Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Padání vlasů v menopauze

Od: bylinka odpovědí: 4 změna:

Začaly mi nadměrně padat vlasy, začíná mi to dělat starosti ,jediná příčina, která mě napadá, je menopauza, poradíte mi prosím, co pomáhá,bylinky atd ...děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Pokud je to hormonální, tak pomohou jedině hormony. V první řadě bych konzultovala s lékařem (a doufala, že nebude jako ten náš :(). Padat vlasy mohou i ze stresu.

Zkuste se podívat po lopuchovém výluhu. M.

hodnocení

0x

Skvěle pomáhá kopřiva. Pít čaj, výluhem oplachovat vlasy, i kopřivový šampon by mohl pomoci. Jinak vlasy potřebují dostatečný přísun vápníku, křemíku, hořčíku, vitaminu B. Jsou různé potravinové doplňky, o tom se poraďte v lékárně. Jinak příčinou vypadávání může být i větší psychická zátěž. Jinak prý pomáhá i cibule, protože je plná síry. Tu vyzkoušenou nemám, ale mrkněte na článek. Pokud byste ji vyzkoušela, podělte se pak prosím s námi o zkušenosti.

ceskaordinace.cz/...

doplněno 24.08.18 12:52:

Jen ještě dodám, že o možnosti navštívit lékaře a nechat se vyšetřit jistě víte. Takže je třeba respektovat, že se ptáte zde.

bylinka
hodnocení

psychycká zátěž u mě nebyla ,ale cca půl roku shon, málo spánku, tím pádem velká únava.

hodnocení

0x

Určitě to chce konzultaci u doktora. Může být na vině i štítná žláza, tam je nadměrné padání vlasů celkem časté, ta únava také.

Z vlastní zkušenosti mohu říci, že v menopauze sice vlasy padaly, ale nic znepokojujícího, stresu a shonu jsem si užila až až, ale při štítné žláze byly vlasy opravdu všude, tak enormní padání jsem nikdy nezažila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]