Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vaginální mykóza

Od: hanka* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, je mi 17 a stále se mi opakují vaginální mykózy.
Už několik let si pamatuji, že jsem měla výtoky, ale nikdy to neřešila... Až v listopadu minulý rok. Dostala jsem hnedka zaváděcí tablety. Týden to bylo v pořádku a pak opět. No a takhle se mi to opakuje stále. Gynekolog mi vzal stěry a zjistil nějakou bakterii. Přítel i já jsme se přeléčili antibiotiky a já dostala opět tablety na mykózu a zaváděcí antibioticke tablety. Zase chviličku klid a mykóza opět tady. V březnu mě to chytlo dost silně. Způsobilo to problémy i přítelovi, takže se přeléčil i on mastičku. A já si začala hledat dietu proti mykóze. Nedodržuji to tak striktně, ale úplně jsem vyřadila mouku a cukr. Problémy se mi sice nezhoršovaly, ale ani nelepšily. Takže jsem opět navštívila gynekologa, opět dostala tablety a mastičku. Tentokrát jsem si koupila i GynoCaps na regeneraci vaginální mikroflóry. A cítila jsem se skvěle, měla jsem těsně před menstruací a tak jsem se obávala, že se mi to tím zase vrátí, ale nevrátilo. V pátek jsem byla na preventivni prohlídce u gynekologa, vše bylo v pořádku. Po dlouhé době , též v pátek, jsme s přítelem měli konečně sex. A také, opět vše v pořádku (vždy mě to pálilo, ale použili jsme lubrikant a divila jsem se, jaká to byla změna). No jenže dnes je neděle a já mám zase výtok a mírné občasné svědění.
Opravdu už jsem z toho zoufalá. Žádný cukr a mouka, žádné koupání ve vaně, pouze bavlněné kalhotky. Máte někdo podobné zkušenosti a nějaké dobré rady? Opravdu nechci každý měsíc chodit na gynekologii, dostat tablety, které mi to sice na chvíli vyléčí, ale i rozhodí prostředí a tohle pořád dokola opakovat.
Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zeptám se (a neberte to prosím ve zlém) - jste si jistá tím, že je Vám Váš přítel věrný? Že nemůže za Vaše opakované problémy on? Možná, že Vám vadí i ten lubrikant. Nezbývá Vám, než se opět vydat na gynekologii a řešit to opět s lékařem.

hodnocení

0x

Pokud to nebude pro vás trochu náročné, zkuste se podívat na tuto adresu a popřípadě tam i napsat a zeptat se.

google.cz/...

martinna*

Když jsem byla mladší trpěla jsem na to samé. Byla jsem z toho nešťastná,věděla jsem že jsem to nemohla nikde lapnout,nesexovala jsem.Potom mi gynekoložka řekla: Nepoužívat na mytí mýdlo,pouhou vodu.Mně to pomohlo.Mnoho žen si myslí že mýdlem se mají mýt i dole. Ne pouhou vodou.Mýdlem smyjete všechny ochranné bakterie.

hodnocení

0x

Známá měla podobné problémy a nakonec jim zjistili, že je ona alergická na sperma svého přítele. S tím mýdlem je to pravda, vyzkoušet taky přípravky dělané nyní na mytí intim. partií- Lactacid atd., někdo taky doporučuje brát probiotika a často se doporučuje i jogurt vntřně spodem, ale jen kvalitní, co mají bifi složky.- kvůli bakteriím/ actimel atd/. A vyvarovat se čokolády, kakaa, ostrých jídel a sladkého. Dále umělých vláken- stačí i elastan v bavlně. Taky tampony se nedoporučují.Možná by bylo na místě vyšetřit třeba výtěry z mandlí vám i partnerovi, můžete na sebe ledacos přenášet nejen přímo pohlavními orgány.Dutina ústní je plná bakterií, i zkažený zub může ledacos zavinit.

liska5
hodnocení

0x

A užívat Lactobacily, protože ta nerovnováha a přemnožení kvasinek je především ve střevě. Případně B komplex. První tedy upravit střevní mikrofloru. Cukr jste správně vynechala. Teď jíst více zeleniny, kyselé zelí a méně mléčných potravin, zejména ne plísňových sýrů. Od mléka jen kefír n. podmáslí.

m123*
hodnocení

0x

Před pár lety jsem si prošla něčím podobným. Na gyndě už jsem byla jako doma. Zkoušela jsem vše včetně takových rad, abych si do oněch partií strčila na noc stroužek česneku. No, nepomohlo ani to. Pak mi dr. nechala udělat i autovakcínu po které to bylo sice lepší, ale jen dočasně. Ve finále mi pomohla až změna partnera. Asi jsme si prostě nesedli.

Zkuste se zeptat na tu autovakcínu.

liska5

To jsou věci, které si předáváte...

amo
hodnocení

0x
Bude to temer jiste vinou partnera. Buď má nejakou nevylecenou mykozu kdekoliv na tele a ma to uz v krvi, nebo má ješte nejakou jinou zenu prenašečku. Zkuste pouzivat nejakou dobu kondom, at se presvedčite jestli je to kontaktem sliznice.

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]