Nejste přihlášen/a.
Nejspíš to doopravdy vůbec nic nebude. Obvykle ženské tělo se vším všudy dospěje právě tak mezi 18 a 20 rokem. Takže to může jen znamenat, že máte jeden vaječník línější a ovuluje o pár dnů později než ten druhý.
Pokud se to nebude nijak měnit, tak bych se tím nijak moc nezabývala, jen bych to u gynekologa řekla - co si o tom myslí on.
Neber to tak vážně, pokud nemáš z toho problém. Já jsem ji nikdy neměla pravidelně, dokonce jsem jednou měla pauzu 6 měsíců. A upravila se až po braní antikoncepčních pilulek.
Po braní HA se vám menstruace neupravila, protože jste žádné skutečné menstruační krvácení neměla, jen pseudomenstruaci navozenou prášky. Žádná skutečná ovulace = žádná skutečná menstruace. Myslím, že by ženy měly být více informované, o tom, že když berou prášky, tak jejich menstruace ve skutečnosti menstruace není.
Pokud chodíš ke gynekologovi, tak se mu o tom zmínit můžeš, ale nepravidelnosti jsou přirozené, většinou. Taky mi to občas přijde 28, někdy 30, někdy 35. Někdy třeba čekám i 40 dní.
@Aja1946: Ajo, bála bych se, jestli nemáš PCOS - polycystická ovaria. Obvykle je právě jeden z příznaků dlouhé pauzy mezi menstruacemi. Hormonální antikoncepce tuto nemoc jen maskuje a občas ji může i zhoršit. Takové ženy pak mají problémy s otěhotněním a je lépe to řešit dřív než později.
Kdy jste naposledy byla u ženského lékaře? Chodíte pravidelně? Položila jste mu tyto otázky? Proč si myslíte, že laikové budou znát lépe odpovědi, než odborník, který vás prohlédl, udělal stěry, případně vzal krev? Neberte, prosím, tyto otázky jako řečnické. Odpovědi mě opravdu hodně zajímají.
Já se nedivím, že se ptá na foru. opakování 30, 20, 30... totiž není nijak obtěžující, jen je to kuriozní. A doktor nad tím mohl jen mávnout rukou. Obvykle se nestarají, dokud to není příliš často, málo, silné... A dokud se žena nepokouší otěhotnět.
@Homey → už od loňského června? Od letošního ještě neuplynulo ani 100 dnů, které uvádíte v otázce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.