Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatický zavařovací hrnec

Od: rumicek® odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,

každý rok lisujeme mošt z vinných hroznů a dáváme ho v PET láhvích nebo v bag-in-bag do mrazáku. Jenže letos je velká úroda a tak řešíme, jestli koupit další mrazák nebo zavařovací hrnec. Myslíte, že půjde do hrnce nalít mošt a pasterovat? Všude píší o zavařování ve sklenicích případně o svařáku nebo guláši, ale o moštu ne.

Dík za typ

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

koupil jsem ho letos manželce v lidlu stál kolem 1600 nemůže si ho vynachválit nastaviš teplotu a čas a mužeš dělat cokoliv jiného myslím že by to tam šlo nalít a povařit

hodnocení

2x

Vařit v něm určitě můžete. Také ho mám. Mošt jsem v něm sice nedělala, ale nevidím v tom problém. Nastavíte teplotu a čas a je to. A manželka ho pak využije i k jinému zavařování. Já už bych se bez něj neobešla.

hodnocení

0x

Náš tata měl obyčejný, veliký zavařovací hrnec s teploměrem, ještě po Němcích. Já ho mám stále a stále ho používám. Do něho, do vody, nastavěl skleněné láhve, plné moštu a steriloval. Nevím na kolik stupňů, ani jak dlouho. Ale na 100 to nebylo. Měl koupené zátky a takový narážeč, kterým povařené špunty narazil. ;) U toho elektrického hrnce si dejte pozor, aby se do něho dala postavit litrová láhev. Aby neby nižší.

hodnocení

No, skleněné láhve by asi byly nejlepší. Jenže toho moštu bude tak 100 litrů a do týdne musím vymyslet řešení.

antonis
hodnocení

0x

Dobrý den. Chtěl bych otevřít znovu toto téma. Teď bude v Lidlu elhrnec za 1700,-Kč. Je smaltovaný s příkonem 1800W. Máte s ním zkušenost, není 1800W málo, stačí smalt? Děkuji za odpověď. Zavařujeme dosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]