Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Perly na svatebních šatech - nosí smůlu?

Od: jiskra® odpovědí: 6 změna:

Krásný večer,mám dojem,že jsem někde četla,že perly na svatebních šatech nebo doplncích znamenají slzy v manželství. Víte někdo víc? Moc děkuji, JISKRA.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hezký večer, jiskra. Je to pověra. Ŕíká se " kolik perliček, tolik slziček", ale prý se to týká pravých perel, né bižuterie*jasne*. Sama jsem na své svatbě perličky měla a žádnu smůlu mi to nepřineslo a to jsem se vdávala v roce 1967:-D

hodnocení

3x
Ano,znamenají.
Také jsem pověrčivá !
Ale zdůrazňujme správně = "perly,"tzn.perly pravé.
A ty určitě nemáte,že? :-D
hodnocení

Jde o šaty pro dceru,pravé perly opravdu nemám, ani ona -zatím. ;) JISKRA

hodnocení

2x

Vím víc. Je to pověra. Vezměte si takové šaty, jaké se vám líbí.

hodnocení

2x

Jakési pořekadlo praví, že perly znamenají slzy, přesněji "kolik perliček, tolik slziček", nebo také – "bílé šaty smutek tají, v perlách se slzy ukrývají."

Není však nutné věšet hlavu, i když máte ze svatebních pověr trochu strach. Tato pověra se týká pouze pravých perel, pokud máte k šatům připravenou krásnou svatební bižuterii zdobenou perličkami, klidně a bez obav ji ve svatební den oblékněte.

:)

Tady máš důkaz: svatba.cz/...

hodnocení

2x

Je to pověra. Ale znáte to, na "na každém šprochu, pravdy trochu". Co když. . .? *alene*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]