Ahoj, holky. Jdu na Vás s otázkou. Otěhotněly jste i přes například to, že jste užívaly HA (pilulky nebo i jiné formy HA), přítel do Vás třeba neejakuloval a vy jste i přes to otěhotněly? . nebo zda jste otěhotněly i přes to, že si nejste vědomý chyby v užívání (žádné střevní potíže, žádné vynechání prášku). Poprosím Vaše zkušenosti, ne takové to „jedna baba povídala“. A taky poprosím opravdu odpovědi od Vás, které si vědomy žádné chyby nejste. Děkuji a přeji hezký den myslím například to, že jste braly HA a přítel do vás neejakulival a i přes to jste otěhotněly?
sestře se narodilo mimčo i přes dlouhodobé užívání HA, brala ho ještě i pár měsíců v těhotenství, dokud nepojala podezření, že by mohla být těhotná..Prý by byl průšvih, kdyby to byl chlapeček, naštěstí holčička a vše je vpořádku..
ejnyt
A používala i další antikoncepci (kondom, přerušovaná soulož) nebo ne? :O
ejnyt - já myslím, že @ria u toho nebyla, tak podrobnosti nebude vědět. A jinak - Váš dotaz je hodně intimní a loudíte zde podrobnosti, což není každému příjemné.
ejnyt
To je mi jasné a předem se omlouvám. Ale právě by mě tohle moc zajímalo.
A kolik ta sestra vážila? HA může selhat, pokud je v těle vyšší procento tuku. Uvádí se 75kg nebo BMI 27,5 a vyšší.
ria*
Tak to určitě nebyl její případ, je vysoká 172 a nemá ani 60 kilo. K těm dalším otázkám, jak píše Ben, bližší podrobnosti nemám, jestli se ještě jinak chránili atd.. ale s přítelem se znali pár měsíců a miminko bylo pro oba pořádný šok, naštěstí to spolu zvládli a zůstali . Gynekoložka říkala, že je extrémě plodná, což by potvrzovalo, že se rozhodli pro další mrně a po prvním pokusu už čekají další holčičku..
sebod*
Bene, komu to není příjemné, tak přeci nemusí číst KAŽDÝ dotaz a snažit se mermocí odpovědět, že jo?
Známá otěhotněla i přes používání antiprášků-nevím přesně okolnosti, ale syna chtěli o něco později.. Gynekologové by ti o tomhle mohli vyprávět.
ejnyt
Takže ani nevíte, zda užívala správně a tak?
olinl
Nevím, kdy kamarádku uvidím a jestli se se mnou o tom bude chtít bavit, má jiné starosti. Stalo se to před 18 lety. Vzpomínám si jen, že děcko ještě neplánovali-dokonce se snad s přítelem chtěli rozejít a toto je stmelilo-bohužel jen na 10 let..
Zdravím, já léta užívala hormonální antikoncepci opravdu pravidelně a mám dvanáctiletou dceru. Navíc příznaky těhotenství jsem měla nulový. Takže těhotenství zjištěno ve třetím měsíci. I přes HA lze otěhotnět. Nikdy by mě nenapadlo, že patřim do té skupiny 0,1%...HA funguje na 99,9%. Šance tam opravdu je.
Brát antikoncepci bez omylu a ejakulace mimo vnitřní rodidla ženy a z toho pak těhotenství, to je jako když vstoupí do tebe duch svatý. Spermie na vzduchu přežívají velmi špatně, je skoro nulová pravděpodobnost, že by se dosoukaly až dovnitř, narazily na vajíčko ovlivněné HA a utvořily dítě. No, ale jsou věci mezi nebem a zemí.
ejnyt
To sice ano, ale nějaký ten strach tam je každopádně právě jsem slyšela o těch "kapičkách lásky", no prostě preejakulátu... My například praktikujeme k HA i přerušovanou soulož, přítel dostatečně ví, z jakým předstihem má "vytáhnout".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.