Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozhozena menstruace?

Od: homey odpovědí: 10 změna:
Zdravim, je mi 21 let. Prvni menstruaci jsem dostalabzhruba ve 12ti, od nejakych 14 jsem ji mela pravidelnou po 30ti dnech.
Az donedavna. Posledni tri mesice pozoruji toto:
Jedna menstruace prijde normalne po 30ti dnech, druha po dvaceti a pak zase po 30ti. Delka cyklu se tedy strida 20,30,20,30... zda se mi, mennstuace po 30ti je slabsi nez ta po 20ti. Mam se obavat nejakeho zanetu nebo cehokoliv jineho... ci se takhle behem zivota ten cyklus muze menit? HA neberu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myska*
hodnocení

2x

Nejspíš to doopravdy vůbec nic nebude. Obvykle ženské tělo se vším všudy dospěje právě tak mezi 18 a 20 rokem. Takže to může jen znamenat, že máte jeden vaječník línější a ovuluje o pár dnů později než ten druhý.

Pokud se to nebude nijak měnit, tak bych se tím nijak moc nezabývala, jen bych to u gynekologa řekla - co si o tom myslí on.

hodnocení

0x

Neber to tak vážně, pokud nemáš z toho problém. Já jsem ji nikdy neměla pravidelně, dokonce jsem jednou měla pauzu 6 měsíců. A upravila se až po braní antikoncepčních pilulek.

Po braní HA se vám menstruace neupravila, protože jste žádné skutečné menstruační krvácení neměla, jen pseudomenstruaci navozenou prášky. Žádná skutečná ovulace = žádná skutečná menstruace. Myslím, že by ženy měly být více informované, o tom, že když berou prášky, tak jejich menstruace ve skutečnosti menstruace není.

homey
hodnocení

Neberu to nejak extra vaune, spis iestli to mam proste nejak resit, kdyz doted bxla jako hodinky po 30, trd ie teda sice taky jako hodinky, ale uplne jinak, z nicwho nic.

Pokud chodíš ke gynekologovi, tak se mu o tom zmínit můžeš, ale nepravidelnosti jsou přirozené, většinou. Taky mi to občas přijde 28, někdy 30, někdy 35. Někdy třeba čekám i 40 dní.

myska*

@Aja1946: Ajo, bála bych se, jestli nemáš PCOS - polycystická ovaria. Obvykle je právě jeden z příznaků dlouhé pauzy mezi menstruacemi. Hormonální antikoncepce tuto nemoc jen maskuje a občas ji může i zhoršit. Takové ženy pak mají problémy s otěhotněním a je lépe to řešit dřív než později.

hodnocení

0x

Kdy jste naposledy byla u ženského lékaře? Chodíte pravidelně? Položila jste mu tyto otázky? Proč si myslíte, že laikové budou znát lépe odpovědi, než odborník, který vás prohlédl, udělal stěry, případně vzal krev? Neberte, prosím, tyto otázky jako řečnické. Odpovědi mě opravdu hodně zajímají.

myska*

Já se nedivím, že se ptá na foru. opakování 30, 20, 30... totiž není nijak obtěžující, jen je to kuriozní. A doktor nad tím mohl jen mávnout rukou. Obvykle se nestarají, dokud to není příliš často, málo, silné... A dokud se žena nepokouší otěhotnět.

homey
hodnocení

Ovšem že chodím, nicméně na další prohlídku jdu až v říjnu. Vzhledem k tomu že změny v cyklu pozoruji od cervna, zajima me, zda mam tedy bezet hned nebo to do toho rijna proste pocka.jestli ma treba nekdo podobnou zkusenost, ze se mu zmenil cyklus a podobne. To bylo cele.
iz*

@Homey → už od loňského června? Od letošního ještě neuplynulo ani 100 dnů, které uvádíte v otázce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]