Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosím o radu. Sestra je v očekávání a chceme ji s manželem dát nějaký praktický dárek. Napadla nás chůvička, co jsem tak koukala tak se dělají i s kamerou. Nemáte někdo zkušenost? Díky a nebudu se zlobit i za tipy na jiné praktické dárky
Chůvičku měli moji mladí pro oba potomky. A používali ji hodně dlouho, když už byli oba kluci dost velcí, třeba o dovolených Když ne chůvičku, podívejte se po podložce, která hlídá dech novorozence. U mladšího vnuka dělala rámus 3x. Nevysvětlitelné úmrti kojence, to je hrozná věc.
...babko,jak můžete níže krtkovi přitakat,když zde píšete opakano,máme se fajn,perou pračky,ohřívají mikrovlnky apod.ale pokud jde o život či zdraví lidí,nevidím důvod,proč technikou opovrhovat.Než mít"cinknuté"dítě,protože se přidusilo a nikdo jej neslyšel,to raději budu povrchní hysterka a chůvičku budu doporučovat.
Lucie, byla jsem jedovatá, pak to tak dopadne, že to vypadá jako souhkas s Krtkem. Ale to vůbec! Já hlasuji, všemi deseti, pro chůvičku a pro pračku a pro všechno, co lidem, zvláště pak ženám, usnadní život.
jo beru každý by si měl uvědomit,že nejde jen o malé děti,kdyby se stali ležáky a dusili se jídlem,jak to staří lidé mívají nebo měli v noci jiné obtíže,potom poznají jak je technika fajn,že zazvoní na sestru a nemusí doufat v náhodu,že na ně nakoukne...ráno by taky mohlo být pozdě.Těmto lidem se taky nevytrhne kabel a neřeknou jim,kdysi to šlo bez zvonění,tak neotravujte.
Zmiňovala jsem i podložku, která hlídá dech. Zachránila vnoučkovi život, když hlásila, že je maličký bez dechu. Je mnoho vecí, které starým lidem přijdou zbytečné. Já také nejspíše patřím k nim, ale jsou-li nápomocny, pak jsou vítány. Hezký večer a dobrou noc.
chůvička je další z nesmyslů dnešní doby, které mají tahat akorát z matek další peníze...drtivá většina bydlí v panelákách nebo v bytech typu 2+1 nebo 3+1 kde jde slyšet každej prd až do vedlejšího vchodu a žádná matka nebude mít děcko mimo dohled a tak daleko od sebe, aby ho neslyšela křičet...
Nám se v přízemí hodí, když spí nahoře v patře. V noci se taky hodí, že se nemusí rozkřičet na celý dům a dávno jsou pryč ty doby, kdy všichni spali společně v jedné kuchyni.
...jak může mít tahle odpověd body?nikomu neberu názor,ale i ve dvoupokojáči jsem za chůvičku ráda.Děti totiž dělají i jiné věci než jen křičí milý pane! třeba zvrací,neklidně spí,když jim najednou vyskočí teplota,jak jsou větší šmejdí po pokoji (i v noci ve spánku)Než co chvíli nakukovat do pokojíku i v noci,to raději chůvičku,at vím,že dítě žije a nedusí se třeba zvratky...atd.
lucie: jak může mít body? Protože někdo taky používá hlavu a selský rozum a není to jen ustrašená histerka ...například proto..Jak je možný, že žijeme, když naši rodiče žádný chůvičky neměli? A spoustu dalších pomůcek a vychytávek dnešní doby?
Krtku, svatá pravda. A naši rodiče žili bez automatické pračky, bez myčky, bez ledničky, s rádiem po drátě. Tak proto!
jo,jo raději budu hysterka,než najít dítě nad ránem v křečích způsobených horečkou nebo celé pozvracené...to je zase můj selský rozum,proč techniku nevyužít,když to doba umožní.Nevím zda ten Váš selský rozum je lepší,spíše jen omezený.
krtku, sorry nejsi příliž moudrý a emapatický. Nám před 40 lety dostaly naše 3 dcery "nepravý černý kašel". Přibližně po hodině spánku začaly kašlat, napumpovaly si vzduch do žaludku, zvracely, zvratky vdechly a dusily se. Už jsi někdy své děti zachraňoval tak, žes je držel za nohy a zvratky z nich vytřepával? A něvěděls kterou první? Chůvičky ještě nebyly, tak mikrofon a příposlech do vedlejší místnosti.
krtku proc pouzivas internet kdyz ho kdysi nemeli a taky zili? nemeli mobily a taky zili , si asi nejaky rozmlsany , ze by se doba menila?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.