Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rajčatový protlak, jak na něj?

Od: rajcata odpovědí: 7 změna:

Zdravím. Hledám, hledám zde v archívu a nic. Je zde nějaký Kuchtík, který vaří rajčatový protlak? NE KEČUP. Kečup běžně vařím, ale protlak jsem ještě nedělala. Může mi někdo, prosím, napsat recept?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

3x
Ja rozvarim rajcata, rozmixuju, primerene svarim, nasklenickuju, zavarim. Protlakem bych to asi nenazvala, ale jako rajcatovy zaklad na vesechno to staci.

Přesně takhle ho dělám už léta a budu dál. Nikdy jinak :)!

Souhlasím, je to lepší než kupovaný a takto to stačí. Já si to rozmixované (bez slupek) dávám zmrazit do kostiček.

hodnocení

2x

Na protlak recept zatím nedám, sama zrovna hledám. Ale rozhodně rajčata nezbavujte předem slupek. Tím se připravíte o velké množství flavonoidů, které jsou pro zdraví velmi cenné. Lepší si dát tu práci a přepasírovat, nebo rozmixovat a i se slupkou. Ani není cítit. Mám vyzkoušeno.

hodnocení

0x
Je to velmi jednoduché, dělala jsem ho podle tohoto návodu: jaktak.cz/...

rajcata
hodnocení

Zatím děkuji, třeba se ještě někdo přidá. Ještě poddotaz. Co se stane, když přejedu rajčata přes mlýnek (jedním koncem vychází odpad a druhým jen šťáva), to nechám přejít varem, odpařit dostatečně vodu a zavařit. Nemusela bych pasírovat.

Je to možné? Dělal to někdo? Nebudou vlastně vyvařené slupky z rajčat a nebude to znát na chuti protlaku?

floro*
Je to skoda odstavnovat. Nechte si rajcata cela. Pokud vam jde o seminka a slupky, ta bych to spis jen propasirovala. Ale je skoda se toho zbavovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]