasicky...houskoké, bramborové, ovocné kynuté. Ještě dřív, než naložím talíře jídlem, ohřeju je ve vařící vodě, jídlo musí být servírováno horké a ne, aby bylo "jak psí nudle" studené. Tím by žádná kuchařka strávníka nepotěšila. Navíc studené knedlíky jsou takové tuhé ![]()
Dovedu si představit, že chlap, který si neumí ani uvařit čaj, se ocitně doma sám, manželka třeba v lázních a pod., tak mu navařila omáčku, on ji ohřeje v kastrolku, nandá do toho studené knedlíky a nahází to do sebe...zase je to lepší, než kdyby zemřel hlady, ale pochybuji, že si pochutná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.