Nejste přihlášen/a.
V sedmi měsících ještě ano. Je to na růst kostí a u dětí se to sleduje na hlavičce, zda už je lebka pevná a srostlá. My dáváme i v 9ti měsících, protože ještě nemá jadérka v kyčlích. Takže pokud uvažujete o vysazení poraďte se nejdříve s dětskou lékařkou, která vám určitě vysvětlí proč to vlastně dáváte a jak dlouho byste měla.
Máme miminko celkem opálené (v obličeji) a stejně Vigantol raději dáváme. Tohle bych nepodceňoval, může to napáchat nevratné škody.
Dobrý den, a ta paní doktorka, která to doporučila, zkušenost nemá, resp. což se jí zeptat? Asi to bude lepší, než zkušenosti jiných z internetu, kteří nevědí, proč to bylo doporučeno Vašemu dítěti a co tím paní doktorka sleduje. Zkušenosti jiných nemusí přesně "sedět" na Vaše dítě. Zdravím!
babkazov - ano, máme v podstatě stejnou myšlenku či doporučení. Ten lékař, který něco předepisuje, bude nejlepší a nejpřesnější informátor, protože to dítě zná.
Zavolejte své dětské lékařce, určitě odpoví ráda. Dostane se vám nejlepší odpovědi. Anebo se zeptejte lékaře na telefon 800 888 155. V téhle poradně příliš mladých maminek není.
Vit. D by měl brát člověk neustále. Populace v naší republice ho má nedostatek. Třeba já ho užívám už několik let, mám ho sice v normě, ale jen lehce nad tou nejnižší hranicí. Dávám ho synům věk necelé dva roky a 7let a i dětská doktorka mi říkala když předepisovala Vigantol mladšímu, dávejte ho i staršímu. Ono sluníčko zas až tak nepomůže, protože je třeba nejenom se vystavit po určitou dobu přímému slunci právě v tu dobu, kdy lékaři varují, aby člověk na přímé slunce nechodil, ale ještě je třeba si po expozici kůži dva dny nemýt, aby se vit.D2 kůží vstřebal. No a řekněte, kdo se bude opalovat a pak se dva dny neumyje?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.