Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Bedna broskví doma a cukrovka jako novota. Máte nějaký recept na zaváření pro diabetika? Jdou broskve zavařit ve vlastní šťávě jako švestky, tj. bez cukru a nálevu? Díky za odpovědi.
Jsem diabetik a zavářím si sama DIA kompoty. Letos to byly třešně a švestky. Meruňky jsem, bohužel, nesehnala.
Svařím si vodu, nechám vychladnout. Oprané ovoce narovnám do sklenic, dělám si ty menší /375 ml/. Zaliju tou převařenou vodou, asi do 3/4 skleničky a do každé přidám 3 tablety sladidla. Pak steriluju. Je to chutné, nekazí se.
Také jsem dělala DIA marmeládu z měkkých broskví. To jsem použila 1 kg ovoce, krabici DIA želírovacího cukru /vyrábí Labeta, Oetker taky, ale má to zbytečně drahé/ a trochu kyseliny citrónové. Marmeláda krásně ztuhla a je chutná. Jaga.
Dobrý den, moje mamka (s diabetem 2. typu) si pro sebe dělala kompoty s použitím tekutého sladidla (viz odkaz - ale tenkrát to byla jiná značka, resp. výrobce). Takže, snad by to bylo řešení (kompot chutná stejně jako s cukrem, ale musí se to dobře dávkovat). Zdravím!
Nejvhodnější je pro diabetiky přírodní (rostlinné) sladidlo z rostliny Stévie. Stévii lze pěstovat jako rostlinu i doma.
Nežli sladidlo ze stévie ,tak raději nic sladkého.Pěkně hnusná ale dle spousty odkazů zde asi lidem chutná?!
Tak to se tedy pletete. Maminka stévií sladí všechno a já, ač nejsem diabetik to jím také. Jablečný závin, bábovku, výborné cukroví, obzvláště vanilkové rohlíčky s větším množstvím ořechů ap. Ty rohlíčky rozdává všem NEDIABETIKŮM, kterým to velmi chutná (a vůbec třeba netuší, že je to slazeno stévií).
Neslyšel jsem to a neopakuji to, navíc jsem o tomto nikde nečetl ani neslyšel ! Je to moje osobní zkušenost ze stévií-prostě je to pro mne hnus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.