Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli před tím než jíte oběd ohříváte nebo neohříváte knedlíky? Když máte koupený knedlík, který je čerstvý a není z lednice prostě má pokojovou teplotu, tak jestli ho k jídlu ohřejete nebo ho necháte neohřátý?
díky za odpovědi
Když už někdy knedlík, tak ohřeju na pařáku.
Nelíbí se mi, jak to v mikrotenových sáčcích ohřívají v mikrovlnce. To už raději rovnou na talíři a kratičce.
Knedlíky houskové, nebo třeba i kynuté s ovocem se dají strčit do mikroténového sáčku a zavřít(!) aby z nich neutekla pára a na chvilku do mikrovlnky. Pokud jsou knedlíky suché, dá se na ně před ohříváním kápnout trošička vody, aby se mohla dělat pára. Pozor při vyndavání ! opatrně otvírat, aby pára neopařila.
Nebo knedlíky položit na talíř, kápnout na něj trošičku vody, tak sotva půl lžičky vody, natáhnout na talíř i s knedlíky mikroténový sáček, zavřít aby z něj neutelka pára, zamotanou část podsunout pod talíř, aby se tlakem páry neotevřel a chvilku ohřívat, sáček se párou nafoukne a to je znamení, že vznikla pára a už je jídlo horké. Pozor na opaření párou.
Ale to je ohřívání pro chlapy, kteří neumí vařit, nebo spěchají. Lepší je napařit knedlíky na pařáčku v hrnci, prostě klasika.
Dobrý den, trochu se tazatelky zastanu - může to být single nebo novomanželka . A ono, když je člověk doma sám, tak si umí "ulevit" i v té přípravě jídla. Položí si plátky knedlíku na talíř, zalije je horkou omáčkou a za chvilku má i ty knedlíky teplé (rovnou k jídlu, nečeká a nefouká). Ovšem, je to proti správné přípravě. Zdravím!
marf - ono také záleží na podmínkách. Kdo byl na vojně, tak si nemohl ani vybírat (dostal knedlík a byl rád). Další věc je příprava jídla třeba na vařiči při stanování nebo na ohni při trampu. Zkrátka, gurmánem může být člověk, když k tomu má čas a podmínky.
Přesně. Je-li horká čerstvě uvařená omáčka nebo něco, třeba zelí, netřeba přílohu ohřívat, ohřeje se sama zalitím. Teploty se vyrovnají a baštička je vzápětí jako celek tak akorát. Jinak programově ohřívaný (až do opečena) knedlík s vajíčkem, nebo borůvkový ohřátý na pařáku. Studený knedlík se jako příloha nehodí, není to salát.
Studený knedlík bych nepozřela, jako malé dítě jsem doma viděla, že maminka je dává do kastrolu na pařák a ohřívá v páře. I nyní, když existují mikrovlnky, je ohřívám klasicky...houskoké, bramborové, ovocné kynuté. Ještě dřív, než naložím talíře jídlem, ohřeju je ve vařící vodě, jídlo musí být servírováno horké a ne, aby bylo "jak psí nudle" studené. Tím by žádná kuchařka strávníka nepotěšila. Navíc studené knedlíky jsou takové tuhé
Dovedu si představit, že chlap, který si neumí ani uvařit čaj, se ocitně doma sám, manželka třeba v lázních a pod., tak mu navařila omáčku, on ji ohřeje v kastrolku, nandá do toho studené knedlíky a nahází to do sebe...zase je to lepší, než kdyby zemřel hlady, ale pochybuji, že si pochutná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.