Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme letos hodně rajčat a od loňska mám ještě zavařenou rajskou, tak jsme zkusili rajčata usušit. Když je to teplo, tak to jde báječně a co s tím? Musím to nakládat do oleje nebo stačí uchovat ve sklenici a přidávat do pokrmů? Děkuji za odpovědi.
No, také by mne zajímala odpověď. Já co by neználek nadúrodu rajčat zpracovávám a také poprvé suším na sluníčku. Mám nasušeno 6 plechů. Na zkoušku jsem do sklenice s rajčaty dala česnek na plátky a bazalku, zalila olejem. Manžel nadšený, já moc ne. Vadí mi ten olej.
Do malých zavíracích pytlíků jsem dala sušená rajčata a šup s nima do mrazáku. Nevím co to udělá, ale už tam jsou. Třeba nám někdo poradí co s nimi ( mimo nakládání do oleje).
Také je můžete sušené vakuovat. Ale k tomu musíte mít tu vakuovačku a specielní pytlíky. A pak je můžete jen tak volně uložit kamkoliv a nezkazí se. Ale musí být opravdu dobře vysušené. Pak normálně používáte předem je namočíte, nebo nakrájet na tenko a orestovat jako podklad k masovým směsím a tak. Ale s tím olejem jsou také moc dobrá. Akorát že z nich omáčka udělat nejde. Ale to nejde ani z těch sušených. Na omáčku je já zavářím ve vlastní šťávě. Nakrájím, namačkám do sklenic a trocha mořské soli. Víc nic. zavíčkovat a sterilovat. Ty jsou pak na omáčku, nebo polévku ideální. Před použitím propasírovat, protože tam nechávám i slupky. V těch je nejvíc toho prospěšného pro zdraví.
také jsem měla letos nadúrodu. Udělala jsem si rajčatovvou šťávu. je výborná, už ji piji. Ani jsem nevěděla, jak je ta rajčatová šťáva zdraví prospěšná. Schválne se koukněte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.