Nejste přihlášen/a.
Dobrý den moc ráda bych se zeptala přijde mi to otázka trapná.Mám docela pevnou postavu cvičím i sportuju ale mé nohy mi přijdou vodnaté jako kdybych tam měla hodne vody jak bych se jí mohla zbavit abych mohla mít pěkné nohy?děkuji za odpovědi
Zde jsem našla odpověď na Vaši otázku:
pokud máte problémy se zadržováním vody v těle, tak kromě úpravy stravování doporučuji i návštěvu u lékaře, který by měl vyloučit možnost onemocnění jater, ledvin a srdce (otoky mohou provázet právě tyto onemocnění).
Jinak mezi přírodní diuretika lze zařadit např. petržel, chřest, špenát, celer, pampeliškové listy, fenykl, ale i Vámi zmiňovanou kávu (či další výrobky obsahující kofein). Vhodné je také konzumovat hodně ovoce a zeleniny (z důvodu vysokého obsahu draslíku) jako banány, meruňky, broskve, ananas, borůvky, jahody, rybíz, angrešt, rajčata, červená řepa, červené zelí, čočka, fazolky, kukuřice, ředkev, kapusta.
Naopak se vyvarujte slaných, konzervovaných a instantních potravin, ale i potravin s vysokým obsahem soli nebo sodíku (pozor i na některé minerální vody, které mají zvýšený obsah sodíku). Omezit je nutné kromě soli i kořenící směsi.
S pozdravem Martina Trojanová, Poradna snižování hmotnosti Merrylinka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.