Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Nechytají mi víčka Omnia

Od: rebela® odpovědí: 19 změna:
Letos mi nechytají víčka. Jsem z toho nešťastná.Poradte. Moc děkuji.

 

 

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
avatar gamapolis

Dobrý den. Přiznám, že už jiné sklenice než se závitem nepoužívám, ale když jsem je kdysi používal, tak jsem přes víčko dal tenké plátno a pak stlačil tím plastovým uzávěrem. A to jsem mnohdy použil víčka, která už byla předtím na jiné sklenici.

hodnocení

Jsem z toho nešťastná . Nová víčka mi nechystají . Našla jsem pár starých a ta mi chytla. Je to určitě víčkama.Jsou to šmejdy.

Tak je možné, že to je nějaká špatná várka z výroby. Asi bude třeba koupit nová a snad to bude v pořádku.

 

hodnocení

1x
avatar aja1946

Já už dávno používám je veškerá šroubovací víčka a sklenice, ve kterých se dnes používá spousta potravin, zavařuje se v tom dobře a nejsou potřeba žádné hlavy.

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Také se novým víčkům vyhýbám. Párkrát nechytly. Dobře jsem je odmastila, umala a ještě nechala v horké vodě a horké nasadila. 10 let strará víčka z hořčice, celá zdeformovaná, chytají bez problémů. Také jsem nepřišla na to, čím to je. :( Mám nešikovné ruce a šrobovací víčka mi dělahí problémy při zavařování pak při otevírání. Mám 18 skleničrk broskví, 16 meruněk, 18 švestek a 20 0,7 okurek. Nerada šroubuji.

 

hodnocení

0x

Tohle znáte?

almipraha.cz/...

Ale možná, že dneska už jsou to taky "šmejdy" .

 

hodnocení

0x

Používáme pouze víčka Omnia a úspěšnost je 100%. Jednou jsem koupil víčka taková silnější, prý český výrobce, a nechytlo ani jedno. Taky jsou dnes v modě hlavy se šikmým ozubením, s těmi to taky nejde zavřít, ať máte víčka jaká chcete.

 

hodnocení

0x
avatar maky

Někdy je již hlava ošmejdená, uzavírala jsem přes utěrku, aby to těsnilo.

hodnocení

Hlavu mám dobrou mám i ty spony.Koupila jsem si i ty plechy co se daji na víčko a pak ta spona .Zase mi něco nechytlo.Hrozne.Chtělo by to asi test spotřebitele.

 

jabraka*
hodnocení

0x

U Omnia víček je to záležitost použité teploty při zavařování.Musí dojít ke krátkému varu a úniku páry.Ta vytlačí vzduch a po vychladnutí dojde ke kondenzaci páry pod víčkem a vzniku podtlaku.Pak už víčko musí držet,pokud není poškozeno,nebo sklenice.Vychladnout je vhodné nechat sklenici na stole postavenou na víčko.I podložka pod upínací sponu pomáhá dodržet rovinnost přítlaku na víčko.Zkuste zavařovat v mikrovlnce.Je to potřeba provádět po jedné sklenici,ale zase to trvá 5 - 7 minut podle obsahu a výkonu MW.

Zavařil jsem letos 35 sklenic okurek,20 sklenic jablek a řadu džemů.Zatím vše drží.

JABRAKA

 

hodnocení

0x
avatar nonek

Může to být způsobeno "vyššími" víčky; okrajem se opřou se o lem sklenice a tím nechytnou...osobní zkušenost. Po nákupu v jiném obchodě (hlavně ale od jiného výrobce) bylo po problému. Zkuste porovnat výšku víček; buď změřit, pokud máte posuvné měřítko (šupléru), nebo položte na rovnou plochu dvě "nefunkční" víčka a mezi ně to dobré...a porovnejte...pokud "dobré" bude nižší, je to jasné...

Nonku, to by mohlo být vysvětlení záhady. Děkuji. *pusa*

Jak píše nonek, na vině jsou "vyšší síly"...

 

hodnocení

0x
avatar marunaa

Také jsem přešla na šroubovací. Měla jsem problémy s novými víčky. Až v jednom obchůdku mi prodali víčka, a tam bylo upozornění, že se jedná o česká víčka. Prodavačka mi řekla, že ty, co nechytají, jsou čínské výroby !? Jsou prý větší a špatně drží...

Takže žádejte víčka od českého výrobce:

prokuchare.cz/...

A víte, že Omnia víčka s bílou gumičkou už dlouho nevyrábí?

bulik*

Před několika desetiletímy psali, že víčka na potraviny s tukem(masové, paštiky atd.) mají červenou gumičku. Nikdy jsem ji neviděl.

 

Tehdy, podle rady, jsem maso zavařovala pod víčka s červenou gumkou. Bravali jsme je na dovolenou, do přívěsu. Ale nějaký rozdíl jsem nepostřehla. Byly dobré stejně jako s bílou nebo růžovou gumkou.

 

hodnocení

0x

Zcela chápu, že některé otázky zde byly jiř do omrzení konzultovány. proto vám všem moc děkuji, že jste se zapojili, dozvěděl jsem se věci, o kterých jsem dosud nevěděl - hlavně ty rozměry víček cizí výroby.

 

hodnocení

0x
avatar libor007
Na ty víčka je nejlepší používat takové spony, které tlačí víčko ke sklenici a po vychladnutí se sejmou. Dobře se pak kompot otevře a víčka jdou použít několikrát.

 

hodnocení

0x
avatar babajaga

Teď už používám spíš víčka šroubovací, ty zatloukací jen na okurky.

Na stůl si složím utěrku, na několikrát. Na to postavím láhev s víčkem. Na víčko dám opět složenou utěrku, asi na dvakrát. Paličkou na maso tluču mírně kolem dokola. Tou dřevěnou stranou. Víčko většinou drží. Pokud se protáčí, utěrku nahoře složím na 4 vrstvy, a znovu tluču. Potom se to uzavře vždycky. Nikdy jsem s těmito víčky neměla problém. Jaga

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]