Dobrý den, chci se zeptat zda některé z vás pomohl buď vitamín K nebo přípravek Pamba na zmírnění silného menstruačního krvácení.Marně jsem zkusila i čaj z řebříčku. Četla jsem tu v diskuzích, že se doporučuje i čaj z kontryhele, ale od odborníků jsem se naopak dozvěděla, že ten uvolní a krev pak teče ještě více, nicméně i ten jsem zkoušela, ovšem že bez efektu. Bez efektu také citrón a léčiva čínské medicíny. Jsem úplně zdravá, podrobila jsem se vyšetření, nemám ani vysokou sliznici. Pravděpodobně jde o hormonální nerovnováhu, však lékař mi vzhledem k možnosti budoucího těhotenství nechce předepisovat hormonální antikoncepci. Uvítám každou konkrétní a vyzkoušenou radu a předem děkuji moc a moc! Antikoncepci jsem nikdy nebrala, lékař se obává také,že antikoncepce by mohla rozhodit naprosto pravidelný menstruační cyklus nebo bych ji nemusela dobře snášet,když jsem se bez ní doteď obešla.Menstruace je pravidelná, ale poměrně dlouhá, 8 dní, a především extrémně silná. Chtěla jsem zkusit přípravek pamba, lékař mi ho předepsal, ale sám byl na rozpacích, protože mám obtíže s ledvinami a těmto pacientům není pamba příliš doporučována. Je mi 40. Děkuji
Tohle mi kolem čtyřicítky taky dělalo a jak mi dr. říkala taky za to mohli hormony. Postupně se krvácení prodlužovalo tak, že jsem třeba 3 měsíce vůbec menses neměla a pak 14 dní v tahu. V necelých 45 letech jsem přestala krvácet definitivně. Takže pokud ještě plánujete dítě, tak šup šup, aby nebylo pozdě. Na zmírnění mi nepomohlo nic. Tu Pambu mi nedoporučili ani na hematologii, prý by se měla brát jen před velkými operacemi a ne na zmírnění krvácení při menses. Ještě mě tak napadlo, že být vámi tak zkusím i tu hematologii.
Ascorutin - nejsem odborník, lékař, lékárník - vzala jsem si jich třeba 6, nevím jestli to je správně, dle letáčku si nemyslím, že by to mohlo ublížit, píši jen svou zkušenost, nikoho k nišemu nenavádím - mně to pomáhalo
Odkud se to krvácení bere, pokud ne ze sliznice? To je opravdu podivné - aby to nebylo z nějakého místa, odkud krvácet vůbec nemáte...
danas
lékař přece při vyšetření zjišťuje výšku sliznice,event.doporučí kyretáž.informací,že nemám vysokou sliznici,neříkám,že sliznici nemám.krvácení je výhradně v době menses a pravidené.pravděpodobný důvod obtíží je hormonální dysbalance.
Myslela jsem míru krvácení. Pokud má sliznice běžné parametry a krvácení je nadměrné, musí se ta přebytečná krev brát odněkud jinud. Byla jste u více lékařů?
Silný čaj z přesličky by případně mohl zmírnit i silné krvácení při menzes, musela byste vyzkoušet. Jinak by asi bylo dobré průběžně popíjet kontrihel.
Přeslička obsahuje křemík. /Nejvíc začátkem léta./ Proto dávají bylinkáři přesličkový čaj na krvácivé stavy. Jinak dost křemíku je v otrubách, oves.vločkách a tmavém chlebu.
Dobrý den mě napadlo ještě místo té Pamby zkusit dicynone oni ho dělají buď v tabletkách,nebo injekce.Mě ho dávali injekčně někdy a jako pomáhá celkem,nebo ale to nevím jestli můžete zkusit exacyl mě ho doktorka jednou na to dávala spolu s injekcí ale musí se brát více tablet za den a taky zabral.Nashledanou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.