Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silikonový lívanečník?

Od: id odpovědí: 22 změna:

Prosím, máte zkušenosti s tímto lívanečníkem? Nějak mne to láká, lívanečník nemám a místo v lince také ne. Je dobře skladovatelný.

milujeme-slevy.cz/...

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

8x

Pár kousků silikonového nádobí jsem už v ruce měl, takže si jaksi neumím představit, že ten lívanečník bude na pánvi sedět tak těsně, aby těsto neproteklo pod něj. Kolik použití asi vydrží? Pokud proteče, tak už lívance neotočíš. Stačí udělat trochu hustější těsto a smažím si lívance, jak chci velké. Ale pravda, nejsou tak dokonale stejné ...

hodnocení

7x
Osobně mě nesmí žádný takovýhle silikonový zázrak do baráku. Máme kolem sebe různých jedů a umělin více než dost, tak proč si ještě přidávat a vařit na nich.
gumid

V černých ovcích na čt1 v dtestu testovali plastová nádobí a zvláště ty, co jsou vystavené vyžším teplotám pouštěli olovo.

Nikdy bych do takových silikáren nešel.

rqts
hodnocení

3x

Mám z toho teleshoppingový dojem. Něčemu výrobně primitivnímu za 15Kč dát cenovku 500, tu škrtnout a nahradit jí 249 s ubývající časomírou... A udělat tomu takovou rekramu, aby to nějak lákalo.

iz*
hodnocení

3x

Já bych se stejně jako Ládin a další rádci obávala, že "lívanečník" nebude dobře sedět v pánvi a že těsto bude podtékat. Funkčnost takové pomůcky bych si dovedla představit jen u něčeho "hutnějšího", třeba u karbanátků (zeleninových i masových) apod. → prostě u něčeho, co nemůže podtéct pod pomůcku.

doplněno 20.09.18 10:37:

... Jenže u toho to není potřeba.

hodnocení

2x

osobní zkušenost nemám, ale měla ho jedna moje kamarádka. použila ho jenom jednou - neseděl na pánvi tak, jak je potřeba a podtejkal, takže ty lívance byly tak nějak slité dohromady.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Se silikonovým "nádobím" mám dobré zkušenosti, ale tento lívanečník bych nekoupila. Dobře to popsal @ladinpraha. Navíc sleva o 50% už napovídá, že se tato "pomůcka", (ani to není celá forma), neprodává. Proč asi? Ida

hodnocení

0x

Tady si kupte hezčí za dvacku /pošta zdarma/ a vyzkoušejte. joom.com/...

iz*

@Ringo, mně hezčí přijde jenom ta cena a pošta zdarma...

Srdíčko je srdíčko.

id
hodnocení

Proboha, četl někdo dotaz? Ptala jsem se na zkušenosti a nééééé na vaše pocity, zda byste jej chtěli a nebo že je drahý (odkaz byl náhodný), že je jedovatý a podobné capoviny. Ještě jsem svéprávná. Takže za mne jste ztáceli čas.

Pokud by se našel člověk, co lívanečník vyzkoušel na dobře sedící pánvi, byla bych ráda za odpověď, co lze všechno na něm udělat. Já jedla asi z tohoto lívanečníku mini bramboráčky a bylo to bezva. Bohužel nemohu se kuchařinky již zeptat. Děkuji.

ladinpraha*

Pokud jsi tedy svéprávná, jak zdůrazňuješ, a měla jsi někdy silikonové nádobí v ruce, ta o něčem takovém nebudeš vůbec uvažovat. Ale pokud se chceš za vlastní peníz přesvědčit sama, tak směle do toho. Jistě tě podpoří alespoň 11 z 10 prodejců.

hodnocení

0x

Tento neznám, ale mám velmi špatnou zkušenost s kulatým pekáčem o průměru 28, to má uvedený lívanečník taky, vyhodila jsem ho, protože se při vyndaní z trouby párkrát ,prolomil a těsto se vysypalo do trouby. A uvědomte si, že silikonový lívanečník nemůžete používat na sporáku, ale jen v troubě. A lívance se musí obracet, pečení na jednu stranu nevěřím.

cesmina*

Ajo1946 zkoukněte třeba video v odkazu.Jedna stana má menší průměr a tou to přijde na dno pánve .Nalije se do otvorů těsto a po chvilce se ta forma chytne za držadla a otočí i těma lívancema.Po otočení se odklopí a lívanečky se po dodělání sundají z pánve obracečkou.

hodnocení

0x

Také jsem na to koukala. Ale u AliExpress a četla jsem recenze lidí co to koupili a docela si to chválili. Také jsem měla škuby si to koupit, a myslím, že tam to vyšlo i levněji, ale zase já zrovna nejsem lívancová. Ale líbilo se mi to.

fr.aliexpress.com/...

A tady ho máte za pár korun. A s poštou do Čech, zdarma.

Tak jsem se schválně ještě jednou podívala na recenze a někteří tam dali foto jak se jim lívanečky povedly. No, všechny tak bezchybné nebyly, jak na tom videu, ale jako všechno, asi to chce cvik a vychytat správnou konzistenci těsta. Ale to se musí i když se dělají lívanečky v klasickém lívanečníku, ani to někteří kuchaři nezvládnou. Tohle je taková vychytávka a nemyslím si, že by to extra protékalo, protože je tam rantl, který těsto drží. Bude také záležet na správném rozpálení pánve. A pro Aju, tohle je ale silikonová forma, která je právě určená do pánve, tudíž na plotýnku sporáku a ne do do trouby. To jste měla něco jiného.

Pokud nebude mít pánev 100%ně rovné dno, tak se výrobky nepovedou. Stačí nepatrná nerovnost a těsto podtéká.

hodnocení

0x

Lidi neblbněte s těmi plasty! Nestačí Vám nepřilnavé povrchy z PTFE, silné pár desítek µm, ze kterých se při teplotách nad 260°C prokazatelně uvolňuje kdeco? Ještě si dobrovolně dáte nášup silikonu, který sice vydrží nižší teplotu, zato je ho na pánvi asi tak 10 000x víc? Kolik lidí tuší, jaká je povrchová teplota pánve? Trochu napoví následující:

Teplota varných desek, kterou přejímá nádobí, není totiž nijak zanedbatelná. "Na plynu dosahuje teplota plamenů kolem 390 °C, litinové plotýnky mohou mít až 450 °C, u sklokeramických varných desek je to asi 430 °C, maximum je v krajních případech až 600 °C,"vysvětluje Jaromír Šiška, odborník na domácí spotřebiče z firmy AEG Electrolux. Výjimku představují indukční varné desky, které pracují na principu elektromagnetické indukce. Varná plocha má tak maximálně 250 °C.

Zdroj: bydleni.idnes.cz/...

id
hodnocení

Zapomněla jsem podat hlášení, jak to dopadlo. Na vaši radu, že si za své peníze mám koupit co chci, jsem si koupila za 65,- kč silikonový lívanečník.

První pokus dopadl jak jste psali. Těsto podteklo. Těsto nebylo odležené v lednici, půjhodinka odležení v lednici to napravila, vyměnila jsem pánev za větší a lívanečky byly jeden jak druhý. Pánev musí bát o 2 - 3 cm větší než lívanečník. Dětská párty se povedla na jedničku.

Již jsem zkoušela bramboráčky a zelňáky. Ty se nejlépe dělají na pánvi na ryby. Má vroubky, těsto neproteklo a jsou díky vroubkám pěkně propečené. Nemají žádné střapaté připálené okraje.

liv

Za takovou bezva cenu? Dá se koupit rovnou v bez zasiláni poštou? Brno - je tady takový obchod?

anah*
hodnocení

0x

Včera mi livanečník přišel, tak jsem ho hned vyzkoušela a hrůza. Těsto mi proteklo. Nadávala jsem si, že jsem zase naletěla. Tak si budu řídit zdejším příspěvkem a příště nechám těsto uležet a zvolím o 2 cm větší pánev.

tomm*
hodnocení

0x
Mám ho z Číny a hrůza po prvním použití letělo do koše.podteka,a o mytí silikonu od přilepeného bílků ani nemluvě,nepomohlo ani vymazání.Šunt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]