Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návrat do vztahu?

Od: vztah odpovědí: 19 změna:
Chci se anonymne zeptat na nazor. Pritelkyne se se mnou pred mesicem rozesla. Byl jsem hruby zarlivy a nevazil si vztahu. Vse jsem si ale uvedomil a chtel to napravit jenze mi nechtela dat moznost to napravit. Rozchod byl definitivni. Byli jsme spolu pul roku. Rekla mi ze se chce ale pratelit a obcasne si piseme a nekdy zajdeme ven jako opravdovi pratele. Jenze je to vsechno jeste cerstve. Ja ji stale miluju a ona ke me chova take city. Vim ze neni dobre se nimrat v minulem vztahu. Ale chci se zeotz zda je sance ze z pratelstvi se dame nekdy opet dohromady. Vzajemne se pritahujeme po vzhledove strance a i svymi spolecnymi zajmy a chovanim. Ja se snazim nemyslet na ni a hledam si jine prilezitosti to same ona.
Je zde sance ze ve spolecnem pratelstvi se muzeme dat nekdy opet dohromady? Vim ze ted reknete at se v tom nenimram. Ze vztahu bude vic a ze jsem jeste mlady. Ale nikdy jsem necitil neco takoveho jako ted a tak nekde v hloubi doufam ze se jednou spolu opet polibime.
Me je 21 a ji 19. Diky za nazory a treba vlastni pribeh.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Byl jste hrubý a žárlivý, tak dobře ví, proč se s Vámi rozešla. Protože takového partnera zkrátka nechce. Kamarádství Vám možná bude klapat, ale vztah ne. I když není vyloučeno, že se ještě někdy políbíte. Slepované vztahy nefungují.

ladinpraha*
hodnocení

4x

Jestli má rozum, tak si tě bude držet od těla. Žárlivost a agrese, zatím možná jenom slovní, to se projevila tvoje pravá povaha a pokud ji budeš chtít změnit, tak to bude hodně těžké a bude to trvat hodně dlouho. Neměl by ses upínat ani na přátelství, protože její blízkost tě bude ovlivňovat a bude ti bránit v nalezení vhodnější partnerky. Ty potřebuješ partnerku silnější povahy, takové, která bude schopná tě správně usměrnit.

myska*
hodnocení

2x

Já bych řekla, že možné to je. Ale hlavní je se k tomu neupínat jako k jediné možnosti. Prostě žij svůj život.

Jen chci poznamenat, že je dobře, že sis uvědomil svoje chyby a snad se už nebudou opakovat. Kdyby náhodou ano, tak snad zvládneš zaregistrovat, že se vracíš do starých kolejí a dokážeš se zastavit. A kdyby ne, tak budeš nejspíš potřebovat pomoc odborníků.

figurek*
hodnocení

2x

možná nevíte, že v jednadvaceti letech je lidský charakter už dávno hotový a těžko se dá změnit.

Odtud mám odpověď na váš dotaz. Šance k návratu je vždycky, ale zrovnatak je jasné, že hrubý a žárlivý budete zas.

janm*
hodnocení

2x

Takto, pokud jak říkáte jste ochoten pro vztah na sobě zapracovat je to dobré znamení a pokud toužíte být s ní tak bych jí to při společném "kamarádění" dal jasně najevo a často to opakoval ne ale nátlak a už vůbec ne hrubý...Protože počítejte s tím, že jakmile si někoho najde je velká pravděpodobnost že už ji nikdy nezískáte zpět, budete-li mít tu smůlu že narazí na partnera o němž si bude myslet že je to ten pravý nebo jinak bude s ním spokojenější než s vámi pak je to pro vás jednoznačný konec...Čili kul bych železo dokud je horké, zatím bych to na vašem místě s novými známostmi nezkoušel zaměřil bych se jen na toto, je třeba počítat s tím že to nevyjde, je třeba počítat s tím že se k vám už nikdy nevrátí ale zatím dokud je to "čerstvé" máte ještě šanci, využijte toho, ale jakmile si někoho najde a bude to trvat delší dobu počítejte s tím že to bude s největší pravděpodobností konec vašeho vztahu, případně zůstanete už opravdu jen kamarády, nic víc...

janm*

P.S. A toho kamarádského vztahu "využijte" v dobrém slova smyslu, tj. nejen když jste spolu ale i tím že budete jen "poblíž", jakmile zaznamenáte že má nějaký nový vztah, který přetrvá delší dobu pár měsíců půl roku apod. a alespoň zevně uvidíte, že jim to "klape" budete vědět na čem jste, a že to pro vás jako pro partnera "končí" zažijete bolest ale zároveň vás to osvobodí od myšlenek typu : "Co kdyby", tím se osvobodíte časem uvyknete, získáte nový prostor svobodněji hledat nový vztah...Zkuste si dobře zapamatovat věci, pro které se s vámi rozešla a nedovolte aby vám toto chování zničilo i další vztah, vždy když vás popadne záchvat žárlivosti, vždy když budete chtít být na tu svou novou známost zlý (byť to může být někdy i oprávněné) zkuste si uvědomit, jaké by to bylo "bez ní", jak vás "bolelo" když jste o tu minulou přišel, naučí vás to na sobě pracovat a věřte že tato práce se svými špatnými vlastnostmi je ta nejtěžší práce na světě ale nevzdávejte to, bojujte se sebou snažte se hledat nové úhly pohledu, zkuste pominout i drobnosti které se vás dotknou..., je to dlouhá a hořká cesta a i když se vám bude zdát že nevidíte žádné světlo přesto pokračujte a vytrvejte, dobré vztahy jsou výsledkem obětí, chcete-li je mít musíte obětovat své špatné vlastnosti, všichni je máme do jisté míry více či méně a každý v jiných věcech..., když budete na sobě pracovat časem se to projeví i navenek paradoxně si vás bude partnerka více vážit aniž by věděla proč aniž by jste se slůvkem zmínil jaký jste býval a nakonec získáte i lepší pocit ze sebe sama ten přinese spokojenost což zpětně ovlivní zase i váš vztah...Na světě můžete cokoli mít, čehokoli si užívat ale je dobré se naučit, že vše je "dočasné" o vše lze kdykoli přijít a to nejen rozchodem, můžete cokoli mít čehokoli dosáhnout ale vnitřně je dobré se vzdát pocitu že vám to "patří" protože pravda je taková že na tomto světě nám nepatří vůbec nic můžeme užívat nikoli však vlastnit, nikoho nelze vlastnit ani ženu kterou si třeba jednou možná vezmete ani děti které možná jednou budete mít...

vztah
hodnocení

Jenze je rozhodnuta pro pratelstvi a ne pro vztah. A bohuzel nevim co udelat aby se to vratilo. V pratelstvi musim nejak usilovat o ni? Jenze to ji muze zahnat dal.
janm*

vztah - Ano usilovat, ale klidně usilovat žádné výčitky nátlaky žádné přemlouvání, když budete s ní chovejte se k ní jak nejlépe dovedete udělejte pro ni vše o čem si myslíte že ji potěší, nemám teď na mysli drahé dary, stačí pozvánka do kina nebo na dobrý oběd vždyť to vše může udělat i dobrý kamarád, bavte se s ní jakoby o nic nešlo ale zároveň jí jasně dejte najevo, že pokud by si to ještě rozmyslela že se může bez obav vrátit, dejte jí najevo a opravdu se o to vnitřně snažte že se chcete změnit a opravdu pracujte na tom aby jste se měnil, pak už je to jen na ní, pokud toho nevyužije, nebo si najde někoho jiného, alespoň získáte pocit, že vám "neutekla nadarmo" že jste o ni "bojoval" ale ne scénami a záchvaty nýbrž jak jsem psal výše, možná se to zdá být málo ale víc opravdu dělat nemůžete, rozhodnutí je na ní...Pokud vás jen zkouší zda-li jste ochoten se změnit pak tím že se budete měnit máte jistou šanci...Jestli toho ale má již dost a zatoužila po někom jiném pak s tím nic nenaděláte musíte se s tím smířit...pro jistotu si ale nechte ještě nějaký čas než se rozhodne definitivně, zatím žádné jiné vztahy "nepodnikejte"... Napsal jste asi upřímně (tím se nikdo moc nechlubí) že jste se choval hrubě a žárlivě, tato upřímnost je dobrá cesta, tato sebereflexe je dobrá cesta, pokud si člověk uvědomí že chyba je na jeho straně pak nikdy není nic ztraceno, třeba nevyjde tento vztah ale díky tomu může vyjít ten příští...

hodnocení

1x

Souhlasím s kapkounadeje.. to je fakt vražedná kombinace -hrubý žárlivec. Slibem nezarmoutíš...tak přítelkyně slíbila, no?

Nevidím žádnou šanci a jestli je holka chytrá, najde si někoho jiného. To jste asi číst nechtěl, ale tak to vidím já..

xy
hodnocení

1x

Vy jí chcete zpátky, ale ona ne. Byl jste na ní hrubý a nevážil si vztahu. Vystrašil jste ji. Má strach, že se to může opakovat. Ani vy nemůžete zaručit, že zase někdy neselžete.

vztah
hodnocení

Na to se nepoutam. Snazim se na to nemyslet a fungovat normalne. Zatim to jde ale stale si preju ze to nekdy vyjde. Nutno podotknout ze ona s tim kamaradstvim prisla. Ja ji rekl ze to nesnesu a ze se pratelit nebudeme coz nepochopila a tak jsem se tedy rozhodl pro pratelstvi. Prijde mi jakoby me nechtela uplne odkoupnout. Docela me to zivi ze casem ji dojde ze jsem si uvedomil vse spatne a chci bojovat.

vztah
hodnocení

Zarli vetsina a kdo rika ze ne tak zarli jak pes. Byl jsem zarlivy ale ona to same a take ve velke mire to alw uz nehralo roli protoze slo o me.
iz*

Nemáte pravdu. Žárlí jenom lidé bez dostatku sebedůvěry (nevěří sami sobě) a lidé nevyzrálí. Zdravě sebevědomý člověk nežárlí a hlavně svou žárlivostí a mejtnictvím partenra/pertnerku "nesvazuje".

K otázce: Vyloučeno to sice není, ale podle mne ani pravděpodobné. Snad kdyby šlo o jinou příčinu než žárlivost a hrubost.

vztah
hodnocení

0x
Tak se vracim zpet k otazce. Necekane to dopadlo tak ze jsme se domluvili na kamaraskem posezeni na kave a ve stredu jsme se sesli a dopadlo to tak ze jsem ji pozval k sobe domu. Vyspali jsme se spolu a vsechno bylo krasne. Rekla mi ze chce byt sama a udrzovat takovyhle vztah. Nevim jestli je to spravne.

xy
hodnocení

0x

Asi vám ani nic jiného říci nemohla. Možná jenom potřebovala sex, podlehla, ale vás celkově trvale nepotřebuje, nechce.

Ale jak jinak se k vám chovala, mluvila, to víte jenom vy. Nebo jestli vám toto řekla až po sexu. Nebo před sexem-tak to už bylo jenom na vás,jak se zachováte, tehdy jste měl usoudit, ale i ona, jestli je správné se spolu vyspat.

vztah
hodnocení

0x
pred i po. Jenze nase chovani je jakobychom byli partneri. Chovame se tak i na verejnosti.

vztah
hodnocení

0x
a to je na tom to zvlastni

hodnocení

0x

Můj názor je takový, že když se někdo k dívce chová jako hulvát, tak to v něm je a těžko se bude měnit. Možná byste se chvíli choval jinak, lépe, ale to byste si jen hlídal své chování, abyste ji zase neztratil. Nedivím se, že již o vás nemá zájem. Žárivost je ve vztahu příšerná.

vztah
hodnocení

0x
To zajiste. Ale spis jde o siuaci ktera je ted. Ona o me nejevi zajem ale soulozime spolu. Na verejnosti se chovame jako par. Je to ponekud zvlastni

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]