Nejste přihlášen/a.
Máte nějaký recept? Třeba jak tepelně opracovaný tak bez tepelného opracování
Sirup ne, ale mošt dělal náš táta. Měl strojek, který si sám vyrobil a říkal mu šroťák. Nahrubo namlel spadaná jablíčka a vylisoval je. ŠŤávu stáčel do skleněných lahví a v zavařovacím hrnci je steriloval. Nikdy nic jiného nepřidával. Čistá šťáva. A také měl korkové zátky,které povařil a takovou věcí je narazil do lahve. Bylo to úžasné pití na celou zimu. Nikdy nic nezkvasilo, nezkalilo se.
A pečená jablíčka jste už dělali. Jablíčko svrchu seříznout, naplnit kousek másla s ořechy a rozinkami. Postavit na pekáček, trošku podlít a upécí. Na talířku pocukrovat a blaho v puse. Ani ta šlehačka už být nemusí.
Přidávám se ke kolegyni "Bábince."
Takto to dělával mého manžela otec.Jablka vylisoval,stočil šťávu a dával ji do petek.Následovně putovaly do mega mrazáku.
Mohla jsem se po té šťávě přímo utlouci
Sirup z jablek jsme doma nikdy nedělali, ale nešlo by na to použít recept na sirup z čehokoliv jiného? My jsme doma dělali jen z rybízu a malin, ale matně si vzpomínám, jak babička od spolužačky kdysi dělala sirupy tak, že rozvařila ovoce, pak to několikrát procedila, do té šťávy dala cukr a normálně to zavařila do sklinek. Pak to otevřela, nalila do láhve a než se to vypilo, tak to měli v lednici. Já dělám nyní stejně sirup z červené řepy.
Já bych jablka nakrájela na drobno i se slupkou, pokud jsou domácí a nestříkaná žádným sajrajtem a povařila je. Pak bych ponorákem rozmixovala a přidala cukr podle chuti a citronovou šťávu. Podle množství jablek na kilo, tak půl citronu. Pak bych to propasírovala. Bude to hustší. Pak bych nalila do zavařovaček a sterilovala jako jinou šťávu. Já teď dělám z rajských jablíček a a steriluji na 90 stupňů asi 20 minut ty velké sklenice. No a pak bych před podáváním ředila vodou. Kdybych měla dost jablíček, určitě bych tohle udělala. Ale moje jabloň je ještě malá a tolik jablek nemá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.