Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odnaucit dite být bez flašky?

Od: martas* odpovědí: 12 změna:
Zdravím,. Mám docela hodně velký problém se synem v září mu budou už 3roky a stále má flašku. . Chce si třeba jen podudlat nebo když má Zachvat brejku a vzteku tak se snů uklidnuje na večer samozřejmě s kakaem ve flašce jinak neusne. Občas i přes den chce kakao do flašky..nejhorší na tom je ze má už jeden přední zub vytrhnuty, další horní zoubky černé a prohnile. Už měl i zánět v horní stoličce.. Nejvíce třpyt zoubky. A ne a ne mu to vysvětlit tak aby nepkakal. Říkám si vyhodim ji, už ji neměl 2 noci bez usnadní ale pak tu 3 brečel v noci a já šla a podala mu ji ale bez ničeho čistou. Od té doby mu stačí jen čistá podudlat Maminky ouško a je hodnej. . Prosím vás všechny co a jak postupovat bez brejku i s ním.. Budu vas strašne milovat. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lahev
hodnocení

3x

Bez řvaní to nepůjde. Jak odnaučili rodiče vás? Většina rodičů tohle prožívá, nejste sama.

Společně láhev vyhodit, tak aby to dítě vidělo. Do kontejneru, v ZOO do odpadkového koše, prostě někde mimo domov. Pak synek bude pár dní řvát, ale bude vědět, že láhev doma není. Vyměníte láhev na usínání třeba za nejoblibenější hračku, kterou si bude brát na spaní + pěknou pohádku mu přečíst na dobrou noc a po třech dnech řvaní máte vyhráno.

Prostě nechat jej vyřvat, z toho se neumírá.

Špatné zuby - změnit jídelníček a zvýšit ústní hygienu. Jen cumlem to není.

myska*
hodnocení

3x

Myslím, že to jsou dva separátní problémy - péče o zuby a láhev, i když jsou částečně spojené.

Flašku bych nechala být, jen bych se pokusila nabídnout jinou věc, která by ho uklidnila - jak píše @barbakan, usínat se dá i u čtení pohádek, najít hračku, například plyšáka, který by mohl pomoct. Nebo třeba deku. A zkuste se ho zeptat, co by mu pomohlo, aby nepotřeboval tu flašku.

No a zuby - určitě mu je ráno a večer čistíte, že ano, tak klidně přidejte čištění i po jídle. No a pak to chce snížit příjem sladkých potravin - jako to kakao. Co takhle se pokusit nahradit sladké kakao za mléko? Když to nepůjde přímo, tak třeba začít dělat o čtvrt lžičky míň ladší kakao, dělat to tak týden, a pak dávku zase snížit.

hodnocení

3x

Je to dítě, musí se pro něco nadchnout. Společný pohřeb lahve výše není špatný nápad. U nás takhle odjel dudlík mladší dcery na návštěvu za dědou do lázní /děda ho potřeboval víc, aby mu tam samotnému nebylo smutno/ a už se nevrátil /potkal tam jiného mrńouse, který ho potřeboval/. Ale ještě dlouho jsme dudlíkovi každý večer telefonovali /dětským mobilem/. Zkrátka dudu odjel do Poděbrad a bylo *smich*

barbakan*
hodnocení

2x

Takový problém nemáš jen ty. Pokud mne paměť neklame, tak můj, tehdy 4 letý vnuk, tahal flašku do postýlky také a dokonce i plenu s obrázky opiček. Bez toho neusnul a běda, když se mu to vzalo, ale postupem času, v horizontu dvou - tří měsíců se přestal o to zajímat. Jeho maminka mu totiž začala číst pohádky na dobrou noc, vnuk usnul a spal až do rána a na flašku s plenou si už nevzpomněl.

floro*
hodnocení

2x
Vymyslet vhodnou nahradu za cumlani. Jakrika jiny, pohadky, pphrat si, zaujmoutjinak.
Co se tyce zkazenych zubu, popremyslet nad stravou a ustni hygienou. Co se stravy tyce, tak hlavne nadbytek cukru a toitech skrytych.

lucie*
hodnocení

1x

Není důvod jim brát láhev,na děti to působí uklidnujícím účinkem,znají to od narození,navozuje jim to příjemné pocity.Takže jsou i 4-leté děti s lahví,nic divného,jen se to nesmí přehánět a nechat třeba jen jednou denně,nejlépe před spaním.

Problémy se zuby jsou spíše o hygieně a častém čištění.Pokud je dítě na to náchylné,měly/mají se čistit po flašce s mlíkem,klidně i večer než usne.Ale to už pozdě bycha honit.

Odnaučit-jedině s brekem a vysvětlováním,jiná cesta není.Poud mu jde o žmoulání té savičky,tak i dudlík není na škodu.Dneska je společnost antidudlíková,ale opět,jak se to nepřehání,neškodí to.Dudlík škodí při nauce mluvení atd...ale pokud slouží jen na uklidnení před spaním,tak není na škodu.

doplněno 11.08.18 12:36:

tady ještě rady ostatních emimino.cz/...

hodnocení

0x
To je Google překladač? Prosím foto flašky...jinak nebudu rozumět. Zkušený otec ..
doplněno 11.08.18 08:50: Díky za konstruktivní kritiku kolego... Mám děti dvě a flasek a lahví jsme měli dost ... Jde mi o to, jestli se jedná o láhev se savickou
doplněno 11.08.18 12:20: My přehodili savičku za google.cz/... ... A souhlasím s kolegou... Zuby mají problém jiný. Nunoš zuby nezkazí.
barbakan*

Myslíš fotku flašky od Rumu? Ne, dítě má jinou flašku a doufám, že i ty jsi ji měl. Pokud si nepamatuješ, zeptej se maminky., zkušený otče!

martas*
hodnocení

Flaška no kojenecká láhev antikoliková značky "Mam" od narození a savičky taky značka "Mám". Poslední savička 6mm..

Ty špatné zuby opravdu nejsou ze savičky... problém je v cukrech + genetika. V rodině máme 2 děti, které do svých 4 let musely mít vytrhané všechny zuby. Vytahovali jim je doktoři pod celkovým uspáním a všechny "shnilé". Ale jistě tomu napomáhají právě cukry. U těch dětí vím, že se pilo hodně sladkého - sladké nápoje, každou chvilku lízátko... Přitom stejné chování bylo k předchozím dětem, které tento problém neměly.

Jak jsem psal - my jsme přešli ze saviček na zmíněné láhve, pak na klasický hrnek s brčkem.

O zubech doporučím jediné - lékaře!

m123*
hodnocení

0x

Myslím si, že flaška se zubama souvisí jen částečně. Já jsem jako děcko měla flašku dokonce do šesti let. Mám mladší sestru a když jsem viděla, že matka chystá mlíko jí chtěla jsem taky. Dodnes si pamatuju jak jsem pila z láhve od sodovky s nasazeným dudlíkem. Až v první třídě jsem toho nechala, protože jsem se bála, že by se mi děcka smála. A zuby jsem měla v pořádku. Chce to hodně čistit, klidně po každém jídle.

A vidíte, já mám sestřenici a ta pila mléko na noc taky asi do 6let. jenže pak si už nevyčistila zuby a protože je měla velmi brzy zkažené, tak to dávala do souvislosti s tím. Přestala s tím, když jednou přišli spolužáci na návštěvu a sklinku s dudlíkem objevili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]