Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špinavé naušnice

Od: li* odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, dnes po delší době jsem si sundala náušnice a když jsem se podívala blíž tak na naušnicích je něco jako bílý prach, jsou to zlaté náušnice. Tak jsem se chtěla zeptat jestli bych si je měla dát vyčistit do zlatnictví, nebo jestli to stačí vyčistit doma. Popřípadě jak bych to měla vyčistit abych nezničila náušnice.
Špinavé naušnice

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

To je za celou dobu nošení nasbíraná špína - začněte vlažnou vodou a jemným kartáčkem, mohlo by to stačit.

72mona3*

A když se trochu napění s mýdlem, budou se i krásně lesknout. M.

zkusit se dá i zubní pasta

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Podle fotky bych řekla, že vaše náušnice jsou z hodně masivního zlata, a čištění po domácku sice odstraní nečistotu, ale velké plochy zlata může poškrábat. Zubní pasta je abrasivní, kartáček ještě víc. Já bych určitě volila zlatníka. Mají na čištění ultrazvukovou lázeň, kde probíhá jemné chvění a nečistoty se vypláchnou. Navíc vám vyleští i povrch, takže zlato vypadá jako nové. Ida

hodnocení

1x

Nikam je nenoste, je to jenom mýdlo, nebo zbytky z toho, čím se sprchujete. Náušnice vemte a ponořte je na chvíli do teplé vody s Jarem a pak zubním kartáčkem vydrbejte a opláchněte vlažnou vodou. Se stoprocentní jistotou se budou lesknout jako nové a stoprocentně zlato, ani kamínky nepoškrábete-nepoškodíte. Ale nepoužívat zubní pastu v žádném případě. Jednak zubní pasta zlato zmatní, protože je abrazivní a pak, ta by mohla při častém používání náušnice, nebo jiné zlaté šperky poškodit. Tuto radu jsem dostala kdysi dávno ve Francii od mého známého, který byl zlatník. A věřte mi, že tímto způsobem čistím i prsteny, s opravdu drahými kameny už dlouhá léta. Zkuste to, v tomto případě ručím za úspěch. A nejlepší sranda je, že to tak dělají i zlatníci, ale neřeknou Vám to, protože by přišli o kšeft, tak vykládají o nějakém specielním čištění, jako je ten ultrazvuk a blabla, a přitom to frknou do Jarové vody. Teda v cizině to samozřejmě Jar nebyl, byl to jiný přípravek na nádobí. Nebo můžete vzít i šampon na vlasy, ale jenom čistý šampon, ne ten 3 v jednom a tak dál. V něm jsou přidané zase emulze a ty vadí, protože zlato zmatní. Takže čistý Jar. A pak sem napište výsledek. Jsem si jistá, že budete spokojená. A vydrbejte si tak všechno zlato, co máte a pak můžete flanelovým hadříkem, nebo viskózovým, vyleštit.

A ani mýdlo ne, samozřejmě, mýdlo je mastné. Prostě Jar na nádobí. A to radím všem, kteří do této otázky přispěli a kteří mají doma zlaté šperky. Jestli budou upřímní, tak pak napíší, ž to je fakt opravdu to nejlepší.

72mona3*

Ale mýdlo taky. Používám tekuté a výsledek je perfektní.

Mono, jenomže to není klasické mýdlo v kostce a to nebylo z vašeho příspěvku jasné. Zase chcete jenom oponovat. No když Vás to tak baví. Tak máte pravdu. Nakonec co mi je do toho, klidně si to dělejte po svém, moje zlato to není a je mi fuk, v jakém stavu ho máte.

72mona3*

Suzy, zklidněte hormony, jo? Nereaguji jen a pouze na vás.. a ta informace je pro všechny. M. *ee*

Reagovala jste přesně do mé odpověďi. Tak klid. Já mám hormony v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak vyčistit zlato

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]