Nejste přihlášen/a.
Naplním igelitky a postavím vedle kontajnerů přes silnici. Po chvíli je všechno pryč, ještě to nekdo unosí, odnášejí si to bezdomonci i ostatní, komu se to hodí.
Oblečení z kontejnerů se novozí do spalovny. To zas někdo měl potřebu povykládat báchorku asi stejně, jako že se kontejnery s tříděným odpadem sesypávají dohromady.
Oblečení se zběrných kontejnerů se vozí na charitu. Tam se to třídí, co je využitelné jde na charitu, co se nedá už nosit, tak se vozí do továren a dílen jako cupanina na utírání. Navíc se tam může házet i bytový textil apod.
Nenošené kousky obvykle porozdávám po rodině i kamarádkám. Ostatní házím do sběrného kontejneru určeného na oblečení, že by to šlo do spalovny, o tom jsem neslyšela. Pokud chcete přímo nějakou charitu, tak bych se mrkla na stránky nejbližšího kostela. Obvykle přidružená farnost dělá nějaký druh charity.
Co by ještě někdo unosil, to hodím do speciálních kontejnerů, naštětí v hlavním městě je máme opravdu na každém rohu. Co se už nosit nedá ani se to už na nic nehodí (třeba vytahanou podprsenkou se už nedá utřít ani motor), to odnesu do prodejny oblečení HaM, kde přesně na tohle oblečení mají kontejnery.
Dám to do kontejneru, kde vybírají oblečení, oni si s tím poradí. Ovšem zásadně to nedávám do kontejnerů pro charitu - tam to rozdají bezdomovcům a ti pak - stručně řečeno - oblečení poserou v opilosti, pohazují je kdovíkde a další den si jdou pro nové.
Dobrý den, já to nosím do kontejneru Diakonie Broumov, zde je seznam měst, kde mají kontejner: diakoniebroumov.cz/... Jinak jsou i další firmy, co mají ty kontejnery na textil, ale tam mi přijde, že je to normální obchodní činnost - co jde prodat, tak dají do svého sekáče a co nejde, tak myslím je na výrobu hadrů (recyklace)... Nebo zkusit pověsit na aukro.cz, v režimu "od koruny”...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.