Nejste přihlášen/a.
Maso ve vlastní šťávě: maso nakrájet na kostky, osolit a dát do sklenice, zalít vodou, uzavřít sklenici (nikdy jsem na to nepoužila šroubovací víčka), vařit 1h a nechat vychladnout, vařit další hodinu. Můžete přidat kmín nejlépe drcený nebo pepř v pohodě je i česnek. Dělala jsem stejně i vepřové závitky a ptáčky z hovězího, nezahušťovala jsem nikdy nic. Divím se, že dnes by to někdo dělal když je tolik hotovek v obchodě (konzerva nebo sklo a vše je jedlé).
To nen pravda, deříve jsme zavařovali i na dovolenou maso a omáčky, které jsou samozřejmě s moukou. Ale vše jsme sterizovali 2x, druhou sterilizaci za 36 hodin a přežilo to vedra v Jugošce.
Když nás byla plná chalupa a jezdili jsme s přívěsem, uvařila jsem základ na guláš, na místě jsem k tomu přidala třeba papriku, rajčata a zahustila. Uvařila k tomu těstoviny nebo rýži.* Upekla kuře nebo maso. Uvařila ptáčky. * Všechno pak do sklenic a hodinu, těsně pod 100ºC. A vydrželo vždycky. Dokonce jednou celý měsíc na cestách.* Moje mladá říkala něco o tom, že kamarádky nasolí a nakoření maso, bez čehokoliv jiného, dají do sklenice, uzavřou a ve hrnci vaří na menší teplotu, nějak na 60ºC, ale o to déle. Prý je to luxus. Budu se jí muset zeptat, jestli to také zkoušela a s jakým výsledkem.
Babi, viděla jste v kamiónu vařit chlapa ke guláši těstoviny?On potřebuje jen ohřát hotové jídlo.
K otázce - také zavařuji v MT. Pohledejte zde na Poradně, mockrát se o tom psalo. S tou moukou to není pravda. Jídlo s moukou nemrazím. Po rozmrazení se odděli voda a ostatní část a musí se pokrm znovu nechat přejít varem a nechutná mi to. Ale zavařené hotové jídlo i s moukou nemá chybu. Zavařené pokrmy není potřeba skladovat v lednici, ale je to lepší.
Tchýně manželovi taky zavařovala...ale po čase toho měla dost ona i ona.Prostě jídla na jedno brdo,všeho se člověk přejí.S chlapama si pře jízdou začli objednávat hotovky hotovky.cz/... dávám to jakou jinou možnost jak spestřit jídelníček. manžel si to klukama z posádky objednávali i na vojenské cvičení.Byli spokojeni s chutí.
...a tady ještě jiná diskuze na tohle téma,třeba najdete inspiraci emimino.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.