Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a jak dlouho uchovat vlašské ořechy?

Od: imra* odpovědí: 8 změna:

Jak nejlépe uchovat vlašské ořechy aby nezhořkly a jak dlouho je lze uchovat? Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Mám je vyloupané v mrazáku, protože jich mám málo.

Když jsem jich měla hodně, tak je zavařovala do sklenic. Tyto vydržely hodně dlouho. Na sucho do sklenic, zavíčkovat a sterilizovat při 80 st. cca 15 min.

orech
hodnocení

3x

V mrazáku, tak dlouho dokud je nespotřebuji...vydrží mi do dalších vánoc.

hodnocení

2x
Neloupané lze skladovat velice dlouho. Stačí vetrane místo, kde nesvítí slunce.
Loupame jen tolik co sníme během měsíce až tří, máme je pak ve sklenici.

orechojed
hodnocení

2x

Já je mívám normálně v těch zašroubovávacích sklenkách od kafe, nemrazím je ani nezavařuju a jsou furt dobrý. Rok myslím vydrzí i tak.

Pokud jsou předem dobře vysušené, tak tomu věřím.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, čtěte viz odkaz. Zdravím!

prozeny.cz/...

doplněno 28.08.18 07:21:

imra - až si rozkliknete ten odkaz, tak zjistíte, že v tom článku jsou v podstatě všechny rady zde uvedené.

hodnocení

1x

Tak už tady máte vyjmenované všechny způsoby, jak ořechy uchovat. Já jen dodám, že jsem, když jsem měla ořechů hodně, zavařovala. Nasucho, do malých skleniček. *mnam*Přišla jsem o zdroj a tak mám ořechy ve šroubovací sklenici v šuplíku, dole, v ledničce, spolu s mákem a hořčicemi.

hodnocení

0x

Dobrý večer,vyloupané dát do sklenic a zavařit.Jde i v mikrovlnce.Vydrží Vám tak dlouho,pokud je nesníte.mamina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlašsko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]