Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sluneční alergie

Od: lenka123 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. Poslední dobou se mi začal na obličeji při opalování dělat sluneční exem ( nejspíš,,, projevuje se takovou krupickou) někdy i se zpožděním třeba 3 dny. Četla sem, ze by se měl používat vysoký faktor ale ani to nepomaha. Jinak se opaluju skvěle hned do hnědá a brzy sem jako černoch... jen ten obličej mě trápí. Máma měla kdysi něco podobného a používala značku canaderm ale už nevíme co to přesně bylo. Mate někdo s tímto zkušenost? Co bysme mi doporučili nějaký olejicek nebo něco takového prosím

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alergie
hodnocení

0x

Trápí mě to 10 let, kromě obličeje (tem mám opálený po zimě) téměř všude. Je jedno zda použiji opalovák 20 nebo 50+. Stejně na prvním slunku se osypu, nepříjemně to svědí. Večer natřu Panthenolem, přes den doma dělanou měsíčkovou mastí.

Poslední roky jsem projevy osypání zmírníla a to tím, že koncem února začnu užívat Betakaroten ( 200 tablet) a polykám 1 ks denně.

doplněno 02.07.18 20:51:

Ještě dodatek. Přes zdr. pojišťovnu jezdí vnučka ( 5. třída) každoročně k moři. Bez rozdílu věku všechny děti před koupáním natírají normálním olivovým olejem. Vnučka alergii nemá, jak to působí na osypky netuším.

nikc2
Já mám alergii na mesickovou mast. Na sluníčko u moře taky. Mela jsem červený obličej jako rak. Každému vadí nebo pomáhá něco jinýho. Panthenol je dobrý. K moři si koupím nějaký lepší krém speciálně na oblicej.

Dobrý den,nedávno jsem četla tento článek a chystám se ho letos vyzkoušet. moje-pravdy.cz/...

an*
hodnocení

0x

Fenistil gel. Zabírá nejen na vyrážku která už naskočila, ale je to i dobrá prevence. Když se natřete předem, vyrážka se neobjeví.

Zdravím,je to týden,co jsem Fenistil v lékárně kupovala a lékárnice mě upozornila,že se po namazání NEMÁ chodit na slunce. Tak nevím...JISKRA

hodnocení

0x

Eucerin - Ochranný krémový gel na opalování proti sluneční alergii SPF 50

mléka Daylong

lenka123
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi :) byla jsem dneska ve 2 lékárnách a obě doporučili olivový olej :) nic lepšího prej pro pleť neudělám a vyrážka by se neměla objevit :) mám s sebou radši mesíčkovou mast i nějaký panthenol speciálně na obličej :) snad to zabere ! :)
nikc2
To je paradox, mesickova mast na slunicko ;)

hodnocení

0x

To jsem teď našla

zdravi.doktorka.cz/...

hodnocení

0x

Já jsem tzv. stínový typ a nepomůže mi ani vykoupání ve svěcené vodě. Stačí pár minut na sluníčku a jsem jako rak. Ale to nebude váš případ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]