Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavarovani hotovek do kamionu

Od: zdenkane odpovědí: 10 změna:
Dobry den, ma nekdo zkusenost se zavarovanim hotovych jidel at uz pro dalkove ridice nebo na dovolenou? Co jsem procitala, nesmi byt v jidle mouka, jinak se pry jidlo rychle kazi. Zavarovat na dvakrat v hrnci a hodinu varit by se mi nechtelo. Nasla jsem par tipu, ze nechavaji jen par minut v mikrovlnce a pak zavickuji, dela to tak nekdo? Je potreba potom uchovavat sklenice v lednicce? Potrebuji at vydrzi 2 tydny. Pripadne budu rada i za jine moznosti co vymyslet chlapovi do kamionu. Diky za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Maso ve vlastní šťávě: maso nakrájet na kostky, osolit a dát do sklenice, zalít vodou, uzavřít sklenici (nikdy jsem na to nepoužila šroubovací víčka), vařit 1h a nechat vychladnout, vařit další hodinu. Můžete přidat kmín nejlépe drcený nebo pepř v pohodě je i česnek. Dělala jsem stejně i vepřové závitky a ptáčky z hovězího, nezahušťovala jsem nikdy nic. Divím se, že dnes by to někdo dělal když je tolik hotovek v obchodě (konzerva nebo sklo a vše je jedlé).

sebod*

lidus. No, já občas něco z těch hotovek sebou koupím, když někam jedeme. A občas to je *blee*. Takže už jsem si taky řekla, že asi jednou za čas sama zavařím.*uf*

hodnocení

1x

To nen pravda, deříve jsme zavařovali i na dovolenou maso a omáčky, které jsou samozřejmě s moukou. Ale vše jsme sterizovali 2x, druhou sterilizaci za 36 hodin a přežilo to vedra v Jugošce.

Ano, velice důležitá je druhá sterilizace po 36 hod. V Chorvatsku jsme měli i pečenou kačenu, všem tekly sliny...

hodnocení

0x

Když nás byla plná chalupa a jezdili jsme s přívěsem, uvařila jsem základ na guláš, na místě jsem k tomu přidala třeba papriku, rajčata a zahustila. Uvařila k tomu těstoviny nebo rýži.* Upekla kuře nebo maso. Uvařila ptáčky. * Všechno pak do sklenic a hodinu, těsně pod 100ºC. A vydrželo vždycky. Dokonce jednou celý měsíc na cestách.* Moje mladá říkala něco o tom, že kamarádky nasolí a nakoření maso, bez čehokoliv jiného, dají do sklenice, uzavřou a ve hrnci vaří na menší teplotu, nějak na 60ºC, ale o to déle. Prý je to luxus. Budu se jí muset zeptat, jestli to také zkoušela a s jakým výsledkem.

jidlo

Babi, viděla jste v kamiónu vařit chlapa ke guláši těstoviny?On potřebuje jen ohřát hotové jídlo.

K otázce - také zavařuji v MT. Pohledejte zde na Poradně, mockrát se o tom psalo. S tou moukou to není pravda. Jídlo s moukou nemrazím. Po rozmrazení se odděli voda a ostatní část a musí se pokrm znovu nechat přejít varem a nechutná mi to. Ale zavařené hotové jídlo i s moukou nemá chybu. Zavařené pokrmy není potřeba skladovat v lednici, ale je to lepší.

Viděl jsem a znám chlapa z kamionu, co si normálně vaří. Po dvaceti letech u plotny s kuchařinou praštil a šel jezdit po Evropě.
Ale uznávám, že to je výjimka.
sebod*

jidlo. Ano, viděla jsem kamioňáky vařit nejen těstoviny. Dělá jich to tak hromada. Není pro ně problém uvařit si těstoviny, rýži, brambory.

lucie*
hodnocení

0x

Tchýně manželovi taky zavařovala...ale po čase toho měla dost ona i ona.Prostě jídla na jedno brdo,všeho se člověk přejí.S chlapama si pře jízdou začli objednávat hotovky hotovky.cz/... dávám to jakou jinou možnost jak spestřit jídelníček.;) manžel si to klukama z posádky objednávali i na vojenské cvičení.Byli spokojeni s chutí.

...a tady ještě jiná diskuze na tohle téma,třeba najdete inspiraci emimino.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]