Nejste přihlášen/a.
Zatím jsem sušená rajčata po vrstvách pěchoval do malých skleniček a prokládal plátky česneku, zaléval po troškách olejem, uzavřel víčky a dal do ledničky. Další várku bych chtěl volně naskládat do sklenic od okurek (3/4 l) ale co dál s nimy, abych je nemusel mít v lednici?(zabíraly by dosti místa) Napadá mě sterilizace. Potom do sklepa. Uvítám každou radu kterou máte odzkoušenu. Na závěr mám ještě dotaz, při sušení se mi stalo že asi 2-3 plátky zčernaly a jeden jako by byl plesnivý. Máte někdo k tomu vysvětlení.
Třeba takhle: alfa-omega-shop.eu/...
Nejvíce jsem je viděla ve skleničkách zalité olejem. V Itálii není problém použít olivový, ale u nás to je potom drahá záležitost.
Při každé konzervaci se stane, že se něco nepovede - sklenička nechytne, nebo pozdějí povolí, při sušení něco zčerná.
To je nějaké malé procento, se kterým musíme počítat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.