Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Minerálka Magnézia

Od: firytka* odpovědí: 17 změna:

Kolik může denně vypít človék minerálky Magnézia,aby mu to neškodilo?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Je to hypotonicky roztok, takže můžete pít kolik chcete. Nicméně nevidím důvod, proč pít předraženou vodu z plastových obalů, když z vodovodu je v porovnání zadarmo.

hodnocení

2x

Doporučuje se půl litru na den. Osobně ji v létě vypiju víc.

hodnocení

2x

Trpím na ledvinové kameny, magnesia je mi doporučována. Můj nefrolog ji má při každé mé návštěvě na stole, sestra mu do ní přidává trošku citronové šťávy. O vlivu této minerální vody na zdraví a psychický stav se dočtete zde: svetlekaru.cz/...

hodnocení

0x

Denní dávka hořčíku je 1-2 lahve dle fyzické zátěže. Na obalu je napsané, že je ke každodennímu použití, tak by škodit neměla ani ve větším množství. Přebytečný hořčík tělo vyloučí.

vernon
Žádná minerálka NENÍ URČENA k každodennímu použití! Zvlášť sajrajt jako je Magnézia...

Pardon *pravidelnému.

olinl
hodnocení

0x

U každého to bude jiné, osobně průměrně vypiju 2 lahve (3 litry) teď v létě za den.

Dvě lahve čeho? Magnesie? Obecně se doporučuje minerálky střídat.

Ty fči litry v jednom dni jsou přijatelné. ale ne každý den magnezii, a záleží samozřejmě na kompletním pitném režimu. Doněj patří i třeba polévky atd.

hodnocení

0x

Když mi neuroložka napsala Magnosolv, veliká dávka hořčíku, bránila jsem se, že piju Magneziu. Ona pravila, že je v ní zanedbatelné množství hořčíku, které nijak zvlášť zdraví nemůže ani ohrozit, ani vylepšit. Navíc, hořčíkem není snadné se předávkovat. Nepotřebné se vyloučí močí. A pozor, protože v každé minerálce je určité množství jiných nerostů., které mohou zatěžovat ledviny.

pb®

A navíc tam ten hořčík je v anorganické formě, tedy pro tělo špatně vstřebatelné. Tablety obsahují většinou laktát nebo citrát hořečnatý, který tělo mnohem lépe vstřebá.

hodnocení

0x

Potřebujete ji jako projímadlo? S hořčíkem moc nepomůže ..

To byste se divil,jak hořčík pomáhá s vyprazdňováním :-D

Tak jsem to myslel. Magnezia je projímadlo, jako zdroj hořčíku moc nefunguje.

Nepletete si náhodou magnézii se šaraticí?Ta má totiž laxativní účinky ne magnézka!

Magnézie se běžně doporučuje pacientům jako mírné a šetrné projímadlo ..

Dík za objasnění.Tak možná jsem výjímka- nepůsobí to na mne takto!

martinas
hodnocení

0x

Dobrý den!

Chtěla jsem se zeptat, kolik může člověk vypít denně minerálky magnezia, aniž by to mohlo třeba škodit vnitřním orgánům apod.?

Děkuji za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]