Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost nohy - koupit větší boty?

Od: molas odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, za 3 měsíce mi bude 15 let a mám dotaz. Chci si koupit boty, noha mi měří 27,5cm. Já jsem četl že se má na velikosti přidat 1-1,5cm. Pokud u jednoho obchodu je tabulka taková:

27,6cm = vel. 43

28,3cm = vel. 44

28,9cm = vel. 45

Teď kterou velikost zvolit, abych se cítil v obuvi co nejlépe, ale zároveń za 2 měsíce je nevyhodil. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak ti rychle roste noha jsi měl už vypozorovat, jakou rezervu si brát. ;)

Běžně si kupuju boty o 1cm větší, je to pro mě pohodlější. Pokud bych si koupil přesnou velikost, tak mě z toho bolí palce.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, klidně si kupte boty větší - jednak jsou pohodlnější, jednak noha se během dne trochu zvětšuje (mírně otéká), budete šetřit ponožky (palec) a pokud budete mít dojem, že je bota až moc velká, tak tam přidáte vložky do bot. Zdravím!

doplněno 19.06.18 19:49:

molas - je Vám 15 let, tak noha ještě asi poroste. Ovšem, je otázkou, za jak dlouho, resp. jak dlouho vydrží ta obuv. Ideální bude, když si boty v obchodě vyzkoušíte (je to lepší, než kupovat boty přes internet a bez vyzkoušení) - někdo má i nohu širší nebo vyšší nárt a potom nezáleží jen na délce boty. Také je důležité, k jakému účelu bude bota sloužit, resp. jak musí na noze sedět. Takže, jestli mohou být boty volnější, tak si kupte č. 45 a třeba i ty vložky do bot.

molas
hodnocení

Tak myslíte, že bych si měl koupit botu č. 44 nebo č. 45? Když mám velikost (přeměřil jsem se) 27,6cm, tak mám si zvolit větší o ten cenťák, což vychází spíše na tu č. 45, která má velikost v cm 28,9cm tj. 1,3cm. Ale č. 44 je jenom o 0,7cm větší. A ještě k tomu porostu tak asi bych zvolil tu č. 45. Též zdravím!

mate*
hodnocení

0x

Kup si č. 45.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]