Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dceři je 11 a občas (tak 5x za rok) se jí stane, že se v noci počurá i když si před spaním dojde. V září mají jet na seznamovací kurz primy a má strach, že se jí to tam stane, ale zas nechce zůstat mimo novou partu. Napadlo mě dát jí na noc plenkové kalhotky pro jistotu, ale nevím jestli je to dobrý nápad? Koukala jsem, že největší dětská velikost je 6 (18 kg a víc ) a dcera má 30 kg tak nevím zda to bude stačit. A bude to poznat pod pyžamem? Máte někdo nějaký nápad, samozřejmě to nesmí spolužáci poznat.
Dobrý den, nápad nemám a s plenkou neporadím - jen jsem si zcela jistý, že to neutají, přijde se na to a bude "vyřízená" nejen na tom pobytu, ale ještě dlouho ve škole (děti jsou zlé). Snad se toho pobytu raději vzdát a neriskovat ostudu na léta. Zdravím!
Kde tu čistou plenku (plenky) bude mít? Jak by ji nenápadně aplikovala bez pozornosti spolužaček?
Jak by se jí potom zbavila (bez pozornosti ostatních)? Jak by situaci vysvětlovala? Přejdou to děti bez posměchu a s pochopením?
matydy - většina rádců Vám zde dává záruku, že to vše bude v pořádku, děti si ničeho nevšimnou nebo budou ohleduplné a "neposměšné". Takže, vlastně jediné riziko je, že se Vám dcera vrátí z toho pobytu s nějakou přiléhavou přezdívkou, která ji vydrží dlouho i ve škole. Dejte potom vědět, jak to dopadlo.
To právě nevím, myslele jsem jestli kalhotkové pleny na rozdíl od klasiské pleny na lepítka nejsou diskrétnější.
Dělají se navlíkací kalhotky různých velikostí. V pase na gumu, oblékejí se jak spodní prádlo. Kupuju pravidelně od eshopu viz. níže, ovšem ne pleny dětské, nýbrž inkontinentní pro babičku.
A stojí ten kurz za to riziko? Si představte, že záchody tam budou společné někde na chodbě a dítě s plínou vypadá jak Ferda mravenec. Každej kdo pude za ní to musí poznat. Já bych teda dítě které se ještě pomočujie na kurz nepustila.
Myslím že občasná nehoda ještě není "dítě které se ještě pomočujie " prostě si jen nevěří . A jestli jí ten kurz stojí za to? Nevím, ale není to jen tento kurz ale všechny školní i mimoškolní aktivity. To má být furt doma a vysvětlovat že nemůže z důvodů rodinných nebo zdravotních?
Ale i tak děkuji za názor, ostatně i mě připadalo jako blbost dát jí plenu a když jsem psala dotaz tak jsem čekala pouze negativní odpovědi nebo posměšky. Protože ale přišlo mnoho kladných odpovědí, vidím že řešit se to dá a všem děkuji za názor.
Prdlačku, že na to ostatní příjdou. Dáte ji volnější pyžamo, plínku bude mít zabalenou v nějaké tašce a vezme si ji na záchodě. Nikdo to vidět nemusí. A proč a s čím jde na záchod? V jejím věku už mají děvčata menzes, tak co...
Jestli jí bude bude tahle velikost plínky stačit? Těžko říct. Záleží na objemu moči. Vnuk má zdravotní problémy, má 25 kg a plína mu stačí.
A jezdí na výlety, tábory a zvládá to.
Třeba Tena Pants jsou kalhotky v různé velikosti a savosti .Nebo vložná plena Tena Comfort ta je také v různé savosti. Zkoukněte to na netu a uvidíte.Používáme v rodině tuto značku již roky .A v tomto věku nám stačila savost Plus,ale jestli chcete sychr,tak savost Super.
Zdravím.
V prvé řadě bych to začala konzultovat s pediatrem.Proč se Vaše dcera v tolika letech počůrává?
Bude to zřejmě problém psychického rázu.
A jakou další radu mám?
Kupte jí tzv.inkontinenční pleny.
Před spolužačkami to zjevně stejně neutají,to jí nezávidím
S doktorkou jsem to řešila, ale ona se běžně nepočůrává, jen občes ve spaní se nevzbudí tak žádný pleny nosit nemusí.
A co jí vybavit inkontinenční vložkou? Vzorek zdarma seženete ve dravotnických potřebách a dělají se kalhotky různých velikostí. Možná by vystačila i s vložkou menstruační. Otázka je, jestli jde celá dávka moče do pyžama a neprobere jí to, nebo si ucvrnkne a vzbudí jí to. Buďte v klidu, není v tom sama, mému synovi 7let se to občas také povede a jeho tatínek to měl až do puberty a tak jednou dvakrát za rok se mu to povedlo i v dospělosi. Už je to pár let, co nic.
S plenou či kalhotkami poradí ve zdr. potřebách, vemte dceru s sebou ať prodavač vidí celou postavu dcery.
S utajením se nebojte, na nic se nepřijde. Večer se jde do sprch s igelitkou, kde je ručník, mádlo atd. Po sprše dcera odejte s igelitkou na záchod, nasadí si kalhotky a na tom bude mít volnější pyžamo. Ráno opačně, napřed na záchod, sundá plenu a pak hygiena.
Na zamaskování čisté pleny v igelitce jí ušijte látkový obdélník, nahoře se zipem. To je předpoklad, že jí nikdo nebude otevírat taštičku na plenu. Plenu zabalenou pouze v igeliťáku při nakouknutí do igelitky lze odhalit snáze.
Podle mě je pravděpodobnost této noční nehody na školní akci o něco větší než jindy. Děvče bude plné emočních zážitků, bude z různých výletů a her fyzicky unavenější než jindy. Proto bude spánek hlubší a tělo bude ve všech směrech uvolněnější. Pokud je stydlivá, asi bych ji na akci neposílala. Ale pokud je přiměřeně sebevědomá a navazuje kontakty s jinými dětmi snadno, pak bych ji nějakými těmi kalhotkami vybavila. A doporučila bych, aby je sice skrývala, ale zároveň je před dětmi brala jako samozřejmost. Něco jako rovnátka, brýle, večerní léky... A na případný dotaz a údiv spolužaček by měla odpovědět malou lží. Že je po úrazu (pád z kola, z koně...), že se jí něco v břiše poranilo a nyní má na nějaký čas stent (dětem stačí slovo trubička), který se zkrátka nedá úplně ovládat.
V sousedství žije suverénní dívenka, kterou by kolektiv nezavrhnul ani v případě, že by znečistila čtyři postele. Opravdu hodně záleží na povaze. Ať to dobře dopadne!
Zdravím. Vezmu to podle naší babičky. Plenkové kalhotky jsou pod pyžamem poznat - bude v nich mít zadek jako valach. Ale zkuste doma cvičně použít vložku inkontinenční a uvidíte. Má totiž v sobě speciální dranulát, který nasaje moč a přemění se v gel, takže u kůže je pocit sucha. Navíc tento granulát pohlcuje i pach moči. Na pohled vypadá jako běžná vložka, jen je o něco větší. Dá se to maskovat jako "prevence nečekané menstruace". V 11 letech věku nic neobvyklého. Ida
Dobrý deň.Nestáva sa jej to vtedy,keď sa jej sníva,že je na záchode a čúra?Ja som sa tiež totiž občas počurala aj v rannej dospelosti.Nie často,len tak raz,dva krat do roka.A vždy sa mi vtedy snívalo že sedim na záchode a čúram.Zobudila som sa na to že som mokrá.Občas sa mi snívalo,že sa potrebujem strašne vyčúrať a nemožem-buď nemožem nájsť záchod,alebo je obsadený,pokazený a podobne.Vtedy som sa zobudia a to som bola v suchu,ale so strašnou potrebou isť na malu.Vraj to takto ma viac ludi,a to aj staršich nie len detí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.