Nejste přihlášen/a.
Pokud dám do těsta na kynuté buchty místo hladké mouky mouku hrubou, budou potom buchty křehčí? Více se rozpadat?
Jak to udělat, aby byly buchty(kynuté z čerstvého droždí) více křehké?
hezký večer!
Já mám nejraději buchty z polohrubé mouky - jsou krásně nadýchané. Z hladké jsou trochu těžší.
Z hrubé jsem nezkoušela, ale tady píšou, že jsou také dobré.
Buchty a koláče dělávám zásadně z mouky polohrubé.
Tak mě to naučila maminka a jí zase její maminka.
Jsou hebké a křehké,jenom se na jazyku rozplývají
-----
3 hrnky polohrubé mouky
2 žloutky
1 hrnek vlažného mléka
1 droždí
6 lžic cukru krystal
6 lžic rozpuštěné a vlahé Hery či Másla
1 vanilkový cukr a kůra z jednoho citrónu.
----
Když je po vykynutí naplníte požadovanou náplní ( tvaroh,povidla,mák ),
tak je ještě nechejte na plechu kynout cca půl hodiny.
Pečte přibližně 20 minut na 180 st.C.
Pozor,každá trouba peče jinak,takže hlídat
@boban - Já když dělám kynuté buchty, tak jsou sice měkké a nadýchané, ale bohužel nikdy ne křehké.
Zkuste těsto na moravské koláčky (to jsou ty s dvojí náplní)
cca 1/2 litru vlažného mléka
8 kostek cukru (nebo podobné množství sypkého)
balíček droždí
umíchat, nechat vzejít a přidat do
1/2 kg polohrubé mouky
1/4 kg ztuženého tuku nastruhat na hrubém struhadle
1 vajíčko nebo 2 žloutky
Těsto se jen propracuje a bez kynutí se zpracuje buď na ty koláčky, na buchty, nebo v případě líné kuchařky - na celoplechový koláč. Pod koláč a koláčky se plech jen lehce vymázne, buchty je třeba mastit i mezi sebou. Peče se do světle růžova.
Nenechává - ale trouba musí být dost teplá, aby vyskočily. A pozor, pečou se dost rychle, tak hlídat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.