Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mini šicí stroj z teleshoppingu

Od: moxa* odpovědí: 30 změna:

Ahoj, potřebovala bych si pořídit šicí stroj, ale na to mé šití nemá cenu si pořizovat obří stroj za hromadu peněz - uvažovala jsem o tom malém z teleshoppingu a podobně, je mi jasné, že je to krám a i jsem četla, že není k ničemu, ale má někdo konkrétní zkušenost, v čem přesně je nepoužitelný? Mně by stačilo kdyby prostě něco sešil...i to chci moc? *smich* Díky

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Já nevím, ale já bych zboží z teleshoppingu nekupovala. Jen tak jsem koukla na cenu - dobrá značka za 2500Kč - je to investice vlastně na celý život. Já jsem si asi před 35 lety na půjčku koupila skříňkový polský Lucznyk - tenkrát za 3000Kč, což bylo dost peněz. Mám ho dodnes a jenom co riflí jsem spravila - vlastně dneska pro celou rodinu včetně vnoučat. Nejsem švadlena, ale ušiji si polštářky, závěsy, záclony - no a těch zipů, co jsem vyměnila na riflích i bundách. Stokrát se mi vyplatil. No a řešením by možná byl i bazar, aukce - určitě něco seženete. Tady je ta nabídka, co jsem jen tak vyjela ze zvědavosti: elektro-bilezbozi.cz/... Takže já bych to řešila v pořadí: 1/ našla bych si nějakou slevovou akci - 2/ zkusila bazar, aukci ... potom hodně dlouho nic a teprve teleshopping! *vtip*

moxa*
hodnocení

Já právě nechci velký šicí stroj už kvůli tomu, že krámů po bytě i ve sklepě mám dost :( , dokonce i jeden šlapací šicí stroj, ale naučit se na něm, rozkládat ho atd., to není nic pro mně... Chci jen jednou za rok něco sešít na něčem, co tu nebude po zbytek roku překážet...chjo, nemůžou vymyslet stroj, co neumí 7 druhů stehů, ale jen jeden a přitom je skladný? Mně zatím nic z teleshoppingu nezklamalo, ale taky proto, že mám soudnost co kupovat a co ne. Ten malý šicí stroj se dá koupit i jinde než přes teleshopping, ale bude to zřejmě něco podobného. Tak má ho někdo doma? :(

malvinka*

Moxi je mi líto , ale jsem také dlouletou spokojenou uživatelkou šicího stoje od ,,pšontíků,, Lucznik a nikdy nezklamal.

standa*

Než kupovat nějakej šmejd z teleshopingu, tak bych zkusil tohle sici-centrum.cz/... sice tam píšou "dětský"ale oproti těm krámům z teleshopingu vypadá až moc dospěle.:)

lidka*

Tak tomu bych určitě také dala přednost. *palec* Alespoň podle popsných funkcí i ceny. A samozřejmě i skladnost. ;)

moxa*
hodnocení

I o něm jsem už uvažovala. Ale ta cena je přece jen už vyšší. No, tak si holt budu muset nějakou dobu počkat a šít dál ručně. :( Doufala jsem, že mi někdo ze zkušenosti řekne, v čem je malý šicí stroj, ať už z teleshoppingu nebo z obchodu, kde se také prodává, tak nemožný.

hodnocení

0x

Za vynaložené peníze chcete moc. Nedávno takový krám še obloukem do popelnice (ne můj, ale sousedky).

moxa*
hodnocení

Hele tohle už jsem četla mockrát :-D Ale ještě ani jednou ten praktický důvod, proč to letělo... Začínám si myslet, že je to nějaká tajná domluva :)

lidka*

Ale žádná tajná dohoda, jenom asi rozumné rozhodování. Kolikrát se už tady řešily podobné dotazy. No a pokud nechcete slyšet názor, tak si ten krám kupte a za rok nám dejte vědět, jak jste spokojená. *jasne* A jsem také neměla moc peněz, když jsem kupovala šicí stroj - jak říkám - dokonce na půjčku tenkrát z FKSP. A v té době to byl skoro dvouměsíční plat. Co je dneska proti tomu 1600 Kč. Sedněte a pošlete objednávku. *klik* Hezký den!

pravdomluvny*

Přesně tohle mě také napadlo. Kupte si ten "stroj" v Teleshopingu a za rok dejte vědět. Moje maminka má šlapací Ladu 40 let a bývalá manželka elektrický Lucznik 25 let. Vsadím se o co chcete, že ten Váš tolik nevydrží. :)

moxa*
hodnocení

Opakuju to pořád tak nesrozumitelně? *nevi* Ani jednou jsem neřekla, že si ho chci koupit - zato stále opakuju, že by mně zajímalo konkrétně, v čem nefunguje. 1700 je zatím bohužel pro mne opravdu moc, takže šití růčo. Což třeba u závěsů (8 metrů) unaví. Ale pořád je ten krám levnější než si to nechat ušít, i kdyby ušil jen ty jedny závěsy... Ale co - pořád opakuju, že chci jen vědět, co přesně na tom stroji nefunguje. Mimo jiné výrobce Janome upozorňuje, že není určen na pravidelné šití, takže v něčem bude taky háček.

moxa*
hodnocení

A ještě dodávám - šlapací stroj mám taky, ale roky ho používám jen jako odkládací plochu, naučit se s ním je prostě nad mé síly, máma na něm šila roky a stejně to bylo jako když "pejsek čůrá" je to jen obrovský krám...Ten ministroj určitě nešije líp, ale zato s poloviční námahou... Ten Janome stojí i s dopravou kolem 2000, to je prostě moc. Já se ptala jen proč ten mini krám je na vyhození a chtěla jsem slyšet něco jako: ani se nerozjel, nebo šije pořád na místě... místo toho pořád dokola slyším to, co už jsem věděla když jsem přišla :(

standa*

Proč je nanic? Protože toho teleshopingovýho jsou plný inzeráty. Jen si do Googlu dejte frázi "mini šicí stroj". A uvidíte, co se na vás vyvalí. Jsou toho plný aukce a inzertní servery. A pročpak se ho asi každej zbavuje? Že by kvůli spokojenosti? Spíš to bude asi z opačného důvodu, že? ;) A Janome že není pro každodenní šití? Vždyť jste psala, že chcete šít jen něco jednou do roka...Těch 8 metrů závěsů to určitě zvládne.

moxa*
hodnocení

No tak zase je trochu luxus ušít si jedny závěsy strojem za 2000... Mimochodem škodovek jsou taky plné inzertní weby a nepřičítám to nespokojenosti. Už ale asi popáté opakuji, že o tom, že jsou se strojem lidi nespokojeni, vůbec nepochybuju, to vím od začátku. Chtěla jsem znát jen důvod. *modla*

Žádná tajná domluva. Stará Singrovka šije 100 let a dalších 100 bude. Bakelitovej šicí stroj bez kvalitních dílů a hmotnosti setrvačníku ušije prd. Možná ušije, ale kvalita stehu je jak od kováře.

moxa*
hodnocení

No tak teď už mně vážně zajímá jen jediná věc - pochopil tady alespoň někdo na co se ptám? *nevi*

lidka*

Ano, pochopili jsme to tak, že hledáte někoho, kdo si koupil ten krám, kterému říkají šicí stroj a kdo je s ním nadmíru spokojený. A nebo, proč tento výrobek za krátký čas skončil ve sběrném dvoře. Ne Moxo, jak vidíte, nikdo zde není , kdo by si tento vynález koupil. *nevi* A tak se Vás jenom pokoušíme odradit od koupě, protože jsme všichni přesvědčeni, že je to šunt. *bum* A že se vyplatí něco málo korunek přidat a koupit něco, co Vám bude skutečně sloužit. *placni* Tak to tady na Poradně chodí, že diskutujeme, protože si z toho může vzít i ponaučení někdo jiný, kdo třeba uvažuje o zakoupení šicího stroje. Tak to je. Vy si kupte Vámi vysněný šicí stroj, protože jak vidíte, nikdo z nás s ním zkušenost nemá (bohudík). No a budeme se těšit, že dáte vědět, jak jste s ním spokojená. A nakonec Vám třeba i dobře poslouží. Já říkám upřímně, že tomu moc nevěřím. *stop*Tak hezký, i když deštivý den!

moxa*
hodnocení

No tak aspoň něco *palec* Já jen , že často slyším o různých věcech "známému to nefungovalo", ale většinou nepotkám nikoho kdo by mi řekl, že to nefungovalo jemu a proč. Zrovna nedávno jsem si koupila jeden takový šunt, který "všichni po bazarech prodávali" a funguje bezvadně, stačila malá úprava. Někteří si asi holt myslí, že zboží funguje tak jak ho vidí v reklamě...takového zboží je ale asi tak 1 procento. A lidi místo aby se zamysleli, jestli nestačí třeba tu věc přilepit páskou, aby nepadala, tak ji prostě vyhodí. 2000 na stroj nemám a dlouho mít nebudu, takže než se pustím do ručního šití asi 25ti metrů stehu, tak jsem se zeptala. Toť vše. Díky, M.

malvinka*

Vím, že to není k tématu , ale co takhle nějaká šikovná kamarádka, která by závěs spíchla za protislužbu?

moxa*
hodnocení

Docela dobrý nápad *palec* Ale řeknu Vám, dneska šije málokterá :) Tak uvidíme.

Paní Liduško, tazatelka si ho chce koupit a potřebuje požehnání a tak ji ho dejme. Až půjde cestičkou od sběrného dvorečku i vzpomene si na dobromyslné "Poradte". Nebo taky ne.

moxa*
hodnocení

Bože...nebudu se opakovat...

innkas*
hodnocení

0x

Já mám kufříkový šicí stroj Veritas už víc než dvacet let a šije pořád,a že už jsem toho na něm ušila hodně to je bez debat.Tehdy stál 4 tisíce a to bylo víc než moje dva platy,nejdřív jsem si na něj šetřila.Když zrovna není třeba,uloží se na dno skříně kde nepřekáží.

Někdo tu psal o šlapacím šicím stroji.Moje mamka má šlapací Minervu a šije dodnes.Já jsem se na ní na základce naučila šít a umím to pořád,není to zase tak těžké a šije dobře,jenže nemá entl.Když jsem si ušila menšestráky a pak obšívala ručně švy,to bylo bezva.

Souhlasím s ostatníma-raděj kvalitní stroj,bude vám sloužit dlouho.

moxa*
hodnocení

Tak to je gól :-D Představte si, že jsem včera zjistila, že moje nejlepší kamarádka ten mini stroj má a šije s ním už pár let, příležitostně, co je potřeba. Prý jen hlasitě vrčí (ale který stroj nevrčí), jinak k němu nemá žádné výhrady...a já už to mám skoro ušité :(

jitka*

:)no tak vidíš a máš rozhodnuto. ono kdybych měla jednou za x let ušít záclonu, tak taky stroj nepotřebuju. ale když budu sešívat po děckách roztrhané tepláky, tak se stroj prostě hodí. ten dětský janome - prostě nemůže se na tom šít 8 hodin denně. já ho měla jako stroj když jsem jela na kurzík. a ta cena? no furt je menší než nová bomba v šicích strojích za 159 tisíc:D

moxa*
hodnocení

Kruciš, mít tak 159 tisíc, hned vím co s nimi *vtip*

lidka*

Ale moxo, také je jednou budete mít! *uspech* Není to hnedka, chce to chvíli pořádně makat, nebát se žádné práce. To, co se člověk naučí, vždycky se může hodit. Zrovna v téhle době, kdy ta ztráta zaměstnání často hrozí. Mám potom šanci udělat rekvalifikaci a nemusím čekat jenom na tu jedinou profesi. Tak už dost těch moudrých řečí. *jasne* Uvidíte, že když se člověk práce nebojí a neštítí, tak se dočkáte. Nebudou to možná miliony, ani to nemusí být šicí stroj za 159 tis.Kč, ale na ten pořádný šicí stroj třeba za 5 tisíc se to povede. *hej*

moxa*
hodnocení

Hm, zatím makám pouze na dětech a to mi doposud moc nevyneslo *uf*

lidka*

Určitě to nepřináší penízky, naopak, hodně starostí a zodpovědnosti. Ale je to pro ženu, resp. pro oba rodiče, to nejkrásnější období - ač se to někdy nezdá. *uf* Tak Vám opravdu držím palce, ať to těžší období a vítr v peněžence netrvá dlouho. A hlavně velikou radost z dětí! *houpy*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]