Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás!
Dostal jsem k Vánocům pěkného delfína s očkem, sháním k němu přívěšek, abych ho mohl nosit na krku. Jenže já s tímhle nemám žádné zkušenosti a nechci objednávat přívěšky z online obchodů, protože se bojím, že se ten přívěšek pak neprostrčí tím malým očkem a já přijdu o peníze.
Otázka: Znáte nějaký kamenný obchod v Praze se šperky, s přívěšky? Já si chci ten přívěšek prohlédnout a přesvědčit se na vlastní oči, že tam to očko prostrčím víte? Nestojím o drahé přívěšky, cenný je pro mě ten delfín
Myslíte řetízek? A chcete spíš kůži - po čase načichne potem, takže je vhodné ji občas dle potřeby vyměnit, ale stojí asi 10 korun.
Bižuterní řetízek obvykle maličko změní barvu - zajde. Jde o to si vybrat dobrou barvu, v obchodě poradí. Asi 50 Kč za metr, ale je nutno připojit zapínání - do 10 Kč/ks.
Kůži i bižuterní řetízky koupite v jakémkoliv obchodě s korálkami, občas je mají i v šicících potřebách a galanteriích. Jeden korálkový obchod je na Karlově náměstí v paláci Charitas. Další s názvem Stoklasa je poblíž Anděla, na netu určitě najdete přesnou adresu.
Stříbrný řetízek - taky trošku časem černá, ale jde lehce vyčistit a je jako nový. Asi od 200 Kč za kus. Kdekoliv ve zlatnictví.
Já to napsal špatně. Místo řetízku jsem napsal přívěšek... ten delfín je přívěšek
Díky za tipy. Pojedu se zeptat na Karlák, mám to blízko. Snad cestou neuschnu v tom horku.
(Pro lidi, kteří tento komentář čtou s odstupem času: V létě roku 18 panovala v Čechách nesnesitelná horka... táhlo se to celý červenec až do srpna, zadržováním vody a protipožárními opatřeními se tenkrát dokonce zabývala i vláda!)
Ještě doporučím nerez ocel - je z těch materiálů nejodolnější a vydrží věčnost.
Na " alíkovi" výběr obrovský.
(Já vím, píšete, že nechcete online obchody, ale vaše obava je zbytečná.)
Podle toho, z čeho delfínek je a jak je velký. Jestli je malý, zlatý, tak tenčí řetízek ze zlata. Délku si nastav podle nítě, na kterou si ho pověs, jak Ti vyhovuje. Zapamatuj si centimetry. Já třeba mám 56. Kdo má silnější krk, tak přes 60cm. Pokud je přívěšek- delfín velký, tak silnější řetízek a trošku delší. Pokud je z bílého kovu, tak řetízek z chirurg.oceli.Stříbrný brzo zčerná. Prodavačka ti pomůže vybrat. Velké přívěsky se dávaj i na koženou šňůrku nebo tenkou černou gumičku z galanterie. Ptej se ženských ve svém okolí. Ty vědí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.