Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Láska ve 13. letech?

Od: lenulakr® odpovědí: 6 změna:

Kamarádka mě poprosila, jestli bych se zeptala na váš názor. Má dcerku, je jí 13. let, tedy prodlematické roky a ta se nyní zamilovala do chlapce stejně starého, chodí spolu na rande, veřejně se líbají, chodí domů s cucfleky, doma začíná lhát,a že prý všechny kamarádky mají kluka,tak aby nebyla jiná. Jak byste se zachovali, aby vztah mezi dcerkou a mamkou fungoval a dcera se nedostala do problémů? Otec se k tomu staví netečně. Moc děkuji za názor.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To bude velmi těžké, zákazy rozhodně nepomohou, ještě to zhorší Jediná možnost je si s dívkou rozumně vklidu promluvit a vysvětlit jí, aby zůstala aspoň při tom líbání, protože pokud by došlo k sexu, je to v tomto věku nezákonné, ale hlavně musí dívka pochopit, že není na to zralá. Nebude to jednoduché. Ale dívky, které zaščínají tak brzo, jsou ve dvaceti tak znalé a mnohdy znuděné a prakticky se ochudily o ty malé romantické lásky.

lucie*
hodnocení

2x

Rozhodně bych dceři nenáháněla strach stylem "počkej až přijdeš domů..."- "...jestli pujdeš,tak si mě nepřej..."-"budeš mě poslouchat a dělat co já řeknu..."

Prostě snažit se zachovat klid,nehystrečit.Hysterie matek nadělá více škody jak užitku,dítě stratí respekt,důvěru.Takže normálně komunikovat,ale přitom být důsledná a trvat aby dcera dodržovala smluvené časy návratu,plnění poviností atd.Rozhodně jí kluka nikdo nevymluví,dcera chce na plno věcí přijít sama,ale určitě jde navést jí na správnou cestu a k tomu potřebují s matkou komunikovat.Snažit se být pro dceru kamarádka a né hrozba,kontrola.Dospívání je těžké (na to jsme už asi zapomněli) takže se pokusit to ještě nezhoršovat.

hodnocení

2x

Moje máma tak napůl žertovala, že do 18 nám nesmí kluci domů. Chodit jsme mohly kamkoliv s kýmkoliv a já i kdykoliv, ale "oficiálně" si vzít kluka do pokoje, to ne. Když mě bylo 16 a bratranci 13, já mrzla s klukem po venku, zatímco on si holku (14) brával domů. Moje máma se pohoršovala, že jsou nahoře v pokoji sami, všude tma, divila se tetě, že je nechá. Jestli už tehdy proběh sex, nevíme, ale s tou holčinou byli spolu až do jeho cca 22 let, v září se žení s jinou *smich* za svůj život měl tyto dvě přítelkyně. Zase jsem se rozpovídala - co chci říct je, že když má jednoho kluka, se kterým je k sobě něco táhne, tak ať! Poučit o sexu, nevyčítat, spíš naslouchat, pod nátlakem se holka jen uzavře, ale tady je potřeba důvěra. V době, kdy mladí pod 15 zkouší sex jen tak s kamarádem, aby věděli, jaké to je, jsem ráda, že spolu někdo chodí a randí.

Taky jsem za svoji učitelskou praxi poznala pár děcek, u kterých bylo již ve 12-13 jasné, že panny nejsou. Když se děvčata vozí v autech po nocích s kluky 25 a víc, co asi. Takže fakt, randění ve 13 je OK ;)

hodnocení

0x
Kluka bych jí nezakazoval spíš se jí snažit vysvětlit vše co ve vztahu múže a nemúže aby zbytečně nespadli oba do maléru

id
hodnocení

0x

Měla bych podmínku. Dcera ať pozve chlapce k vám domů na čaj a bábovku a společně bych si snimi oběma v klidu popovídala. Hlavně by mě zajímaly hranice, kam až chtějí zajít. Pro mladé to bude velice nepříjemná návštěva a mohla by pomoci splnit daný slib, že vše bude v mezích zákona.

hodnocení

0x

Jak já jsem ráda, že mě tohle nepotkalo! Bezmoc, těžká bezmoc! *zed* *plac* Podobně se zamilovalo děvče 14 let do cygana. Když mladá měla dost řečí a domlouvání, nastěhovala se k němu. Sledovala jsem to zpovzdálí asi 2 roky, pak jsem se odstěhovala. *zmateny* Bezmoc, to nejhorší pocit. Bezmoc, v jakékoliv formě. *alene*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sex ve 13

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]