Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zavařit do sklenic polévku, lze zmrazit?

Od: boban® odpovědí: 16 změna:

Prosím o rady. Pokud si udělám více polévky, tak ji mám ještě horkou nalít do sklenic a uzavřít šroubovacím víkem? jedná se o obyčejné sklenice se šroubovacím plechovým víkem, v jakých jsou například okurky v obchodech a pod.

Mám sklenici s horkou polévkou postavit ihned dnem vzhůru? A mohu je dát po vychladnutí do mrazáku?

Nebo máte lepší metody?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Používám mikrotenové sáčky do mrazničky a krabice nebo PVC krabičky. Vlložím, dovnitř sáček,naliji polévku,uzavřu a nechám zchladit a dám do mrazničky,poté vyklepnu a pouze sáček vložím do mrazáku. Výhodou je skladný tvar balíčku. Mrazím tak např. vývary za použití krabiček od malých mlíček.

hodnocení

@ jaraz

to jsou nějaké sáčky s uzavíráním, nebo ten sáček zavážete provázkem?

Jaraz, to je moc dobrý nápad, dát sáčku tvar! Použiji. *palec*

nikdo*

Taky to tak doma děláme. používáme krabice od mléka. Uříznu jim vršek, a nahoře se ten mikrotenový pytlík buď zauzluje, nebo stáhne gumičkou. A ani to z tý krabice nevyndáváme. Je z toho v mrazáku pěkná hranatá "zmrzlina". Jen k tomu postupu. Někde jsem četl, že polévky, omáčky, vývary je třeba nechat vychladnout, a až vychladlé dát do mrazáku. Prý to nekysne. Tak rychle.

Mrazák a i lednička špatně nesou horký předmět. Do nich dáváme všechno vychladlé. Byly nějaké rady o tom, jestli přikrývat nebo nepřikrývat, při chladnutí, prý pak rychle nezkysne. Ale nevím, nikdy mi nic nestihne zkvasit. ;) Do mrazáku není dobré dávat zamrazit omáčky a zelí. Omáčky změní konzistenci a musí se převařit s metličkou v ruce. Zelí se změní na podivnou kaši. Je to sice jedlé, ale nic moc. Když je hlad.

hodnocení

3x

Rozhodne ne horkou, nechat vystydnout, pomalu uvést k varu, chvíli vařit, stačí 90 st, pak rychle schladit, pokud obsahuje maso, tak po 24 až 36 hodinách opakovat, tak zavařuji i maso.

ladinpraha*
hodnocení

3x

Nevím, jak tě napadlo současně sklo a mrazák. To moc dohromady nejde. Polévku, omáčku nebo cokoli naleji do uzzaviratelných plastových krabiček, nechám vychladnout a pak strčím do mrazáku. Sklo by mě vůbec nenapadlo do mrazáku strkat.

hodnocení

3x
Pořád je to více méně voda a co udělá voda ve flašce na mrazu snad ví každý. Pokud to bude řídké a potřebuješ to namrazit na cestu na dovolenou můžeš použít petku. Té mráz neublíží. Tetrapakové krabice po mléku nebo džusech jsou zase hranaté a tím pádem skladnější. Za časů kdy se dělalo hodně zabíjaček jsme používali i tlačenkové střevo na mražení světlé polévky. Po zavázáni na 2x přehnutý konec jako se vážou tlačenky se to zamrazilo. Když se namačkaly vedle sebe , byly pak taky skoro hranaté a v případě potřeby si člověk uřiznul kolik potřeboval a zbytek obvázal pytlíkem a vrátil zpátky do mražáku.

hahanaj*
hodnocení

2x

Sklenici do mrazáku ne. Lepší zamrazit v krabičkách nebo sáčcích...

sebod*
hodnocení

1x

Ve sklenici zavařit tak půl hodinky. Pak nemusíte dávat do mrazáku.

hodnocení

1x

Pokud dáte polévku do sklenic, musíte ji potom ještě následně sterilovat, jinak by se Vám začala kazit. A jak už rádci psali, masité výrobky je dobré zavářet 2 dny po sobě.

Po vychladnutí narovnat do špajzu, do police, ne na světlo. Sklenice do mrazáku nikdy ne.

Schovávám si dobře vypařené krabice od mléka, od džusů, do nich polévku dám, nechám vychladnout a nastojato zamrazím. Potom potáhnu igelitem a zpevním gumičkou. Nebo celé potáhnu sáčkem. Tyto krabice používám i na drobné ovoce /borůvky, rybíz.../. Šikovné jsou proto, že v mrazničce využijí všechno místo. Jaga.

m123*
hodnocení

0x

Zrovna před nedávnem jsem o tom debatovala s kamarádkou. Postup má stejný jak vy, ale neotáčí dnem vzhůru. Nechává v lednici kde vydrží i 10 dnů.

lidus*
hodnocení

0x

Nezavařuji, mrazím. Vychladlou naleji do uzaviratelných plastových krabiček 1/2l a 1l, manžel pak na chalupě dá do mikrovlnky a má oběd. Steně tak mrazím guláš a vše ostatní mimo zelí, svíčkové a polévky kulajdy-to zmrazené není ono.

marf*
hodnocení

0x

Masové polévky i se závarem a masem do sklenic od okurek, zelí..., čistý vršek zavřít pevně víčkem a po vychladnutí do lednice. Do 3 dnů jen chladnička, uchování více dní mrazák. Vydrží klidně měsíc. Něco se ušetří: hotovky.cz/... *smich* Sklenice i víčko by měly být pořádně umyté.

hodnocení

0x

Polévky nejrůznějších druhů, které mi vaří přítelkyně, nalévám po vychladnutí do plastových krabiček a nechávám zmrazit. Vydrží v pohodě několik měsíců.

Rozhodně nedávat do mrazáku cokoliv ve sklenicích! Přijdete nejen o polévku, ale i o sklenici a přiděláte si práci s odstraňováním přimrzlých střepů z mrazáku.

jantrybula
hodnocení

0x
Dršťkovou polévku vařím už hodně let,(je mi už 75let) vždy větší množství tj. 10litru mám jí totiž rád, zbytek dávám do plastových kelímku a pak šup do mrazáku, vydrží i půl roku ale u mně ne. Jak mám chuť vytáhnu kelímek o hřejí a je jak čerstvá ,dobrou chuť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]