Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak efektivne zaradit cheat day?

Od: prosioradu odpovědí: 5 změna:
Dobry den, snazim se hubnout. Jim 5×tydne v kalirickem deficitu a pak mam 1 den, kdy si dovolim vsechno. Vyhovuje mi to, 7 den se vzbec neprejidam a zase jrasne vklouznu do tydne. Zatim jsem to zkusila jen 2×, je tu nekdo, kdo s tim ma zkusenosti?
1. Mel by se cheat day zarazovat do velkeho kal deficitu, tim ze telo dostava malo energie a pak dostane tunu, ze ho to prekvapi a nestihne ulozit do tukovych zasob,
2. a nebo je to spise, ze se telo bude bat, ze prijde zase tyden hladoveni,tak si naopak vsechny ty kalorie ulozi? Jak to je? Diky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zkuste se zamyslet: jak dlouho musíte 6 dní jíst nějak a 7. den jinak, aby si to tělo pamatovalo, že má sedmý den ukládat jak o život? Roky! Prostě jezte střídmě, zdravě a různorodě, jeden den si dejte "odměnu" a místo druhé odměny se běžte projít. Jo, až budete vymýšlet jídelníček na udržení váhy a ne na hubnutí, to bude teprve zábava, tam už o ty roky jde...

P.S. Osobně se domnívám, že správně je 3. možnost: tělo prostě vezme všechno, co dostalo, tedy ani 1. že to nestihne, ani 2. že naopak uloží více. Prostě uloží, co dostane. A Vám bude blbě, když to s tím "cheatováním" přeženete *hi*

iz*
hodnocení

0x

Hubnout byste se měla snažit pod dohledem lékaře.

K Vašemu "experimentu": doufám, že s tím, jak si dál poškodozovat zdraví, tu radu nedostanete.

doplněno 16.09.18 15:58:

@Myska,

ale tazatelka bere chat day jako den, "kdy si dovolí všechno" → to mi přijde jako z extrému do extrému, což ze zdravotního hlediska může nadělat "paseku".

Pokud by to bylo pod dohledem odborníka, mělo by to být v pořádku. Laické rady z intenetu v tomto ohledu spolehlivé nejsou.

myska*

Cheat day zařazují do jídelníčků i experti, ale není to o přejídání, je to o tom že si ten den dá člověk například dezert navíc nebo sklenku vína. Protože jen člověk s velmi pevnou vůlí může držet dietu neustále. Pro normální lidi se zařadí jeden den, kdy si můžou dopřát něco malého a nebudou z toho mít výčitky svědomí.

myska*
hodnocení

0x

1. Člověk by nikdy neměl mít moc veliký kalorický deficit - po hubnutí pak přejde na normální jídelníček a jojo efekt je na světě.

2. Tělo vždy kalorie ukládá, pokud je nespotřebuje jinak.

Cheat day není pro to, aby se člověk přežíral, jen se prostě tolik nehlídá. Já si je obvykle plánuju na různé oslavy, přesto si hlídám příjem alkoholu a cukrů.

vernon
hodnocení

0x
Nežij abys žral, žer abys žil...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]