Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mýdlo z levandulových kvítků

Od: maky® odpovědí: 3 změna:

Mám hodně levandulových kvítků a ráda bych si vyrobila např. mýdlo s těmi kvítky. Na netu mne žádný návod neuspokojit. Nakonec tam píšou, že do mýdel je úmyslně přidávána složka, která znemožnuje reciklaci zbytků mýdel.Zbytků mýdel mám hodně. Dekorační předměty nemám na mysli, ráda bych vyrobila mýdlo, zkoušeli jste? A nebo neco jiného, zajímavého, tř. krém? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Mýdlo mi vyrábí vnučky každý rok na Vánoce, ve výtvarných potřebách se koupí taková kostka co se rozehřeje v mikrovlnce a pak leje do různých silikonových formiček, můžete zdobit čím chcete a také se dá ta "kostka" různě barvit a navonět. Mám lila (fialové) vůně fialek a nahoře zalitá fialka, bleděmodré s jasmínem. Nemeji se tím.

hodnocení

Ano, četla jsem to, koupí se ta kostka, barva, vůně a může se vyrábět. Tak děkuji za typy, vyzkouším oboje, čaj určitě a malé nejdlíčko udelám ze zbytků, bude to takový pokus.:-D

hodnocení

2x

Mýdlo jsem vyrábět nezkoušela; mám tu zkušenost, že domácí mýdla jsou často dost drastická pro pokožku - alespoň ta, co jsem dostala a použila v koupelně.

Já osobně si dělám čajové směsi a myslím, že ta levandule by se tam výborně hodila. Krásně by to provoněla, navíc má blahodárné uklidňující účinky (na psychiku i na žaludek). Být vámi, asi bych ji tedy využila takto.

bylinkyprovsechny.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma levandule

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]