Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kečup pečený v troubě, jde to?

Od: rajcata odpovědí: 3 změna:

Zdravím, dotěď jsem sklidila ze 14ti keříkových rajčat 48 kg plodů. Už mi z toho šibe jak stojím pořád u plotny a míchám. Je už navařeno lečo, protlak, kečup, rajská šťáva, čalamáda, pomazánka na topinky. Pár kilo rajčat ještě bude (asi- 8 kg) a ptám se, zda nedělá někdo třeba protlak nebo kečup v troubě. Připadá mi, že v troubě by se méně muselo míchat než na plotně. Možná se mýlím. Nevím ani na kolik stupňů by se to v troubě dělalo.

Prosím, jen vlastní zkušenosti, hledat na netu umím. Děkuji za případnou radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zrovna děláme kečup, takže to mám z první ruky. ta trouba mi přijde dost pofiderní nápad, protože aby výsledek připomímnal kečup i konzistencí, je třeba vyvařit dost vody, aby to nebylo řídký. Takže aktuálně je to na plotně ve velkém hrnci a pomaličku se to redukuje

hodnocení

0x
V troubě děláme povidla, není důvod aby nešel kečup.
Mám pro vás tip i na tu plotnu. Rajčata povařte a jak pustí šťávu tak je zcedte. Zbavíte se velkého množství vody a nebudete to dál tak dlouho vyvařovat. Teta tuhle vodu zavaruje zvlášť a dělá z ní rajskou omáčku resp používá to místo vývaru.

liska5
hodnocení

0x

Jako nápad je to dobrý. Velká plocha, velký odpar, trošku to místy i lehce zkaramelizuje, což je dobré pro chuť. Rajčata tam dát loupaná, přihodit loupané jablko, cibuli.Vše bych nakrájela, ať je odpar větší. Pak to mixnout, dochutit: sůl, cukr,ocet, špetku mleté skořice a papriky..Když to má být hladké, tak přepasírovat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]