Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silné bolesti první den menstruace

Od: lovewomenka odpovědí: 15 změna:
Zdravim nezne pohlavi,
prosim poradte a pomozte. V prni den menstruace mam nehorazne bolesti podbrisku, mam pocit jako by mela vybouchnout. Nemuzu si ani v klidu zajit na malou. Noci probrecim bolesti. Uz se tech dnu opravdu bojim. Polosed, pololeh a kruhy pod ocima. U doktora jsem moc nepochodila, "beznym" vysetrenim mi nic nezjistil, krev mam pry ukazkovou, jedine co muzu jeste zkusit je kamera. Mate nektera stejny problem? Co Vam pomaha? Uz jsem bezradna. Predem dekuji za rady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

m123*
hodnocení

2x

Plně vás chápu. Já měla období kdy jsem bolestí i omdlela. Když jsem byla fakt zoufalá, tak jsem se i doktorky ptala jestli by mi nepomohlo odstranění dělohy. Pomohli silné léky. Jinak nic.

hodnocení

1x
Zrovna před týdnem jsem četl o napařování genitálií žen. Nemůžu posoudit, ale zkusit byste to mohla. Zrovna je to trendy.
Ženská bylinná napářka pomáhá od menstruačních bolestí, zánětů, ke zpravidelnění cyklu nebo otěhotnění.

pb®
hodnocení

1x
Začalo to před půl rokem, do té doby nic. Co takhle endometrióza? Já bych tedy jen tiše netrpěla. Co analgetika, nezabírají? Co braní HA bez přestávky? Co tělísko, při kterém menstruace vymizí. Nebo implantát či injekce. Myslím, že těch řešení jak vyzrát nad bolestivou menstruací je dost.
lovewomenka
hodnocení

Antikoncepci brat bohuzel nemuzu, kvuli krecovym zilam a telisko mit taky nemuzu :(

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud jste panna, tak odpanit, najít si kluka. To opravdu pomůže a uleví na 95 procent.

Těch 5 procent je na první těhotenství a porod, pak bývá po těchto potížích.

Ale život není lehký, ony nastanou problémy zase úplně jiné. *ee*

Pokud jste ještě moc mladá, tak bych ještě změnila lékaře gynekologa, přece jenom jiný pohled.

doplněno 09.07.18 21:50:

Pokud by byl v zadání Váš věk, tak by moje odpověď zněla trošku jinak, nebo bych měla doplňující otázky. I když i třicetiletá nezkušená se zde může vyskytovat.

Napadá mě termofor na podbřišek, zahřát reprodukční orgány.

Není to tak dlouho, co tu na poradně mělo asi 28 leté děvče problém a deprese ze své nedotčenosti.

lovewomenka
hodnocení

Skoro ve triceti dneska neni asi ani jedna z nas panna. Nikdy jsem tyhle problemy nemela az posledniho cca pul roku.
lovewomenka
hodnocení

Omlouvam se to me nejak netrklo. Zahrivani jsem mela suchym i mokrym teplem a nic. Dokonce ani prasky a to prasky neberu... Tak to jsem netusila
gjgd
To je ale kravina. Od kdy má protržení blány vliv na menstruaci? Takový nesmysl...
veronika008*

to gjgd:

Ne snad ani tak "protržení blány", jako hormony, které se při pohl.styku uvolňují a kladně působí na organismus.

I když někdy i ta blána může být velmi silná a tvor, kterým odtéká menstruační krev, hodně malý. Skutečně jsem četla

o případu, kdy byla mladé dívce právě z těchto důvodů panenská blána chirurgicky odstraněna. (Už si neuvědomuji

zda šlo skutečně jen o velmi silné bolesti při menzes nebo se ještě přidružily další zdravotní komplikace).

iv®
hodnocení

0x
Mě nepomohlo nic...tedy až první těhotenství. Trpěla jsem každý měsíc, silné dávky analgetik, homeopatika, nic nepomáhalo... odeznělo to po prvním miminku. Od té doby o menstruaci téměř nevím.

hgxd
hodnocení

0x
Algifen od doktora máte?

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Úlevu od menstruačních bolestí čekejte spíše až po narození prvního dítěte. Do té doby zkuste podbřišek nahřívat teplem, nebo léky tlumící bolest a křeče - Algifen Neo, ale asi jsou jen na předpis, takže by to chtělo kontaktovat gynekologa.

vlnka*
hodnocení

0x
V mém případě docela pomáhalo vzít si lék na bolest ihned při prvních náznacích krvácení, lehnout si do vany a břicho a okolí nahřívat teplou sprchou. Samozřejmě, ne vždy je člověk v dosahu domova. Z dlouhodobého hlediska mi docela pomáhalo pravidelne cviceni a zpevneni svalstva v inkriminovane oblasti. Četla, jsem, že bolesti mohou být způsobené mj. blokacemi a dysbalancemi (sedavý způsob života) a odblokování na fyzioterapii muze pomoci. Pokud se u Vás takovéto silné bolesti objevily z ničeho nic, chtělo by to podrobnější vyšetření. Endometrioza, cysta...určitě se nenechte odbýt.

lovewomenka
hodnocení

Dekuji za Vase odpovedi. Prave ze cystu mi doktor neobjevil, nemam ani srusty. "Jen" septum ktera bohuzel zasahuje pomalu do cipku. Bojim se aby to nemelo neco spolecneho a abych mohla mit vubec deti...

veronika008*
hodnocení

0x

Poproste lékaře o silnější léky spasmoanalgetika (působí proti bolesti a současně uvolňují křeče). Jsou jen na lékařský předpis (Algifen, Spasmospan).

Také mě napadla jako předchozí pisatele

1.)endometrioza (jsou při tom velmi silné bolesti) - pak by asi bylo vyšetření "kamerou"neboli laparoskopie třeba.

cs.wikipedia.org/...

2.)srůsty (ale ty píšete, že nemáte).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma algifen
Otázky na téma první menstruace

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]