Nejste přihlášen/a.
Prosím o rady. Pokud si udělám více polévky, tak ji mám ještě horkou nalít do sklenic a uzavřít šroubovacím víkem? jedná se o obyčejné sklenice se šroubovacím plechovým víkem, v jakých jsou například okurky v obchodech a pod.
Mám sklenici s horkou polévkou postavit ihned dnem vzhůru? A mohu je dát po vychladnutí do mrazáku?
Nebo máte lepší metody?
Používám mikrotenové sáčky do mrazničky a krabice nebo PVC krabičky. Vlložím, dovnitř sáček,naliji polévku,uzavřu a nechám zchladit a dám do mrazničky,poté vyklepnu a pouze sáček vložím do mrazáku. Výhodou je skladný tvar balíčku. Mrazím tak např. vývary za použití krabiček od malých mlíček.
Taky to tak doma děláme. používáme krabice od mléka. Uříznu jim vršek, a nahoře se ten mikrotenový pytlík buď zauzluje, nebo stáhne gumičkou. A ani to z tý krabice nevyndáváme. Je z toho v mrazáku pěkná hranatá "zmrzlina". Jen k tomu postupu. Někde jsem četl, že polévky, omáčky, vývary je třeba nechat vychladnout, a až vychladlé dát do mrazáku. Prý to nekysne. Tak rychle.
Mrazák a i lednička špatně nesou horký předmět. Do nich dáváme všechno vychladlé. Byly nějaké rady o tom, jestli přikrývat nebo nepřikrývat, při chladnutí, prý pak rychle nezkysne. Ale nevím, nikdy mi nic nestihne zkvasit. Do mrazáku není dobré dávat zamrazit omáčky a zelí. Omáčky změní konzistenci a musí se převařit s metličkou v ruce. Zelí se změní na podivnou kaši. Je to sice jedlé, ale nic moc. Když je hlad.
Pokud dáte polévku do sklenic, musíte ji potom ještě následně sterilovat, jinak by se Vám začala kazit. A jak už rádci psali, masité výrobky je dobré zavářet 2 dny po sobě.
Po vychladnutí narovnat do špajzu, do police, ne na světlo. Sklenice do mrazáku nikdy ne.
Schovávám si dobře vypařené krabice od mléka, od džusů, do nich polévku dám, nechám vychladnout a nastojato zamrazím. Potom potáhnu igelitem a zpevním gumičkou. Nebo celé potáhnu sáčkem. Tyto krabice používám i na drobné ovoce /borůvky, rybíz.../. Šikovné jsou proto, že v mrazničce využijí všechno místo. Jaga.
Masové polévky i se závarem a masem do sklenic od okurek, zelí..., čistý vršek zavřít pevně víčkem a po vychladnutí do lednice. Do 3 dnů jen chladnička, uchování více dní mrazák. Vydrží klidně měsíc. Něco se ušetří: hotovky.cz/... Sklenice i víčko by měly být pořádně umyté.
Polévky nejrůznějších druhů, které mi vaří přítelkyně, nalévám po vychladnutí do plastových krabiček a nechávám zmrazit. Vydrží v pohodě několik měsíců.
Rozhodně nedávat do mrazáku cokoliv ve sklenicích! Přijdete nejen o polévku, ale i o sklenici a přiděláte si práci s odstraňováním přimrzlých střepů z mrazáku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.