Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak s obeznim ditetem jist a jednat

Od: alice* odpovědí: 14 změna:
Muj vnuk ma v 8 letech 40 kg.neji zeleninu a ovoce minimalne.je mi ho lito.neprinutim ho kdyz ho obcas hlidam dat cokoliv zdraveho do pusy.nechci v nem budovat vetsi komplex.jak ho namotivovat.pohybu ma dost.dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Babičko Alice, je to marná snaha. Akorát k vám nebude chtít chodit. Babičky v těch málo chvílích, když s vnuky jsou, mají rozmazlovat, ne vychovávat. Vás nebude mít kluk rád, bude si na vás stěžovat, nebude chápat a nebude mít na vás hezké vzpomínky. A vy budete smutná a naštvaná. A také se nesnažte měnit a vychovávat své mladé. Budou se vám vyhýbat, budou naštvaní a uražení. Zvláště pak, když oni ví, že dělají špatně! *bum*Nedělejte to! To je věcí rodičů! Jejich zodpovědnost, jejich práce. Vy nic stejně nezmůžete, jen všechny nakrknete. *placni* Vím to naprosto jistě.

alice*
hodnocení

Mate asi pravdu.Dekuji za zpetnou vazbu.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, jak motivovat vnuka nevím, ale Vaše veškerá snaha bude marná, jestli se nebudou stejně chovat rodiče dítěte - a možná dojde i k nějakému názorovému rozdílu. Takže, domluvit se na vnuka (dítě) v rámci celé rodiny a postupovat jednotně. Zdravím!

hodnocení

2x

Nejí ani třeba zeleninu v rizotu? Kdyby jste mu dala za úkol udělat salát, ani by neochutnal? Co kdyby si zeleninu zkusil s Vámi pěstovat, nechutnal by mu jeho výtvor? Nebo kdyby si zkusil uvařit zeleninu v páře - třeba by to pro něj byl zajímavý nový způsob přípravy. Mohl by si sám rozmixovat smoothie. Nebo mu udělat třeba do mističek najemno nakrájené ovoce a mohl by si vybírat, jak si ochutí bílý jogurt. Nechutnala by mu zelenina nějak ochucená? Třeba cuketa/lilek na to sýr/mozarela a do troby. Nebo nějaké jogurtové dresinky a namáčet do toho proužky okurky/papriky. Nechutnají mu ani takové ty pyré kapsičky nebo lisované šťávy? Pak mě ještě napadá zamíchat zeleninu do mletého masa, pokud by se Vám s nějakým libovým masem chtělo mlít.

Kolikrát jí denně. Jak říkáte, že jí velké porce, asi by se chtělo primárně zaměřit na to. Dávat mu o dost menší a za pár hodin znova.

doplněno 29.07.18 13:05:

Různé rady z internetu jste vyzkoušeli?

doplněno 29.07.18 13:11:

Nejí ani meloun?

Jak s obeznim ditetem jist a jednat

hodnocení

1x

A má to dítě v pořádku štítnou žlázu?

alice*
hodnocení

Tak to je dobry napad.nechame mu ji vysetrit.protoze v nasi rodine s ni problem mame.dekuji. to me nenapadlo.

bublanina*
hodnocení

0x

Tak úplně s benem nesouhlasím. Myslím si, že byste mohli s vnukem vymyslet, jak se stát v dobrém "spiklenci" a on sám pak na rodičích vyžadoval odpovědnější stravování. Nevím, je to jen nápad, ale co třeba vymyslet fintu a přizvat ho jako "poradce", protože vy sama údajně chcete změnit stravování u sebe, a společně s ním vymýšlet různá jídla a svačinky. Babičku má jistě rád a bude chtít třeba i hledat na internetu, jak jí naplánovat zdravý jídelníček. Mu už pak nezbude, než se přizpůsobit. Samozřejmě součástí by mohlo být denní vážení, jeho zapisování a kontrola, jak babička (potažmo vnouček) dělá pokroky. :) Samozřejmě je to jen nápad, který může být naprosto vzdálen skutečnosti.:)

alice*
hodnocení

Dekuji.Nechci na neho tlacit.to ze ma problem vi.snacha s nim byla v obezitologicke poradne.nevezme si bonbon.dort kdyz ma narozky atd.je naplacany a ji velke porce.snazim se varit zdrave ale tim.ze ho nenaucili jist zeleninu a ovoce nejde to moc obejit.vymyslim zeleninove smajliky da to stranou.to jist nebudu.stresovat ho nechci.ze bude tlusty atd.myslim ze ve skole si uzije dost.jsem zoufala.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. A jaký má váš vnuk pohybový režim? Jen sedí a hledí a nehýbá se? Pak se nedivte, že tloustne... Zkuste ho vzít s sebou na nějakou pěknou procházku do přírody.

alice*
hodnocení

To vite ze ma.lita.jezdi na kole.skace na trampoline.normalni dite.

hodnocení

0x

To neovlivníte, to je věc rodičů jak ho stravují nebo jak se stravuje ve škole a jinde. I kdyby si u vás vzal trochu zeleniny, stejně nezdravý způsob životosprávy, ke kterému je svými rodiči veden přebije to jedno zdravé jídlo u vás. Jak ho přimět k pohybu? Posť na něj psa svého souseda *smich* Ideálně ty dvě věci skloubit dohromady.

vnuk
hodnocení

0x

Jak jí velké porce? Přece servírujete na stůl jídlo sama nebo se vnuk obsluhuje přímo z hrnce?,

Od lékaře určitě maminka ví jaké porce se mu dávají. Takové porce mu nandejte na talíř a pokud bude mít hlad, tak ať se dojí zeleninou připravenou zvlášť v misce. Jak prosté.

Ke svačince to samé. Svačinku nachystáte + volně v misce ovoce. Když vnuk bude trucovat a nedojídat se zeleninou, tak alespoň rychleji zhubne.

alice*
hodnocení

No proste to je.jenze nefunguje.zeleninu si proste nevezme.dnes jsem ale na nem vyzrala.rozmixovala jsem dynovou polevku a tvrdila ze je bramborova.tak ji naberacku snedl.

krtek66
hodnocení

0x

no nevím nevím, ale já taky nejím ovoce a zeleninu. Jeden důvod je ten že, u toho ovoce kde je milion pecek nebo čekoholiv tak to ve mě vyvolává dávící reflex a hned by to vyzvracel, druhý, že mi určité druhy nechutnají a taky hlavně z důvodu, že to pro mě není jídlo, které by mě zasytilo. Nepřežírám se, ale z jabka nebo banánu se opravdu nenajím.:) To se raději najím nečeho pořádného a pak ty kalorie "vypracuju" někde u nějaké činnosti

a jak říkám...a zjistil jsem, že nejsem jediný..."nejsem králík, abych žral jetel" ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]