Nejste přihlášen/a.
Kolik může denně vypít človék minerálky Magnézia,aby mu to neškodilo?
Trpím na ledvinové kameny, magnesia je mi doporučována. Můj nefrolog ji má při každé mé návštěvě na stole, sestra mu do ní přidává trošku citronové šťávy. O vlivu této minerální vody na zdraví a psychický stav se dočtete zde: svetlekaru.cz/...
Denní dávka hořčíku je 1-2 lahve dle fyzické zátěže. Na obalu je napsané, že je ke každodennímu použití, tak by škodit neměla ani ve větším množství. Přebytečný hořčík tělo vyloučí.
Když mi neuroložka napsala Magnosolv, veliká dávka hořčíku, bránila jsem se, že piju Magneziu. Ona pravila, že je v ní zanedbatelné množství hořčíku, které nijak zvlášť zdraví nemůže ani ohrozit, ani vylepšit. Navíc, hořčíkem není snadné se předávkovat. Nepotřebné se vyloučí močí. A pozor, protože v každé minerálce je určité množství jiných nerostů., které mohou zatěžovat ledviny.
A navíc tam ten hořčík je v anorganické formě, tedy pro tělo špatně vstřebatelné. Tablety obsahují většinou laktát nebo citrát hořečnatý, který tělo mnohem lépe vstřebá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.