Nejste přihlášen/a.
skoro všechny holky v naší třídě mají 165-170
To asi zijete u jaderny elektrarny. Ve trinacti jde u holek rozhodne o vyznamny nadprumer na to, aby to tak mely skoro vsechny.
Naopak u Tebe jde pouze o lehky podprumer. Nic mimoradneho a navic stale jeste rostes.
155cm/45kg je take naprosto v poradku.
Prostě se s tím smiřte. Určitě ještě vyrostete, ale prozatím to nechte být. Já jsem starší baba, taky jsem se v mládí trápila, že jsem byla nejmenší ve třídě - furt si pamatuji, že ve 14 letech jsem měla 157 cm a 57 kg - tudíž tlustá a smáli se mi. V 18 už jsem měla 165 a 54 kg. Prostě jsem najednou vyrostla a zhubla. Jenom bych dodala, že menší lidé mají obecně větší výběr oblečení a ve starším věku vypadají lépe. Dodnes si vzpomínám, jak jsem kdysi potkala bývalou spolužažku, která byla kdysi vysoká a hubená, ovšem ve 40 už měla asi 150 kg a to bylo takové monstrum, že z ní šel opravdu strach - hlavně, když si začala stěžovat na život.
Dobrý den, kdyby to bylo tak snadné, tak by stačilo zeptat se kamarádek, jak to dělají a potom si to zařídit stejně, jako si to přes prázdniny zařídily ony. Takže, takto snadné to není, je to dáno geneticky a Vy máte ještě spoustu času se vytáhnout do výšky, i když to ponecháte na přírodě. Menší dívka není problém, problém je menší a širší ("koulička"). Zdravím!
Znám hodně malých děvčat, mají kolem 155 a jsou starší než ty. Když není tlustá, je to malá, milá postavička a každému chlapci se líbí. Bud štastná, že nejsi "slonbidlo". Ale jestli chceš být modelkou, nebo tak něco, tak holt to přenech tem vyčouhlým. Tak radu jsem ti nedala, jak vyrůst, ale dávám ti radu mít sebe ráda takovou, jaká jsi. Když se s tím smíříš, tak ti možná přiroda ještě nějaký ten centimetr nadělí.
Mio, není všechno jen "geneticky daný". Záleží na mnoha dalších faktorech, které se týkají hormonů.
Jen velmi stručně: Pokud máš rodiče, kteří jsou středního vzrůstu, pravděpodobně nebudeš ani Ty žádný dlouhán. Také záleží na tom, jestli už menstruuješ nebo ne. Pokud holka ještě neměla menses, je možné hormonálně "pozastavit" nástup puberty a tím následně získat vyšší vzrůst. Nejde však o běžnou záležitost, aby lékař splnil přání pacienta! Vždy je nutné cílené endokrinologické vyšetření (aby se vyloučila případná porucha růstu), na které by Tě měl poslat pediatr (ten zná Tvůj růstový graf i další souvislosti, s ním by měli rodiče předem jednat). Jestli už mestruaci máš, pravděpodobně ještě povyrosteš, ale už ne do takové výšky, jak by sis možná přála. Jde o velmi složitý hormonální proces a je velmi individuální. Proto některé děvče ještě roste, i když má menses - a jiné už ne. Domluv se s rodiči a pediatrem. Ten navrhne, jestli je nutné podnikat nějaká další vyšetření.
Pět let určitě porosteš. A kdyby to mělo být jen po dvou centimetrech za rok, tak holky jednou doženeš. Já jsem nejvíc povyrostla někdy v devítce. Docela důležité je, jak na tom jsou rodiče a hlavně prarodiče. Jsou hodně malí?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.