Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se sušenými rajčaty

Od: sisi® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, máme letos hodně rajčat a od loňska mám ještě zavařenou rajskou, tak jsme zkusili rajčata usušit. Když je to teplo, tak to jde báječně a co s tím? Musím to nakládat do oleje nebo stačí uchovat ve sklenici a přidávat do pokrmů? Děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
Vložte do uzaviratelné sklenice, buď jen tak nebo zalité olejem, můžete přidat i koření nebo česnek. Pak je zabalte do pevné krabice a pošlete je mně.
Já je budu přidávat do kuskusového salátu. Ty bez oleje sním dřív.

sametka
hodnocení

2x

Já je dávám do malých skleniček s česnekem a tymiánem a zalévám kvalitním olivovým olejem. Olej pak využiju i při pečení pizzy nebo do salátů a pod.

rajcata
hodnocení

0x

No, také by mne zajímala odpověď. Já co by neználek nadúrodu rajčat zpracovávám a také poprvé suším na sluníčku. Mám nasušeno 6 plechů. Na zkoušku jsem do sklenice s rajčaty dala česnek na plátky a bazalku, zalila olejem. Manžel nadšený, já moc ne. Vadí mi ten olej.

Do malých zavíracích pytlíků jsem dala sušená rajčata a šup s nima do mrazáku. Nevím co to udělá, ale už tam jsou. Třeba nám někdo poradí co s nimi ( mimo nakládání do oleje).

hodnocení

0x

Můžete je mít i bez oleje v krabičce uložené v ledničce (nebo na chladném místě), ale trvanlivost bude samozřejmě kratší než když je naložíte do oleje. V ledničce to vydrží cca do zimy.

V tom oleji je to podle mě lepší i chuťově - chuť rajčat je výraznější.

hodnocení

0x

Také je můžete sušené vakuovat. Ale k tomu musíte mít tu vakuovačku a specielní pytlíky. A pak je můžete jen tak volně uložit kamkoliv a nezkazí se. Ale musí být opravdu dobře vysušené. Pak normálně používáte předem je namočíte, nebo nakrájet na tenko a orestovat jako podklad k masovým směsím a tak. Ale s tím olejem jsou také moc dobrá. Akorát že z nich omáčka udělat nejde. Ale to nejde ani z těch sušených. Na omáčku je já zavářím ve vlastní šťávě. Nakrájím, namačkám do sklenic a trocha mořské soli. Víc nic. zavíčkovat a sterilovat. Ty jsou pak na omáčku, nebo polévku ideální. Před použitím propasírovat, protože tam nechávám i slupky. V těch je nejvíc toho prospěšného pro zdraví.

také jsem měla letos nadúrodu. Udělala jsem si rajčatovvou šťávu. je výborná, už ji piji. Ani jsem nevěděla, jak je ta rajčatová šťáva zdraví prospěšná. Schválne se koukněte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sušená rajčata

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]