Nejste přihlášen/a.
Používám klasický řepkový (slunečnicový se začíná přepalovat při mnohem nižší teplotě). Co se "fritovacích" olejů týče, téměř vždy jde o směr řepkového s palmovým, jenom cena bývá napálená...
Takže řepkáčem určitě nic nezkazíš...
Používám olej co je zrovna v akci, nejde o nic speciálního. Fritézu mám na 1l, olej po použití sleju do plast. lahve od mléka a dám do lednice, popisuji zda je na ryb y, nebo řízky, koblihy, hranolky...používám dokud se mi líbí.
starý je: FRITOVACÍ olej Lukana. Kvalitní 100% řepkový olej.
Nový: Zbrusu nová receptura oleje Lukana Fritovací zaručuje jeho stabilitu při vysokých teplotách. Ani při 210 °C se nepřepaluje, nezapáchá a nedochází k zadýmení místnosti. Hlavní složkou je slunečnicový olej s vysokým obsahem kyseliny olejové (Omega 9), která prospívá našemu organismu.
Řepkový olej vydrží: 200-246°C, slunečnicový rafinovaný 227-232°C.
Zůstávám u řepkového.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.