Nejste přihlášen/a.
Babičko Alice, je to marná snaha. Akorát k vám nebude chtít chodit. Babičky v těch málo chvílích, když s vnuky jsou, mají rozmazlovat, ne vychovávat. Vás nebude mít kluk rád, bude si na vás stěžovat, nebude chápat a nebude mít na vás hezké vzpomínky. A vy budete smutná a naštvaná. A také se nesnažte měnit a vychovávat své mladé. Budou se vám vyhýbat, budou naštvaní a uražení. Zvláště pak, když oni ví, že dělají špatně! Nedělejte to! To je věcí rodičů! Jejich zodpovědnost, jejich práce. Vy nic stejně nezmůžete, jen všechny nakrknete.
Vím to naprosto jistě.
Dobrý den, jak motivovat vnuka nevím, ale Vaše veškerá snaha bude marná, jestli se nebudou stejně chovat rodiče dítěte - a možná dojde i k nějakému názorovému rozdílu. Takže, domluvit se na vnuka (dítě) v rámci celé rodiny a postupovat jednotně. Zdravím!
Nejí ani třeba zeleninu v rizotu? Kdyby jste mu dala za úkol udělat salát, ani by neochutnal? Co kdyby si zeleninu zkusil s Vámi pěstovat, nechutnal by mu jeho výtvor? Nebo kdyby si zkusil uvařit zeleninu v páře - třeba by to pro něj byl zajímavý nový způsob přípravy. Mohl by si sám rozmixovat smoothie. Nebo mu udělat třeba do mističek najemno nakrájené ovoce a mohl by si vybírat, jak si ochutí bílý jogurt. Nechutnala by mu zelenina nějak ochucená? Třeba cuketa/lilek na to sýr/mozarela a do troby. Nebo nějaké jogurtové dresinky a namáčet do toho proužky okurky/papriky. Nechutnají mu ani takové ty pyré kapsičky nebo lisované šťávy? Pak mě ještě napadá zamíchat zeleninu do mletého masa, pokud by se Vám s nějakým libovým masem chtělo mlít.
Kolikrát jí denně. Jak říkáte, že jí velké porce, asi by se chtělo primárně zaměřit na to. Dávat mu o dost menší a za pár hodin znova.
Různé rady z internetu jste vyzkoušeli?
Nejí ani meloun?
Tak úplně s benem nesouhlasím. Myslím si, že byste mohli s vnukem vymyslet, jak se stát v dobrém "spiklenci" a on sám pak na rodičích vyžadoval odpovědnější stravování. Nevím, je to jen nápad, ale co třeba vymyslet fintu a přizvat ho jako "poradce", protože vy sama údajně chcete změnit stravování u sebe, a společně s ním vymýšlet různá jídla a svačinky. Babičku má jistě rád a bude chtít třeba i hledat na internetu, jak jí naplánovat zdravý jídelníček. Mu už pak nezbude, než se přizpůsobit. Samozřejmě součástí by mohlo být denní vážení, jeho zapisování a kontrola, jak babička (potažmo vnouček) dělá pokroky. Samozřejmě je to jen nápad, který může být naprosto vzdálen skutečnosti.
To neovlivníte, to je věc rodičů jak ho stravují nebo jak se stravuje ve škole a jinde. I kdyby si u vás vzal trochu zeleniny, stejně nezdravý způsob životosprávy, ke kterému je svými rodiči veden přebije to jedno zdravé jídlo u vás. Jak ho přimět k pohybu? Posť na něj psa svého souseda Ideálně ty dvě věci skloubit dohromady.
Jak jí velké porce? Přece servírujete na stůl jídlo sama nebo se vnuk obsluhuje přímo z hrnce?,
Od lékaře určitě maminka ví jaké porce se mu dávají. Takové porce mu nandejte na talíř a pokud bude mít hlad, tak ať se dojí zeleninou připravenou zvlášť v misce. Jak prosté.
Ke svačince to samé. Svačinku nachystáte + volně v misce ovoce. Když vnuk bude trucovat a nedojídat se zeleninou, tak alespoň rychleji zhubne.
no nevím nevím, ale já taky nejím ovoce a zeleninu. Jeden důvod je ten že, u toho ovoce kde je milion pecek nebo čekoholiv tak to ve mě vyvolává dávící reflex a hned by to vyzvracel, druhý, že mi určité druhy nechutnají a taky hlavně z důvodu, že to pro mě není jídlo, které by mě zasytilo. Nepřežírám se, ale z jabka nebo banánu se opravdu nenajím. To se raději najím nečeho pořádného a pak ty kalorie "vypracuju" někde u nějaké činnosti
a jak říkám...a zjistil jsem, že nejsem jediný..."nejsem králík, abych žral jetel"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.