Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Neztuhla mi marmeláda

Od: m123* odpovědí: 10 změna:

Dělala jsem poprvé v životě jahodovou marmeládu. Na talířku se mi zdálo, že je to tuhý málo, takže jsem přidala dle receptu kys. citronovou a nalila do skleniček. Už je to studený a furt to teče. Koukala jsem na net, ale rady jako nastrouhej do toho piškoty se mi fakt nelíbí. Takže nevím jak dál. Mám to znovu povařit a přidat ještě jeden Gelfix nebo přidat víc cukru a nebo mě ještě napadlo svařit to s jedním práškem pudinku. Poradíte mi prosím? Díky.

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x
Opět povařit a přidat Gelfix.
Bude dobrá :)
m123*
hodnocení

Děkuju, ještě mě napadlo... dávala jsem místo bílýho cukru třtinovej nemůže to být tím?

jabraka*

Cukr,ať třtinový ,nebo řepný, obsahuje 99% sacharozy.Takže u třtinového bude jen vyšší cena,

JABRAKA

 

hodnocení

2x

Souhlas s wamp. Přidáváním čehokoliv to nezahustíte. Provařit ještě jednou s gelfixem nebo déle bez něho a odpařit přebytečnou vodu.

 

hahanaj*
hodnocení

1x

pudink rozhodně nedávejte - znovu povařit a dát gelfix

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Jak moc toho máte? Stojí to vůbec za to se s tím párat? Když to necháte tak, však se to sní. Jinak, ale nevyhodí se to. Já bych to rozhodně jinak použila. Med také teče a neva. A na druhý pokus udělat jam. Přesně podle návodu.;)

m123*
hodnocení

Ale já to dělala podle návodu :) . Jen to neztuhlo. Pokračování se snad zadařilo. Dala jsem další Gelfix a ještě jsem přidala i cukr a už to vypadá líp. Zatím je to horký, ale myslím, že to bude ok. Jen asi sladký jak cecek :-D . A dělala jsem na zkoušku jen z kila, takže to bylo šup šup.

floro*
Nemusela jste pridavat cukr ani gelfix. I v gelfixu je cukr, myslim, ze z toho mate spis cukrovou marmeladu s jahodama. Stacil obyc Pektogel.
Priste rozvarte jahody, povarte - svarim trochu vic aby se to odparilo, pridejte cukr (ja treba davam fruktozu, dava se ji o 30% min) a Pektogel. Povarim, nasklenickuji do horkych sklenic a otocim vickem dolu.
Podle receptu, kdy na kilo ovoce se dava kilo cukru je vrazda :-D
m123*
hodnocení

Já tam toho cukru dala míň proto mi to asi neztuhlo. Ale teď už je to ok. Není to sice marmeláda, ale spíš džem. A po ochutnání si říkám, že jsem tím cukrem nemusela šetřit. Ale příště to zkusím podle vás. Díky.

Příště kupte želírovací cukr. Ten je jednoduchý, rychlý a úspěch zaručen!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]